DataCase - funksjonen Apple glemte

Alle Apples iPoder frem til introduksjonen av iPod touch og iPhone har hatt mulighetene for såkalt "diskstøtte". Med dette påslått har iPoden fungerte som en ekstern harddisk/minnebrikke, en funksjon svært mange har brukt. Har du en iPhone eller iPod touch har du derimot ikke denne funksjonen, selv om du sannsynligvis har mange gigabyte med ledig kapasitet. Hvorfor ikke bruke denne til lagring av filer? Et nytt iPhone-program med navn DataCase gir deg denne funksjonen og mye mer!

DataCase gir deg muligheten til å bruke din iPhone/iPod touch som en trådløs minnebrikke veldig enkelt. Programmet støtter nemlig AFP og Bonjour, noe som gjør at telefonen automatisk dukker opp i Finder på Macen din når DataCase startes. Ved hjelp av enkel "dra og slipp" kan du kopiere dokumenter, filer og annet frem og tilbake mellom iPhonen og din datamaskin. Har du en PC med Windows eller Linux trenger du en FTP-klient (eller en nettleser) for å kunne overføre filer fram og tilbake.

DataCase gir også mulighet for å lese filer direkte på telefonen og foreløpig støttes formater som Word, PDF, Excel, Powerpoint samt lyd og videofiler (AAC, MP3 og MPEG4).

Programmet koster 39 kroner og er tilgjengelig i App Store. Du kan også lese mer om programmet på nettsiden til utvikleren.

Skjermbilde av DataCase Skjermbilde av PhotoCalcs DataCase Skjermbilde av DataCase

oyrist

Lastet det akkurat ned, og må si jeg er imponert! Selv om det er helt vanlig og kjent teknologi som brukes, er måten det er satt i system på veldig flott! Jeg skal ut på reise nå, og har tatt med med billettene og hotellbookingen som pdf i "DataCasen". Disken (iPhones) dukker opp i finder automatisk når du trykker på "DataCase"-ikonet, og forsvinner igjen når du trykker "Home"-knappen. Magisk, og til å få frysninger av.

Veldig intuitivt og enkelt å bruke. Anbefales :-)

Forum85

Det kan jo ikke være så bra da! Litt mye styr og alltid ha et tråløst nett for og bruke denne funksjonen? Her hadde det jo vært bedre og kunne bruke ledning eller blåtann også.

Quaoar

YESSS!

Så nå kan man overføre filer ufattelig tregt, i stedet for å bruke USB og overføre temmelig raskt.
Altså, AFP har man kunne brukt -lenge- på iPhone, jeg har hatt den i Finder siden v.1.4. Men men... Mac-freaks vil nok synes dette er MYE bedre enn å bare koble til via USB.

*thumbs up*

Tubaplayer

Ja til en trådløs hverdag... ;)

e3m

Et alternative kan være AirSharing, det ser ikke så fint ut, men det virker og det var gratis før, men utvikleren har satt en pris på det på 6kr som er billigere enn DataCase.