Steve Jobs bekrefter App Store «kill switch»

Steve Jobs bekrefter kill switchTidligere i uken ble det kjent at Apple har bygd inn en måte for å blokkere programmer som er installert på iPhonen gjennom App Store hvis disse skulle utgjøre en trussel. Apples sjef, Steve Jobs, bekreftet i et intervju med The Telegraph i går at det faktisk finnes en slik «kill switch» som han kalte det. Apple har muligheter til å gjøre programmer ubrukelige hvis de utgjør en trussel for brukerne.

Det ville være uansvarlig av oss å ikke ha muligheten til å "trekke tilbake" programmer installert fra App Store. Forhåpentligvis trenger vi aldri å bruke denne funksjonen

uttalte Steve Jobs i intervjuet.

Funksjonen er i følge John Gruber ikke den samme som ble funnet av en iPhone-utvikler for få dager siden. Allikevel har Steve Jobs nå bekrefetet at funksjonen eksisterer, men ikke bekreftet om funksjonen er den som allerede er avslørt eller en annen.

Haplo

Den der var det litt Big Brother over.

AllFather

"parkerer bilen min utenfor huset.
Iløpet av natten har de funnet ut at den har et farlig komponent.

Når jeg våkner opp og skal på jobb ser jeg motoren er vekke fordi den er skadelig for miljøet"

http://iphoneowner.org - http://skjermskudd.com

svar

Sett fra rikig synspunkt er det da bra at de har en failover tilfelle noen klarer å snike inn et program på appstore med uhyggelig kode.

KnethJensen

Er jo ganske fantastisk at Apple og Appstore må ha en "kill switch" for å forhindre programvare de selv har godkjent og lagt ut for salg!

Fantastisk selvironisk spør du meg!

what you eat doesnt make me shit

Marasmus

Det handler vel mer om at dersom du f.eks. eier en Windows Mobile-telefon er du selv ansvarlig for det du installerer på telefonen. App Store skal være en kilde man kan stole på. Apple kan ikke gå gjennom flere millioner linjer kode i uka, ergo må de ha en løsning som sikrer brukeren mot ondsinnet programvare som slipper gjennom kontrollen. At Apple skal kunne gå direkte inn på telefonen og fjerne programmet virker litt snålt. Det må da være mulig å etablere et system som sender ut tekstmeldinger til brukere som eventuelt har kjøpt ondsinnede programmer ...

svar

linchpin: Det er aldri dumt å ha backup av backup, eller i dette tilfelle failsafe på failsafen.

Marasmus: Det er vell ingen som 100% vet hvordan dette fungerer enda, men jeg ser for meg at hver gang man eks kjøper noe på phonen, eller syncker, så sjekker den mot sortelisten.

dr. Zzz

Jeg har forstått det som at det bare er slik at alle sertifiserte apps sjekkes opp mot en liste på appstore, slik at programmet termineres om det ikke står på denne listen. Så lenge de ikke går inn på selve telefonen min, synes jeg ikke dette er noe som helst å bry seg om.

fersking

Med siste utgave av Bossprefs kan man skru av denne funksjonen,genialt.

Mvh
Morten Teksting | Ring

paulus844

Er det ikke MacOS som er så forbanna sikkert da?:P Fikk ihvertfall beskjed om det da jeg kjøpte min første mac på Eplehuset.