1 million iPhones og 10 millioner nedlastninger

Apple oppdatering av iPod touchFredag 11. juli ble Apples iPhone 3G lansert i 22 land verden over. Apple har nå kunngjort hvordan resultatene for lanseringshelgen har vært og iPhone-plattformen er uten tvil godt i gang. 1 million solgte iPhones og 10 millioner iPhone-programmer har blitt lastet ned de tre første dagene!

Apple kunngjorde i dag resultatene for lanseringshelgen og tallene overrasker selv de mest positive spådommer. Apples iPhone ble lansert i 22 land samtidig og selv med begrensede lagre greide Apple å selge hele 1 million iPhones i løpet av helgen. I Norge meldte Netcom om at alle iPhones ble utsolgt på fredagen og lignende situasjoner har skjedd mange andre land.

iPhone 3G har hatt en fantastisk lanseringshelg. Det tok 74 dager for å selge 1 million av den første iPhone-modellen og nå har vi solgt like mange på en helg. iPhone 3G har helt klart hatt en god start

uttalte Apples Steve Jobs i en pressemelding.

10 millioner programmer

1 million solgte iPhones er imponerende, men kanskje enda mer imponerende er at Apple har hatt over 10 millioner nedlastninger fra App Store under lanseringshelgen.

Når Apple lanserte App Store fredag 11. juli fantes det over 550 programmer tilgjengelig til iPhone og iPod touch. Disse programmene har tilsammen blitt kjøpt eller lastet ned gratis 10 millioner ganger. Apple har ikke oppgitt noen statistikk over hvor mange iPod touch-brukere som har benyttet App Store. Apple brukte anledningen av de positive resultatene å informere om at det nå er over 800 programmer i App Store og mer enn 200 av disse er gratis. 90% av programvaren koster under 10 dollar.

Som vi tidligere har skrevet her på iPod1 så handler iPod 3G og App Store om å skape en plattform. Det er dette som er nyheten og det er dette som kommer til å revolusjonere hvordan vi bruker mobiltelefoner, på samme måte som iPoden revolusjonerte hvordan vi konsumerte musikk.

Det er programvare, ikke funksjoner, som kommer til å selge den nye iPhonen. Dette vet Apple. Med 30% fortjeneste på all programvare som selges og distribueres gjennom Apples App Store, har Apple lagt grunnsteinene for suksess. Nå gjenstår det bare å se om suksessen blir like stor som med Apples iPod. For om ett år fra nå vil vi nok se en rekke forskjellige iPhone-modeller på lik linje som vi i dag har fire forskjellige iPod-modeller. Felles for dem begge er en ny plattform og som alle vet, plattformer varer lenge.

krzysztof

"- Jeg tror at luften har gått litt ut av ballongen. Hele greia er oppblåst", kunne tele-ekspert Tore Aarønæs meddele i Computerworld, 27. mai.

http://www.idg.no/nyheter/article99016.ece

svar

Det er vell også lettere å selge 1mill i 22 land enn 1mill i 1 land.

krzysztof

Sant det, men jeg har på følelsen at iPhone ikke bare er "oppblåst" / hype, og at 3g-versjonen faktisk vil selge ganske bra i Europa, selvom dette er for tidlig å fastslå ennå (på tross av enorm interesse rundt lanseringen i forrige uke).

dahoax

Kanskje den er oppblåst men tror ikke andre er i nærheten av samme salgstall på 3dager

snils

Tror ikke den hadde solgt en mill hvis folk hadde på forhond visst hvor sykt elendig batteritiden er. Kjøpte 3Gén på fredag, må lade to ganger om dagen+ med helt vanlig bruk.

SXL

Slår du av wireless/3G når du ikke flytter data? Jeg lader om natten, har ellers nok batteri til å kjøre dagen gjennom. Kanskje sjekke med telebutikken?

===

Denne telefonen kommer til å selge båtlass.

Haplo

Angåednde batteriet så er det dårlig, men husk å lade via en stikkkontakt og ikke via usb. Det er en betydelig forskjell.

eirikaav

Virker som jeg er ekstremt heldig med min? Jeg har ikke ladet siden jeg kjøpte den på fredag foruten litt synkronisering lørdag og søndag. Nå er det mandag kveld. Jeg har surfet, brukt gps, spilt spill osv.

marillionmac

Er det dette iConnect abbonementet jeg bør velge?
Jeg kommer til å bruke den ganske så mye til vanlig nettsurfing.
Med iConnect, så er det altså fri data. Vil det si gratis nettsurfing der det er 3G nett?
Og hvor finner man 3G nett? overalt? På hytta i fjellet? eller vil jeg bli skuffet og ikke finne dette der jeg trenger det?

kolby

marillionmac

Takk for den linken Kolby.
Ser at det på hytta mi i fjellet er 3G dekning utenfor bil, men ikke i bil :-)
Ja, ja.. Satser på at jeg kan sitte i hytta og surfe da.

Bolt1

Er også veldig skuffet over at jeg må lade hver kveld, men jeg var kanskje bortskjemt med min forrige mobil som trengte ei lading i uka omtrent.

Haplo: Er det forskjell på om du lader opp telefonen fullt via usb og stikkontakt? Høres jo merkelig ut...Er den full så er den full, skulle man tro?

snils

Hadde ikke slått av wifi nei, ble faktisk litt bedre levetid da. Takk. Men det er likevel ikke bra nok mener jeg. Et batteri bør vare hele dagen uavhenging av hva man gjør, slik at man ikke havner oppi situasjonen med tomt batteri en eller annen plass uten en lader tilgjengelig. Må kanskje vurdere å kjøpe meg et nødagregat på hjul som jeg kan trille med meg rundt. Og når folk spør meg hvorfor jeg har det sier jeg: Har iPhone3G skjønner du!
Neida, telefonen er utmerket ellers.