Test: MooCowMusic Band

Mange spennende programmer for iPhone ble presentert under Apples pressekonferanse den 9. juni i år. Programmet til Moo Cow Music, kalt Band, var ett av dem. Jeg har sett nærmere på Band og er blitt svært imponert.

Det er lett å forstå Band. Det er også lett å imponere både seg selv og venner. Band lar deg spille på fem forskjellige virtuelle instrumenter, legge flere spor oppå hverandre og rett og slett lage en sang fra bunnen av. Dette høres kanskje avansert ut, men det er det overhodet ikke. Menyer er lett å forstå og det er ingen sak å komme i gang.

Instrumentene du kan utfolde deg på er en bassgitar, to varianter av trommer, kalt Funky drummer og rock kit, piano og 12 Bar Blues. Min favoritt ble raskt sistnevnte. Her finner du alle toner du trenger for å spille blues, i tillegg til noen andre beats du kan legge på. Foruten instrumentene, kan du legge til et hylende publikum som er fra seg av begeistring for dine prestasjoner.

Den store skjermflaten og mulitouch-teknologien i iPhone utnyttes til det fulle i Band. I alle instrumenter kan du trykke på flere steder samtidig, som gjør at du for eksempel kan spille akkorder når du benytter deg av pianoet. Når du trykker på et instrument, får du umiddelbar respons på skjermen, noe som gjør opplevelsen enda bedre.

Som allerede nevnt kan man mikse disse instrumentene sammen. Dette foregår enkelt og greit ved at man spiller inn et og et instrument. Systemet fungerer veldig bra! Skulle du spille feil, kan du alltid slette sist spilte note, siste innspilling, sist brukte instrument eller fjerne hele sangen og begynne på nytt. Metronom er selvfølgelig også inkludert, og den er det behov for, hvis du vil at alt skal gå i takt. Den har de innstillinger man forventer; av/på, volum, tempo og taktart. I innstillingene kan man også stille inn volum for hvert enkelt instrument, om man ønsker en annen balanse enn standard.

Du har muligheten til å lagre alle sanger du lager og høre på dem så ofte du vil, men det er ingen mulighet for å importere en sang til datamaskinen din. Dette er i grunn litt synd, for resultatet er ofte imponerende.

Konklusjon:
Band er et veldig morsomt og underholdende program som varer. Hvis man blir lei av å høre på musikk på vei til jobb, kan man når som helst lage en egen sang. Har du en musiker i magen er dette programmet noe for deg. Band er lett å bruke og føyer seg inn i rekken av de mange gode programmene som er tilgjengelig for iPhone.

Band er tilgjengelig i App store og koster 55,-

En youtube-video fra utvikleren viser programmet i bruk.

Noldus

Band er kjempemorsomt, men jeg er litt skuffet over mangelen på noe så elementært som gitar

Godot

Se videoen, det er elgitar under "Bar Blues"

Noldus

Jeg vil ikke ha elgitar. Jeg vil ha gitar!

want1ph0ne

Jeg hadde da band på min iPhone før 2nd generation. Lastet det ned med Installer.app gratis, men er det andre enn meg som har problemer med å få lagret sangen? iPhone 3G og 2.0.0 har sålangt bare skapt problemer for meg. Er det noen som ser dette som har nedgradert sin iPhone 1st gen. 2.0.0 ned til 1.1.4 firmware? Kan noen pliis sende meg litt mer grundig forklaring på hvordan man gjør det enn den som er på http://sleepers.net/? Dette er da den ene telefonen og min andre har jeg planer om å bruke WinPwn på... Er det noen som har gjort det å anbefaler det? VAr da ganske mange her med iPhone 1st gen. da jeg ble medlem. Vil gjerne høre hva dere har gjort. Takk :)