- iPhone er like kraftig som Sega Dreamcast

Dreamcast og iPhone er like kraftigeDet mener i hvertfall Segas USA sjef Simon Jeffery. Under et intervju med nettstedet Kotaku uttalte Simon at iPhonen er en svært kraftig spilleplattform og at den uten tvil er like kraftig som Segas gamle konsoll Dreamcast. Stemmer dette, kan det bane veien for svært mange spennende og krevende iPhone-spill.

Super Monkey Ball
I intervjuet forteller Segas sjef også at deres første iPhone-spill, Super Monkey Ball, har blitt en stor suksess. Spillet har helt siden introduksjonen av App Store ligget på topp som det mest kjøpte programmet til iPhone og iPod touch.

Sega kunne videre fortelle at Apple kontaktet dem svært tidlig i prosessen med å utvikle iPhones SDK. Sega satser på å utvikle en rekke nye konsepter til iPhone og iPod touch. Telefonen er i Segas øyne like kraftig som deres tidligere konsoll Dreamcast. Dette muliggjør svært avanserte spill og det vi har sett hittil er nok bare begynnelsen på Apples iPhone som en spillplattform.

Dreamcast var den femte og siste spillkonsollen fra det japanske spillselskapet, Sega. Konsollen var oppfølgeren til Sega Saturn og ble lansert i Japan 27. november 1998, og i USA og Europa i 1999. Dreamcast var den første spillkonsollen med innebygd modem for tilkobling til internett. Dreamcast hadde et imponerende spillbibliotek med klasikere som Sonic Adventure, Soul Calibur, MSR, Crazy Taxi og Shenmue. Toltalt ble det solgt 11 millioner Dreamcastmaskiner.

iPhone og Dreamcast

Dreamcast har i etterkant blitt betraktet som en både revolusjonerende og stabil konsoll. Den hadde på sin korte levetid mange flere solide titler enn dens motstykke PlayStation 2 og det har vært diskutert ved en rekke anledninger om hvorvidt det var en konsoll som hadde fortjent mye mer oppmerksomhet enn den fikk. Sega avsluttet i 2002 produksjonen av Dreamcast og trakk seg ut av konsollmarkedet. I dag produserer Sega spill til alt fra Playstation og Xbox til Nintendo DS og iPhone.

Kilde:
Kotaku
Wikipedia

iMagnus

Wow!

Da kan det være håp for N64 emulator?

smeinrich

sonic the hedgehog til iphone!

kajac2

iPhone er IKKE like bra som Dreamcast.

Dreamcast hadde bedre grafikk enn PS2. PS2 sin grafikk er bedre enn det jeg har sett av spill på iPhone.

svar

kajac2: Hva får deg til å tro at vi har sett hele iphone sitt potensiale enda?

Wackhy

Jeg har sett bedre grafikk på PlayStation 2 enn Simpsons til PlayStation 3. Ergo er PlayStation 2 bedre enn PlayStation 3.

Det overrasker meg, vel kanskje egentlig ikke, at du kajac kan komme og kritisere noe du ikke har såpass sterkt. Jeg antar at du ikke har en iPhone siden du aldri sier noe annet enn negativt om den. Faktisk er jeg litt overrasket over at du i det hele tatt bruker Apple sine produkter så mye som du gir uttrykk for at du misliker både de og alle de som liker produktene.

Og når da sjefen for Sega USA går ut og sier at iPhone er like bra som Dreamcast vil jeg tørre og påstå at han vet mye mer om hva han snakker om enn deg...