Netcom lanserer iConnect og tilbyr fri bruk av data

NetcomNetCom lanserer nå iConnect og tilbyr fri bruk av data med iPhone 3G. NetCom iConnect blir dermed det fjerde abonnementet som tilpasses iPhone-lanseringen førstkommende fredag. Om Netcom har gitt etter for prisengasjementet til iPod1-brukerne er vanskelig å si, men iPhonen vil nå bli tilgjengelig med fri data.

Vi er veldig glad for alt engasjement rundt iPhone-lanseringen vår, og kommer nå med et fjerde abonnement på direkte oppfordring fra kundene våre. Mens iTalk-abonnementene fokuserer på totalforbruk ved å inkludere både ringeminutter og sms i tillegg til datatrafikk, lanserer vi iConnect for å møte behovet for fri databruk

sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom.

I tillegg får iTalk-abonnementene nye makspriser per måned på data, mens prisen per megabyte utover inkludert forbruk halveres.

Legger du inkludert forbruk til grunn er det ingen abonnementer i Norge som matcher iTalk på pris. Med lavere makspriser på data ønsker vi å gjøre iTalk enda mer attraktivt

sier Vederhus.

Netcom iConnect

  • NetCom iConnect er det fjerde abonnementet som er tilpasset iPhone-brukere.
  • iConnect gir fri bruk av data, med en månedspris på kroner 499,-
  • Fri bruk av HomeRun (WLAN) i Norden er inkludert
  • Fri personsvar
  • Minuttpris kr 0,45*, SMS kr 0,59, oppstart kr 0,89
  • Telefonpris iPhone 3G 8 GB kr 3.290,- (iPhone 3G 16 GB kr 4.190,-)
  • Avtaletid 12 måneder
  • NetCom iTalk: Makspris data per måned utover inkludert forbruk for iTalk Small kroner 990,-, iTalk Medium kr 690,-, iTalk Large kr 190,-. Pris pr MB kr 5,-.

e3m

jævelig dyrt får fri data da og iPhone 8gb er 3290,-

NuSkool

Kunne godt vært litt billigere, men ellers er jeg ganske fornøyd. Godt å se at det hjelper å rope høyt!

espenhogbakk

Dette er et mer fornuftig abb. for mange, dette likte jeg. Eneste jeg syntes at telefonprisen var litt høy, men bortsett fra det er det ikke så dumt.

Alfred.Woodden

Noen som vet hva bruddgebyret er på disse telefonene?

dukefelmet

Plugget inn alle mine forbrukstall... og iTalk Medium er fortsatt best for meg totalt sett, siden telefonen er så dyr med iConnect i TILLEGG til kr 499 pr måned. Hvis ikke jeg bruker 2 GB i måneden da. Glad for å se en løsning men dette må bli bedre fremover ellers selger de bare iPhone til oss ivrigste.

3G nettet må ha vært dyrt å bygge ut -- det er egentlig ingen rimelige fri data løsninger der ute. Det hjelper meg heller ikke bryte og bruke med et annet abonnement, da data koster så mye uansett.

herm

Dette var kjempe bra?
Herregud.. 500,- per måned og 4000,- for telefonen.
Og her lover de oss 199$ som "maks" pris..

Skjerp dere Norge og NetCom. Hvorfor skal man betale så mye ekstra for 3G, GPS og Exchange?

Sabadabado

Hvordan fungerer makspris? Vil det si at man surfer gratis etter å ha nådd denne grensa?

termserv

Det var jo ganske nøyaktig den summen som iPhone var sagt kom til å koste, 9200 kr.

3290 kr + 12 mnd * 499 kr = 9278 kr

Jeg har ikke tenkt til å bruke SÅ mye penger på en telefon, uansett om det er iPhone eller ei.

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

andreas 30gb

Hvis noen skal skjerpe seg er det Apple!
Apple kunne tatt 2000/3000 kr for hver iphone som ble solgt i Norge. De kunne ha åpnet opp for konkurranse slik at prisene for forbrukeren hadde blitt presset ned til noe helt annet.
I stedet satser de på monopol, som fører til stive priser og elendige salgstall ( i forhold til hva de kunne ha fått)

Lurer litt på hva Apple ønsker..

Netcom er bare sleipe nok til å utnytte monopolet her, men den store synderen er Apple-199$! Kyss meg bak! Steve er full av pisspreik!

iPanda

Blir ganske mye penger når man i tillegg skal ha mobile-me (jeg har .mac nå). Er ikke helt sikker på hvordan det blir om de drøyt 50 epostene jeg får om dagen blir pushet til min iPhone. Holder vel neppe med iTalk small da....

Graimer

herm; du hørte ikke etter hva Steve Jobs sa du eller? $199 er ca makspris i DE FLESTE LAND. Her i Norge er jo alt dyrere pga at vi har megaavgifter så du kan komme på sykehuset gratis osv, i tillegg til at $199 prisen inkluderer en 2års bindingstid. Her i Norge er det kun lovlig med 12mnd bindingstid, så derfor har de rett til å legge på 1 års abbpris til telefonen ekstra. Vi burde være fornøyd med at de gir oss muligheten for fri data hvertfall, de gjør så godt de kan.

segrov

Tror dette tilbudet passer for meg, for da kan jeg bruke det sammen med macen min på ferie også, slik at jeg kan bruke internett på macen min når jeg er på ferie.

Øyvind Segrov – official hero of mr. Tom Sommerseth

fuzzy76

De data-maksprisene står jo ikke på Netcoms sider, så jeg lurer på hvor ipod1 har fått dem fra... Hadde også vært kjekt å vite bruddgebyret for iConnect ja. Det bør være lavt, men hva vet jeg...

KDN

Vi har nå avsluttet kampanjen på http://fri-iphone.org. Takk til alle som var med på å få frem iConnect.

admin

Maksprisen har vi fått på e-post fra Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom.

Haplo

Fremdeles dyrt. De kunne subsidiert telefonen litt.

Men det er abonnemanget for meg.

Vassago

Dette endrer ingen ting for meg. Medium fra før var bra for meg, dette abonnementet med telefon blir dyrere, før man legger til ringing.

Ja, ja, fint for de som skal laste ned filmer dagen lang på telefonen sin, neste gang burde dere kanskje ønske dere trådløst vanlig nett til jul, det er billigere og raskere.. :p

Det som jo er bra er at prisen etter kvoten nå er 5 kr. pr. mb., ikke det dobbelte, som de utrolig nok forsøkte seg med først.

proximity

Same shit, new wrapping!

Dette er AKKURAT det samme som å bestille Netcom Smart Talk + Connect abo.

Jaja, skal ikke klage. Alternativet finnes nå i det minste.

Randy

Jeg er ikke imponert. Jeg trodde vi ville nerme oss internasjonale priser, ikke bare få enda et dyrt abb. Det vi opplever nå er at mange skriver at de vil velge iTalk Small og Medium allikevel, og netcom får på en måte "rett" i at disse abonnementene var bra i utgangspunktet.

Det er ikke riktig. iTalk Small blir ikke et bedre tilbud av at Netcom lanserer et enda dårligere tilbud. Jeg blir oppgitt..

www.gracelandgospel.com

macmann

Dette står på Netcoms sider:

Ved kjøp av iPhone og iTalk vil Kunde binde seg til 12 måneders avtaletid. Dersom kontrakten brytes innenfor avtaletid, vil det fremkomme bruddgebyr:
iTalk Small: kr 2400
iTalk Medium: kr 3000
iTalk Large: kr 3500
Bruddgebyret vil reduseres per mnd, og Kunde er pliktig til å betale påbegynt månedsavgift i tillegg til bruddgebyret.

Så jeg kjøper telefonen med iTalk Small og betaler kr. 1390,- + 399 + 2400
Totalt kr. 4190,- og det synes jeg er billig, når man tenker på hva den "gamle" ble solgt for på finn.no. Og da kjøper jeg den lovlig i Norge med norsk kjøpslov.

bambini

Her var det mye sutring - som vanlig. Folk blir jo aldri fornøyd.

Til macmann (sutringen gjelder ikke deg altså..):
Hvilket abonnement mener du er bedre enn Netcoms etter at du har "frikjøpt" telefonen. Regnestykket ditt er greit, men finnes det bedre abonnement om du tenker å inkluderer databruk?

Bare lurer ;)

marduv

Glad for at NetCom kom med fri databruk :)
Selv kommer jeg til å kjøpe iPhone nå, men syns prisene er litt stive.
Noe som jeg vet at jeg ikke er alene om, men dette er vel noe som vil rette seg på om ca 1år da konkurentene slipper til.

Så bare en liten kommentar til de som klager å styter på at Steve ikke holder det han lover om prisen på iPhone.
Nå har han sakt at det med untak av noen land kommer til å koste kun 199$.
I Norge er det et untak, grunden skyldes for det mest at vi ikke har 2år binning, dette er jo store tap for opperatørene som får avtalen.
Derfor koster det litt ekstra her i Norge, samt at NetCom også sikker seg en liten del ekstra av gobiten.

PianoSofus

Glad NetCom har kommet opp med et nytt tilbud, men syns fortsatt det er alt for dyrt. Kommer fortsatt til å vente på billigere priser.

macmann

Netcom har dårlig dekning der jeg bor, så jeg frikjøper den for å bruke Telenor. Jag kommer til å bruke den som telefon og MP3 spiller, samt å surfe når jeg har trådløst nettverk tilgjengelig. Dette ar mitt behov akkurat nå, men så får vi se etterhvert om behovet for 3G melder seg.

jorn_n

Kan iphonen brukes som eit modem? F.eks. koble macen til og da surfe som du vil???

evensr

Dette var nå lovlig dyrt da, tror jeg holder meg til iTalk Small gitt.

jorn_n: Nei, du kan ikke bruke iPhone som modem.

troy

Kan den ikke brukes som modem?

Det kan jo de fleste 3G tlf på markedet i dag da, så det synes jeg høres dårlig ut ja, spesielt når det er en tlf som er rettet mot data spesielt, men det er vel mer meningen at den skal fungere som en liten data i seg selv sikkert?! En slags micro mac

omaha

I Sverige tar Telia SEK 199kr for fri HSDPAtrafikk med iPhone. I tillegg tar de SEK 49 for abb inkludert en bråte SMS. Det vil si SEK 248 eller ca NOK 225 + samtalepriser.

For de som ikke griner på nesen av 500 NOK/Mnd for ubegrenset bruk er dette samme pris som de tar for rent PC-abb. Det ville ikke være unaturlig å regne med at kapasitetsbruken er vesentlig lavere på en iPhone.

Utover dette er det et dekningsproblem med NetCom slik at brukere ikke kan påregne spesielt god dekning utenom større byer. Så ikke regn med god dekning på vei til favorittfestivalen. Ligger festivalen litt utenfor sentrum - påregn gåtur for skikkelig dekning ;o)

Så kan man kanskje diskutere - skal man betale på forskudd for en tjeneste som ikke er fullt utbygd. Og dersom man skal - går nok pengene til utbygging eller går de til konsernbidrag? Telia sliter om dagen og jeg er ikke sikker på om Netcom får beholde nok penger til å bygge ut fort nok.

For ordens skyld: Jeg bruker NetCom Connect til 500 kr/mnd selv og er langt fra fornøyd.

troy

Er ikke NetCom Connect noe bra?

Litt off topic dette, men tenker på å skaffe meg det, så derfor jeg spør?

Gossipme

Vil det ikke bli mulig å kjøpe iPhone med noe annet en Netcom?
Her som jeg bor er dekningen utrolig dårlig med netcom, så det er ikke noe praktisk for meg å ha det.

Aphelion

Hvor mye data vil man bruke på en måned hvis man bare sjekker facebook og et par fora iblant når man kjeder seg? :) Vil iTalk Small holde? Har nå djuice nonstop siden jeg sender endel sms, men dette er jo egentlig unødvendig...

www.fatalimpact.no

Midtlund

Hadde vært bra om flere operatører etterhvert kan tilby iPhone. Og hvis noen klarer å tromme sammen et abonnement som tar høyde for at jeg sender 500 sms i måneden, hadde det vært suverent :) Har liksom spart penger i et år, og jeg var klar for køståing og hele pakka, men det som ødela min motivasjon var antall sms vs. fastpris.

marillionmac

Fri bruk av data.
Dette betyr altså at jeg kan surfe gratis på internett overalt der det er 3G dekning?
Det er det som menes med fri data?

Er det 3G dekning mange steder? Kan jeg f.eks. regne med at det er det på hytta mi i Valdres tro ???