Vibrus bringer haptic til iPhone

Da Apple lanserte iPhone var det mange som var skeptisk til touchscreenkonseptet og mente det var et stort minus at iPhone ikke hadde noe fysisk tastatur. Den positive opplevelsen med et fysisk tastatur er at fingrene dine ville få feedback når du skriver, noe som fører til bedre flyt og hastighet når du skriver. I senere tid har det vist seg at iPhones multitouchscreen ikke er så værst likevel. Og det har blitt lagt ut mange videoer på Youtube som viser til at iPhone sitt virtuelle tastatur fungerer optimalt og er like raskt å skrive på som et fysisk tastatur. Nå er den første Haptic-løsningen til iPhone underveis.

En løsning for å få virtuelle tastatur til å gi feedback er en teknologi som heter Haptic-feedback. Haptic-feedback går ut på at brukeren av mobilen får feedback når du taster ved hjelp av en innebygd vibrator.

En "iPhone-killer" ved navn LG KU990 (også kjent som Viewty) har nettopp denne Haptic-feedback integrert. Og folk spurte seg om ikke Apple kom til å gi iPhone noe lignende gjennom en oppdatering. Tidligere i år gikk det rykter om at Apple hadde vært i kontakt med Immersion Corporation for å integrere deres haptic-teknologi i iPhone, men vi har siden hørt svært lite om haptic til iPhone.

Men nå er det endelig noe nytt på banen om haptic for iPhone. De to iPhone-programmererne Francis og Zataang har laget et program for iPhone som muliggjør vibrasjon ved tastetrykk. Programmet heter Vibrus og er kun tilgjengelig gjennom Cydia. Inntil videre fungerer Vibrus bare på første generasjons iPhone, men en ny versjon av Vibrus med iPhone 3G-støtte er rundt hjørnet i følge utviklerne selv.

JoHNxD

KeyVib gjør også dette, og det virker på iPhone 3G også.
Vibrus har noen innstillinger å velge mellom, keyvib kan kun aktiveres/deaktiveres.

KeyVib ligger under "Utilities" i cydia og en eller annen plass i Installer.

BazookaAce

Instalerte Vibrus idag, og det fungerer strålende!

turimblar

har testet KeyVib, men kastet den etter å ha prøvd Vibrus – på Vibrus behøver du ikke ha på tastelyd for å få vibrasjonen :-)

Turimblar

TheRealChristoffer

Trengs dette? bruker bare mye strøm:P

Chrops

Om det trengs eller ei kommer vel helt an på brukeren.
Trenger man MMS? Ikke for min del.. ;)

-Chrops

BazookaAce

"Trengs dette? bruker bare mye strøm:P"

Er vel opp til brukeren selv, men jeg fant ut at jeg skriver mye fortere med dette aktivert, for man får liksom feedback på at man faktisk traff "a" og "s", og dermed kan man fortsette skrivingen i en fin tempo.

MacFreddi

Smaken er som baken - Delt i to :)

csharp

"Smaken er som baken - Delt i to :)"

hehe, ja... eller full av skit :)

fashboy

jeg får dette ikke til. har prøvd vibrus og keyvib på iphone 1. gen med og uten tastelyd. noen tips?

tuna

Finner ikke på cydia. Noe andre alternativer?