Musikksalget til Estelle raser uten iTunes

Estelle

Albumet «Shine» og singelen «American Boy» til R&B-stjernen Estelle har rast nedover de amerikanske musikklistene eller at selskapet Warner valgte å fjerne artisten for salg på iTunes Store.

BBC News melder at musikkselskapet Warner fjernet Estelle fra iTunes for å tvinge kundene til å kjøpe hele album i form av CDer, og ikke bare individuelle sanger via iTunes.

Singelen «American Boy» var nummer 1 i Storbritannia i en hel måned tidligere i år, og lå på Topp 10-lista i den amerikanske iTunes Store før den ble fjernet. Den lå også som nummer 11 på den offisielle Billboard-lista, men har nå rast ned til nummer 37 på kun én uke.

Sangen har også dalt fra nummer 6 til 59 på Billboards nedlastningsliste.

Warner forklarer tiltaket med at de har tatt i bruk en «skreddersydd strategi for artisten og dens fanbase, i et forsøk på å optimalisere utbyttet og promotere langsiktig artistutvikling». Nå spørs det om inntektstallene har holdt seg eller økt, eller om de har hatt en like negativ trend som listeplassene.

Slik gikk det med «American Boy» på VG-lista.

Via VG Nett
Bilde fra estellemusic.com

Caution

Godt tenkt Warner, godt tenkt.

fredarn

Lol.

Om sangen jeg skal ha ikke er i iTunes, så tyr jeg til PirateBay - og jeg tror det er flere enn meg som tenger slik, spesielt blant mac-brukere.

Dan Aksel

Det er bare dum fisk som prøver seg mot strømmen

Vassago

Det er bare dum fisk som prøver seg mot strømmen
Ja, det er vel det som var poenget i f.eks. Apples "Think Different"-reklame..

Dan Aksel

Forskjell på å tenke forskjellig og å droppe alt av ledende salgskanaler for å selge mer.

WZot

@fredarn Så det er ikke bare meg.:-P

Kjøper musikk så lenge jeg har muligheten via en kanal som passer meg (iTunes hovedsakelig); hvis ikke finner jeg frem til musikken via andre muligheter.

mtefre

Kjøpte faktisk "American Boy" på iTunes, da den kom. Hadde aldri giddet å kjøpe den på CD! Hvilket århundre er det plateselskapet lever i?

devo

Hahahahahahahaha!

Seriøst. Hvor mange utdødde dinosaurer er det EGENTLIG som bestemmer dette vaset hos Warner?

Bare hør på dette ufattelige sprøytet:

(Warner har en) «skreddersydd strategi for artisten og dens fanbase, i et forsøk på å optimalisere utbyttet og promotere langsiktig artistutvikling» ...

Jeg blir matt og sur og oppgitt. Hvor lang tid skal det ta før disse steinaldermetodene blir kastet på bålet og man får opp øynene for det enorme markedet som faktisk bare silker etter en enkel måte å få tak ubeskyttet i musikk og film som kan brukes på all slags medium?

:@

Kebabdyret

Det er så synd at det meste på iTMS er DRM-lobotomert, lavbitrate-filer som er ekstremt overpriset. Det blir litt bedre med 256kbps AAC, men for 80kr så synes jeg man bør forvente tapsfri komprimering, tags som ikke er punchet inn av noen med voldsom bakrus og en høykvalitets CD-folder med cover++. Desverre så driter de fleste i dette: "De" ser bare at det tar lengre tid å laste ned musikken, og at det er plass til færre sanger på iPod'en.

bambini

Deilig med sterke gode (gamle?) ledere som vet hva som er best for andre (!)