Test: Super Monkey Ball

Super Monkey BallDet har helt siden Apple introduserte iPhone SDKen vært knyttet stor spenning til iPhonens spill-muligheter. Super Monkey Ball fra Sega ble raskt dratt fram som iPhonens definitive lanseringstittel og dette innovative brettspillet har allerede nådd å blitt toppselgeren i App Store. Vi har de siste dagene lekt oss med Super Monkey Ball og vi har absolutt blitt imponert over hva iPhonen duger til på spillfronten

Liker du japanske TV-spill og er en Nintendo GameCube fan kan du vanskelig ha unngått å få med deg spillserien og fenomenet Super Monkey Ball. Spillene har tatt japan med storm og nå er Super Monkey Ball blitt tilgjengelig for iPhone. Spillet kan enkelt og greit oppsumeres som et 3D-brettspill hvor du styrer en apekatt (inne i en boble) gjennom en svevende bane. Målet er å samle så mange bananer som mulig og komme raskest mulig gjennom banen uten å falle utenfor. Samler du mange nok bananer får du et ekstra liv, noe du definitivt trenger til å begynne med i dette spillet.

Du kontrollerer nemlig din apekatt utelukkende med iPhonenes innebygde sensorer. Drar du telefonen til venstre, svinger apekatten til venstre. Dytter du forover går han forover, dytter du bakover stopper han osv. Denne navigeringen er utrolig vanskelig til å begynne med, men etter en halvtimes spill ble det vesentlig bedre. iPhonen er svært følsom på bevegelsene og det lønner seg med andre ord å holde telefonen så stabil som mulig. Brå bevegelser er fy fy i Super Monkey Ball!

Spillet har fem forskjellige verdener å velge mellom (de må låses opp) og hver verden har et stort antall brett. I tillegg kan du velge mellom fire forskjellige apekatter. Med et stort antall brett på hver eneste verden, er det en stor oppgave å komme seg gjennom spillet. Det hjelper ikke at Sega ikke har gjort det mulig å lagre spillet underveis (du kan kun pause). Avslutter du spillet, må du starte på nytt i den verdenen du har kommet til. Det kan bety mange timers tapt spilling hver gang du for eksempel må ta en telefon.

Spillet mangler også en multiplayer-del, noe som kan forlenge morroa. Med iPhones ypperlige Internett-muligheter, burde Sega kunne utvikle en multiplayer variant som gjør det mulig å spille mot andre venner eller fremmede. Grafikken er svært god for å være en mobilenhet og spillet er raskt, responsivt og vi opplevde ingen former for hakking eller andre grafiske feil. Grafikken i Super Monkey Ball har forhåpentligvis satt standarden for kommende iPhone-spill.

Konklusjon

Super Monkey Ball er et svært morsomt og involverende spill som har en noe høy vanskelighetsgrad. Du må beregne god tid på å bli vant til hvordan du styrer din apekatt, men når du har fått teken er det vanskelig å legge spillet fra seg. Vi er svært positivt overrasket over hvor godt spillet fungerer på iPhonene og håper Sega nå har satt standarden for hva fremtidige iPhone-spill må måle seg opp mot.

Det er noen små mangler i spillet som lett kunne ha vært utbedret av Sega og vi håper vi får se en oppdatering som i hvertfall muliggjør lagring underveis. Det blir fort irriterende å måtte gå gjennom samme brett om igjen.

Prisen på 55 norske kroner er ikke avskrekkende med tanke på hva du raskt må betale for lignende spill på Nintento DS eller Playstation Portable. Spillet er tilgjengelig fra iTunes App Store i dag.

Super Monkey

Super Monkey

Super Monkey

Super Monkey

Super Monkey

Super Monkey

NuSkool

Kjøpte det tidligere i dag og det er super gøy! Passer meg ypperlig at det er ganske vanskelig, da bruker jeg nok litt tid før jeg runner det.

e3m

hatt det i 1 dag og er ferdig med 4 av 5 Worlds
Begynner å bli vanskelig nå

svar

Det er slik at vist man både har iphone og touch og vil ha ett spill på begge må det kjøpes 2 ganger?

kim86

Tror det er som med alt annet (musikk osv.)
Du kan synce det du har på iTunes med totalt 5 "maskiner", f.eks:

Mac Pro
MacBook
iPhone
iPod
Apple TV

Da kan du ha samme innhold på alle disse. Men hver enkelt "maskin" må autoriseres (i iTunes: menyen øverst -> Store -> Authorize Computer.

SXL

Prøv Crash Bandicoot - utrolig grafikk og respons!

kewell79

IGN slakter spillet og gir det bare 4.5 av 10

epqr

ganske morsomt spill, men hvorfor i ***** er apekatten bare 2D? det er utrolig teit..

kairobin

Spillte dette spillet når jeg var i forsvareret, er utrolig kjekt. Men sliter litt med og holde balansen ;-)