Apple vil ikke tillate Opera på iPhone

Opera 9.6Det er altså ikke operamusikk vi snakker om. Hvis folk vil torturere seg selv med denslags står de fremdeles fritt til det, men altså den norske nettleseren Opera. Ifølge Operas grunnlegger og sjef, Jon Stephenson har selskapet en iPhone- og iPod Touch-kompatibel versjon av Opera. Apple nekter derimot å slippe programmet inn i App Store.

Apple har den senere tid blitt kritisert for å ha litt for diktatorisk kontroll over hva man får og ikke får lov til å gjøre med iPhone. Dette har resultert i kritikk for å være "lukket". Allikevel bør dette ikke komme som noen overraskelse på Opera, da Apples SDK har relativt klare rettningslinjer på programvare som konkurrerer mot Apples innebygde programvare.

Apple følger sine egne retningslinjer og vil tydeligvis ikke ha konkurranse fra Opera til sin egen Safari, og dette skuffer en del mennesker i bransjen.

SleepO

Kilde?

Dette er jo helt på trynet, skjønner at de kanskje vil beskytte MobileSafari.

Opera får legge ut en test versjon på cydia da :) Så kan Apple vente med å godkjenne en stund til..

For de som liker kilder: http://bits.blogs.nytimes.com/2008/10/27/opera-sings-an-ode-to-browsers-everywhere/

TheRealChristoffer

Kan de ikke legge den ut på cydia da?

Datronic

Sitat:
"Apples SDK har relativt klare rettningslinjer på programvare som konkurrerer mot Apples innebygde programvare"

Vell, app-store er full av programvare som er identisk med apple´s egen programvare. Det finns allerde over 20 ulike værmeldingsprogrammer, børsrapporteringsverktøy, kameraprogrammer, kalkulatorer, kartsystemer osv osv osv... Så dette faller på sin egen urimelighet. Jeg er ganske gla i Appleprodukter og mye av den programvaren som de leverer, men jeg håper at de snart får en eller annen form for policy-oppvåkning som straffer dem litt økonomisk, for da tenker selv Steve`O nye tanker...
Hvis Apple er så trygge på sine egne systemer så må de jammen tåle litt åpen konkuranse, som de har beskyldt Microsoft i alle år for å hindre.

lallis

Sorry altså, men jeg må få lov til å komme litt off-topic her. Er det slik at iPod1, Mac1 and so on er fullstendig brukerstyrt, eller er det en eller annen form for redaksjon som legger ut nyheter?

Jeg mener, når artikkelforfatteren presterer å omtale musikksjangeren opera for "tortur" synes jeg nettstedet mister noe av kredibiliteten og seriøsiteten. Nå er ikke jeg sikker på hvor dere sikter hen, men med den type formuleringer kan det ikke være altfor høyt. Og dette er ikke første gangen jeg ser denne type formuleringer, men første gang jeg orket å kommentere det.

Et annet eksempel er at man ofte "disser" Microsoft og Windows i tester og artikler skrevet og publisert på forsiden av nevnte nettsteder. Her snakker vi om saker som i utgangspunktet er helt ok, men som blir så mye, mye dårligere når man skal være kul og rakke ned på Microsoft, ofte fullstendig utilsiktet.

Og nei; opera er ikke min greie, men det var heller ikke poenget.

Med det sagt! Jeg synes det er latterlig at Opera ikke får prøve seg som applikasjon på iPhone, men jeg forstår tankegangen til Apple.

sbjellis

Helt enig med lallis...! Uansett hva man liker eller ikke liker, MAC1 burde holde seg for gode til å komme med slike useriøse utsagn

Andrew Wiggin

Kanskje det er for mye forlangt å forvente en saklig artikkel fra en som kaller seg Dorkfish.

Opera er balsam for sjelen, både i digitale og i audio versjon.

kimiko

Nå er vel ikke problemet at Opera sin nettleser er i direkte konkurranse med Apples Safari, men heller at de bryter SDK-reglene på andre punkter. Som vanlig har John Gruber satt seg litt bedre inn i tingene enn denne tvilsomme artikkelens forfatter har gjort:

http://daringfireball.net/linked/2008/10/30/opera-iphone

Trulsdd

Nå prøvde bare Dorkfish å slenge inn litt humor en fredags kveld. Om du ikke liker opera ser jeg ikke problemet, og du liker det bør du ha såpass selvironi at du forstår at det ikke er så vanlig å høre på. Litt tulling må nå da få være lov.

Dorkfish

Nå får jeg bare beklage at jeg omtalte Operamusikk som tortur. Det var ment som en spøk, men humor har man visst ikke her.....? Selv har jeg ingenting mot opera, men det er tydeligvis ingen grunn til å forvente at noen drar litt på smilebåndet. Rene statskirken på en Søndag formiddag jo! Huff, der var det igjen. Et forsøk på humor. Skandale!

Tydelig at det tørre lesestoffet er mest interessant. Skal droppe å skrive flere artikler, så dere slipper å bli så fornærmet.

Bare for å ha sagt det, det er ikke MAC1 som har skrevet artikkelen. det er det jeg personlig som har gjort.

Jeg ber herved ydmykt om tilgivelse for at dere ikke skjønner en fleip!

kris---

Du beklager åpenbart ikke når du presenterer det som at vi ikke "skjønner" spøken. Humor er bra, men kanskje ikke såpass subjektivt og sleivete på forsiden av en forøvrig veldig bra side.

Men interessant nyhet, og synd å høre at Opera ikke kommer, hadde ikke gjort noe om Safari fikk litt konkurranse..

Dorkfish

Du har helt rett, jeg tok en Gerd Liv Valla, og ærlig talt, det synes jeg noen fortjente.

kris---

Fortjente? Hvis du har en agenda med dette burde du kanskje ta det gjennom forumet heller enn gjennom artikler. Kritikk burde du tåle som artikkelforfatter.

Dorkfish

Kritikk er greit. Sutring fra folk som tar seg nær av den minste lille ting er noe annet.

leosgonewild

Jeg syns Opera-kommentaren var morsom, jeg. Nettleseren har et artig navn, og det burde selvfølgelig være lov til å åpne en artikkel på en litt artig måte. En journalist, prof eller amatør som her, vil aldri klare å holde seg helt fri for evntuelle meninger i en artikkel heller.
Men jeg skjønner også spørsmålet omhvem som helst kan skrive artikkler på forsiden. Er ikke gøy hvis en 12-åring sitter og fjaser og skaper oppstandelse og furoe.l.

lallis

Dette er morsomt! Jeg er veldig, veldig åpen for humor, men for meg virker dette som en brukerartikkel, som kanskje helst burde finne sted i forumet, og ikke på forsiden til iPod1, det blir rett og slett en tanke for useriøst.

Men, som jeg også skrev i innlegget mitt lenger opp, så vet jeg ikke hvor dette i1-nettverket sikter. Hvis alt skal være brukergenerert og kun myntet på de som er brukere, så er det helt fett, men hvis dere skal prøve å fremstå som en "skikkelig" aktør blant jungelen av teknologi-nettsteder, da må det forandres på en del ting, som for eksempel å omtale opera som tortur, disse Windows uansett setting..

Hovedpoenget er vel at det er subjektivitet som gjennomsyrer en stor del av artiklene som blir lagt ut på dette nettverket. Og nei, jeg mener ikke at denne artikkelen er det verste, men - som jeg også skrev over - det var første gangen jeg gadd å reagere på det.

punsk

Kanskje på tide å starte en underskriftskampanje mot Apple på samme måte som noen her gjorde mot Netcom tidligere i år? Det er jo ganske treigt av Apple å ikke slippe til en seriøs nettleserprodusent. Hvem vet hvilke andre funksjoner vi går glipp av som følge av denne gammeldagse politikken.