Første iPhone 3G-tester ute

iPhone testet

Gode gamle Walt Mossberg og David Pouge har som vanlig fått den store ære av å være de første til å teste Apples iPhone 3G. Tilbakemeldingen er stort sett positiv og det er programvaren som så langt imponerer. Telefonen kritiseres for skjulte kostnader (dyre abonnementer) og dårlig batterilevetid under 3G.

Walt Mossberg skriver i sin test Newer, Faster, Cheaper iPhone 3G at den nye iPhonen er en god telefon som imponerer like mye som den forrige utgaven. Det er først og fremst programvaren som imponerer, da de fysiske endringene i telefonen kun består i 3G og GPS-støtte. 3G-støtten gir i følge Mossberg vesentlig raskere og behagelig surfeopplevelse med Safari, men 3G går hardt utover batterilevetid. Mossberg råder eiere av første generasjons iPhone som ikke absolutt må ha GPS eller 3G til å vente på oppdateringen til iPhone 2.0.

David Pogue har også fått lagt sine hender på en iPhone 3G og i sin test trekker han også fram programvaren og mulighetene til å prate samtidig som man surfer på nettet via 3G som positive. David Pogue mener som sin kollega Walt Mossberg at eksisterende iPhone-brukere ikke nødvendigvis trenger å løpe til butikken hvis 3G og GPS ikke er veldig viktig. iPhone 2.0 oppdateringen som også blir tilgjengelig for eksisterende iPhone-eiere (de med hacket telefon bør vente med å oppgradere) vil gi deg bort i alle funksjoner som iPhone 3G har, utenom 3G og GPS.

Tags:

Dr.Pepper

Mossberg råder eiere av første generasjons iPhone som ikke absolutt må ha GPS eller 3G til å vente på oppdateringen til iPhone 2.0.

Antar at du mener iPhone 3G?

Macca

Nei, det menes iPhone OS 2.0, altså den nye programvaren. Altså: Vent til den nye programvaren er tilgjengelig for førstegenerasjons iPhone.

Cybbe

Testene bekrefter at det ikke er noe rush å skaffe seg ny iPhone om man har den gamle modellen. Den viktigste oppdateringen ligger i programvaren, og der oppdateres også gamle modeller. Jeg ser argumentene for å oppgradere, men jeg tør påstå at for de fleste eksisterende eiere er kostnadene høyere enn det man får tilbake (3G, GPS, enkelte små justeringer, nytt design, norskkjøpt modell). Har man et forbruk som passer Netcoms abonnementer stiller saken selvfølgelig seg litt annerledes.

SXL

Noen som vet om man kan kjøpe de nye programmene som legges ut på iTunes Store til en hacket telefon?

basushjerne

Når vil den nye programvaren være klar 1.gen iphone?

Metro

Det virker som om 3G iPhone har en svakhet som i hvert fall gjør den helt uaktuell for meg: Dårlig batteritid.

Walt Mossberg rapporterer altså at telefonen flere ganger gikk tom for batteri "by the end of the workday". Nå kan det vel hende at han har brukt den mer enn gjennomsnittlig under testingen, men dette høres uansett svært dårlig ut. Det er ti år siden vanlige mobiltelefoner ikke holdt en dags bruk...

Dette blir jo desto mer graverende fordi det ikke er mulig å bytte til et reservebatteri på iPhone. Hva gjør man når man er et sted uten strøm, f.eks. på båt/hytte/telttur?

Før batteriet på 3G iPhone holder til minst et par dagers vanlig bruk, venter i hvert fall jeg med å kjøpe.

dukefelmet

Metro,

Batterikapasitet var en grunn til at Apple sansynligvis ventet med 3G og GPS såpass lenge. GPS skal i alle fall betterislukende, og jeg tipper at jeg kommer til å skru av dette til daglig når jeg ikke trenger det, for å få med ut av batteriet.