Dårlig batteri på iPhone 3G?

iPhone 3G batteriDen nye iPhone 3G har fått kritikk i tester og her på forumet for dårlig batterilevetid. Mange mener at levetiden på batteriet er alt for kort sammenlignet med andre telefoner, men en grundig test fra PC World viser nå det motsatte. Apples iPhone 3G er best i klassen, foran HTC og lignende telefoner 3G-telefoner.

I tillegg finnes det en rekke ting du kan gjøre for å få batteriet til å leve lengre. Vi viser deg hvordan!

Nettstedet PC World gjennomførte en detaljert og grundig test av batteriene på flere populære 3G smarttelefoner. Blant telefonene testet var Samsung Instinct, HTC Touch Dual og Palm Treo. Telefonenes batteri ble testet ved å se hvor lenge de holdt ut i telefonsamtaler og her kom Apples iPhone 3G ut best med 5 timer og 38 minutter, et stort fall fra forrige iPhone-modell som varte 10 timer. Likevel er dette bedre enn alle andre smarttelefoner med 3G på markedet.

iPod batteriTrykk for større bilde.

Årsaken til reduksjonen i batteritid fra den første iPhone-modellen til iPhone 3G er i all hovedsak 3G-støtten.Brikkesettene som håndterer 3G er kjent for å trekke vesentlig mer strøm, og strømforbruket ble brukt av Apple som grunn til at 3G-støtte ikke fantes i første generasjons iPhone. I tillegg har Apple også endret størrelsen på batteriet på den nye iPhonen. Av en eller annen merkelig grunn har iPhone 3G nå et batteri med mindre kapasitet enn tidligere.

Hvordan forbedre batteritid?

Det er ingen hemmelighet at 3G trekker mer liv ut av batteriet ditt enn EDGE og det vanlige mobilnettet, men det er en rekke ting du kan gjøre for å forbedre levetiden på ditt batteri.

 1. Skru av 3G
  Under Settings > General > Network har du en knapp hvor du kan skru av 3G. Trenger du 3G når du kun skal snakke i telefon og sjekke været? Neppe. 3G gir deg høyere hastighet på datatrafikken, noe som er nyttig når du surfer. Slå 3G på når du skal surfe, av når du ikke surfer. Før du surfer bør du sjekke om det finnes et Wifi-nettverk i nærheten, WiFi bruker mindre strøm enn 3G.
 2. Slå av WiFi
  Trenger du å søke etter WiFi-nettverk kontinuerlig? Hvis ikke, så slår du av Wifi. Slå det på igjen når du skal surfe. Instillingene finner du under Settings > Wifi. Bruk WiFi fremfor 3G til å surfe!
 3. Slå ned lysstyrken
 4. iPhone har en stor og godt belyst skjerm, men du trenger strengt tatt ikke å kjøre denne på maks lysnivå hele tiden. Justerer du det ned vil du kunne spare batteri. Innstillingene finner du under Settings > Brightness.

 5. Slå på autolock
  Med autolock slås skjermen av når det ikke er aktivitet på telefonen. Sett denne funksjonen til 1 minutt og du vil spare strøm. Innstillingene finner du under Settings > General > Autolock.
 6. Slå av GPS
  Trenger du å ha GPSen på til en hver tid? Slå GPSen av når du ikke bruker den. Innstillingene finner du under Settings > General > Location Services.
 7. Unngå spill
  3D-spill og andre spill med mye CPU-bruk er krevende for telefonen. Unngå å spille når du ikke er i nærheten av ladere.
 8. Slå av push
  Hvis du ikke trenger push-mail bør du slå dette av. Push-mail sender hele tiden forespørsler til serveren og dette krever batteri. Slå det av hvis du ikke bruker det! Innstillingene finner du under Settings > Fetch New data.

SXL

Takker for den om Location Services - trodde GPS kun slo seg på når man gikk til kartet, men naturligvis brukes den også av andre programmer.

Ellers hadde vi en diskusjon om dette i går, en som mente det var dumt å ikke kunne ha alt påslått - det ble stille da én nevnte at han ikke har bilen på maks turtall hele tiden, eller?

svar

Kansje jeg tør å prøve meg på en alikevell.

Haplo

Hmm. e90 skulle ha vert med på testen. Ellers er jeg litt overrasket.

Det jeg har opplevd med min er at det går mye strøm på stand by......

Er det noe galt med min kanskje? Gud forby

linnmann

Hadde vært fett hvis noen utviklet ett par snarveis knapper til springboardet for av/på 3G. Da sparer man 3-4 "klikk"

eirikaav

Ja, wifi og 3g-toggle burde vært lettere tilgjengelig, slik som i denne videoen.

Se fra når den er på 0:25

stefan skogsaas

kjipt å måtte deaktivere alle funksjoner som gjør iphone verdt og ha da... Samtidig syns jeg man burde stille spørsmålstegn ved hvor pålitelig denne testen er, da veldig mange andre tester hevder akkurat det motsatte.

eisa01

Hvorfor tipser alle slike artikler om å slå av 3G, samtidig som de påstår at det kun har noe å si for datatrafikk?

Sannheten er at man får bedre lydkvalitet på 3G-nettet...

axelszavapetterson

Jeg trodde Push-mail tvert imot skulle spare batteri i forhold til POP-3.. Det er jo POP som sender forespørsel med faste intervaller, mens Push - servere sier i fra kun når det er noe nytt.. Skyt meg hvis jeg tar feil!

Metro

Så dere som allerede har 3G iPhone - hvor lenge holder batteriet når man skrur av det meste av ekstramulighetene, og kun bruker den som en vanlig mobiltelefon til snakking og teksting?

Jada, jeg vet at iPhone er så mye mer... Men hvis man er et sted uten strøm i flere dager (det finnes jo fortsatt slike hytter i Norge, f.eks....) må man jo spare så mye strøm som mulig. Så hvor lenge har man kontakt med omverdenen til litt teksting og snakking da?

Hvis iPhone uansett ikke tåler mer enn rundt et døgns standby, selv om man skrur av alle tenkelige og utenkelige funksjoner, mener jeg det er skandaløst dårlig. Uansett hvor kul den ellers måtte være...

RVLS

Kan ikke svare helt presist på spørsmålet ditt Metro, men kan gi deg en pekepinn (så presist som mulig).

Kjære dagbok :P
Ladet telefonen min i natt (sluttet lading ca kl 8:00). Har ikke skrudd av 3g, WiFi, GPS eller Push. Men har justert ned lysstyrken til ca 50% (som tilfredstiller min bruk). Har benyttet den til en del ringing og sendt en del SMS, 10-20 eller noe, og brukt iPod funksjonen ca 1-1,5timer i dag.
Nå er batteriet på akkurat litt over 50%..

Håper det var til noen hjelp for de som lurte! Er strålende fornøyd med iPhonen min, og som jeg nå så her så var det jo fler ting man kunne gjøre for å forbedre batterilevetiden :D

dusa

Mener bestemt at batterilevetiden er blitt bedre de siste to døgnene i forhold til de to første. Har ladet relativt mye, ingen utlading, men klattlading.

Synes tipsene er fornuftige. Man har forskjellig buksmønster og kan dermed tilpasse rådene til det.

csharp

Enig med 'axelszavapetterson' - trodde push egentlig skulle bruke mindre strøm, ikke mer, siden man da ikke trenger å 'polle' serveren hele tiden for å sjekke om det er noe nytt, men at serveren i stedet 'tar kontakt' med telefonen om den har noe nytt å melde.

Klart, om man er av dem som får ørten mails i timen vil man jo bruke mer strøm med push da, enn om man henter ned hver time eller lignende....

AndreasP

axelszavapetterson tir, 15/07/2008 - 19:01
Jeg trodde Push-mail tvert imot skulle spare batteri i forhold til POP-3.. Det er jo POP som sender forespørsel med faste intervaller, mens Push - servere sier i fra kun når det er noe nytt.. Skyt meg hvis jeg tar feil!

Sannheten er at på iPhone er det noe som heter partial-PUSH, eller PULL som det også heter. Kvalifiserer til å bli kalt push, men er i teorien bare en litt mer avansert IMAP-konto.. Dette var ihvertfall tilfelle på de første speqs som ble sluppet, det finnes ingen speq som tilsier at iPhone har «fullverdig» PUSH....... Så om vi hadde hatt PUSH på den, så ja, det ville tatt mindre strøm (i teorien)

Metro

Hei RLVS, takk for svar. Omtrent hvor mange timer gikk det mellom lading og rundt 50% rest på batteriet?

Åsmund

Hvis det er Lithium-Ionbatterier telefonen bruker, så kan man regne med at batterikapasiteten øker noe de første ladesyklusene, før batteriet når maks kapasitet. Kapasiteten vil deretter synke gradvis over batteriets levetid.

Synes du batteritiden er for kort, så gi det en uke eller to så vil det sannsynligvis være litt bedre. Det varierer hvor mye kapasiteten øker, alt fra 5-30% i løpet av en uke eller to kan påregnes.

Dette er en egenskap ved Lithium-Ionbatterier.

emre5

@ Metro:

Var på festival med iPhone for noen uker siden, da holdt den fra mandag til torsdag. Da brukte jeg den til å sende en tekstmelding eller to per dag, et par telefonsamtaler og ingenting annet. Ikke så verst batteritid synes jeg.

Gromit

Slått av 3G, GPS, Push av og synk på 1 gang i timen på epost. Hittil ser det veldig lovende ut.