JBL On Tour

JBL er en av de ledende høytalerprodusentene, og da de lanserte On Tour i Juli 2004 var det nok et bevis på at de fortjener sitt gode rykte

On Tour er en liten bærbar høytaler. Som navnet tilsier er den beregnet for folk som vil ha musikk i rommet når de er ute og reiser, men ikke gidder å slepe med seg hele musikkanlegget. Denne målgruppen treffer de perfekt med On Tour.

Førsteinntrykket
JBL har tatt konsekvensen av at folk stiller stadig høyere krav til design, og selv eska til On Tour har et stilrent design. Selve høytaleren står heller ikke langt tilbake for hva Apple presterer for tiden, selv om volumknappene ser usigelig billige ut. Men de glemmer man fort. Høytaleren er oversiktlig og enkel, og både strømadapter og minijack-til-minijack ledning følger med. I tillegg får du en grå pose for å ha den i, som nærmest er identisk med de som følger med iPodene. Det er tydelig hvem målgruppen er...

Kompakt men bra
Til tross for sin svært så beskjedne størrelse (17 cm x 9 cm, og 3 cm tykk) leverer den virkelig imponerende lydkvalitet. Den takler det meste du kaster på den, og kan spille det høyt nok til at du kan ha fest på hotellrommet. Men du får neppe klager fra naboen. Den dypeste bassen er litt svak, og dødsmetall kan bli litt grumsete - men så er det ikke Roskildes konserthøytalere heller. Lillebjørn Nilsen høres svært bra ut selv med høy lyd på denne høytaleren. Lite strøm bruker den også - på 4 AAA-batterier spiller den i 24 timer, litt avhengig av volum.

Gjennomtenkt design
Når man er ute og reiser er et beskyttelsescover for høytalerne veldig praktisk. Det har denne som en del av designet, og når man trekker den ut fungerer coveret som støtte. Genialt. Selv det lille vinduet hvor JBL-logoen vises når høytaleren er lukket har en funksjon. Når man åpner den kan man se gjennom coveret hvilke ledninger som er plugget i! To enkle dioder indikerer om den har strøm, og om batteriene begynner å bli svake. Den har også to touch-sensitive volumknapper, og rører du de samtidig slår du av lyden. Når den ikke er i bruk går den automatisk i dvale.

Alt i alt
Totalt sett er det bare en ting som hindrer On Tour i å få toppkarakter: prisen. Hos de billigste leverandørene koster den i underkant av 1000 NOK, og det er litt i meste laget for en såpass liten høytaler. Ihvertfall når man ser på hva man kan få av lydanlegg for den prisen - du skal reise mye for at den skal bli verd pengene. Ser man bort fra dette er den midt i blinken for reisende musikkelskere. Lydkvaliteten er overraskende bra, minijack gjør den kompatibel med både laptop og musikkspillere, og designet er perfekt hvis man har en trang sekk men alikevel vil ha stor lyd.

Spesifikasjoner
• Inn: 3,5 mm mini-stereojack.
• Drivere: To neodymmagneter fra Odyssey.
• Effekt ut: 3 watt per kanal (6 W maks)
• Frekvensrespons: 100 Hz – 20 KHz.
• Inn-impendans: > 10 kilo-Ohm.
• Signal-to-Noise Ratio: > 80 dB.
• Spenning: 100 til 230 V vekselstrøm 50 – 60 Hz.
• Størrelse: bredde 17,5 cm x dybde: 8,8 cm x høyde: 3,5 cm.
• Batteri: AAA (Alkaliske, NiMh)
• Batterilevetid: 24 timer
• Vekt: 350 g

Systemkrav
• Kan brukes sammen med alle datamaskiner og musikkspillere med vanlig hodetelefonutgang.

Tags: