Netcom avslører iPhone-prisen

Netcom avslører iPhone-prisNetcom har nå publisert prisene for iPhone i Norge og ikke helt overraskende har Netcom utviklet et spesielt abonnement til Apples iPhone. Navnet på de nye pakkene er iTalk og månedsprisen starter på 399,- inkludert 100 minutter ringetid, 100 SMS og 100 MB datatrafikk i måneden. I tillegg får du fri WiFi-tilgang på alle Homerun WiFi-soner. Det ser foreløpig ikke ut til at det er mulig å kjøpe iPhone uten bindingstid fra Netcom og Netcom har heller ikke opplyst om bindingstid.

Fordi telefonen er spesielt egnet til å bruke tjenester på Internett har vi inkludert datatrafikk, i tillegg til ringeminutter og SMS. Du kan bruke alle NetCom sine trådløse soner (Homerun) ubegrenset.
Uansett om du har høyt, middels eller lavt forbruk har vi et tilbud tilpasset deg og din iPhone 3G.

uttaler Netcom på sine iPhone-nettsider.

iTalk

Small
Medium
Large
Minutter
100
250
1000
SMS
100
250
1000
Data (MB)
100
250
1000
Homerun (WLAN)
Fri bruk
Fri bruk
Fri bruk
Månedsbeløp
399,-
699,-
1.099,-
iPhone 3G 8GB
1.390,-
690,-
1,-
iPhone 3G 16GB
2.290,-
1.590,-
890,-

Alle priser inkl. mva. Gjelder bruk i Norge. For inkluderte ringeminutter er det ingen startpris og lik pris uansett hvem du ringer til, unntatt spesialnummer.

Priser etter inkludert forbruk

Til NetCom
Telenor, Chess, fastlinje
Andre
Startpris
SMS
MB
0,39
0,99
1,34
0,69
0,69
10,-
Tags:

mpitof

Large hadde vært digg, da! :D Men... 1.099,- i måneden?

mskedsmo

For dyrt. Altfor dyrt.

Prisene kommer til å falle. Jeg venter til da. Telenor kommer ikke til å la Netcom selge iPhone helt alene.

gorjan

WOW! Supre priser! Da blir det iPhone her! :-D

Hrti

Greit nok at telefonen i seg selv ikke er så dyr, men med de abbonementsprisene der holder jeg meg til min opplåste iPhone 1. gen med OneCall-abbonement. Hadde nok klart å holde meg innenfor grensene til iTalk Medium, men med OneCall koster det meg jo en brøkdel av prisen. Ekskludert datatrafikk vel å merke :)

syntetisk

Argh! hvorfor kan man ikke bare selge telefonen uten abonnement!!!!!

Uaktuelt for min del :(

kenken

Ikke mulig å kjøpe uten binding! Det er jo imot loven!!! Det bør komme...
---
Netcom spørsmål og svar: https://netcom.no/iphone.html?fane=faq

NuSkool

Det er helt håpløst at de ikke har fri data! Som jeg skrev i en annen tråd så ligger jeg på ca. 500 mb i uken og det betaler jeg ca. 100 kr pr mnd for. De kan bare glemme at jeg kommer til å bruke noen av de abbonementene.

mskedsmo

Godt å se at så mange er negative til prisene fra Netcom. Får håper det er ikke så mange som løper i butikken 11 juli og binder seg til et tåpelig abbonement for ett år.

gorjan

Det nevner jo ikke hvor lang bindingstiden er, eller om telefonen er låst til NetComs nett. Det er vel ikke særlig ærlig markedsføring?

iMacJhonny

Jaja.. Jeg betalte 2500 for min iPhone 16 GB for 3 mnd siden og angrer ikke på det.

normick

Skandale. Snakk om å prise seg ut av markedet i Norge, Netcom. Aldri likt netcom før og her kom nådestøtet. På vg,s nettside har 99% svart at de vil droppe iphone pga dårlig deal. Venter nå at min gode venn i Datatilsynet gjør den abb. fri i følge norsk lov. Herlig

Widget

Hva tenker de med! Hvordan kan du tilby iPhone abonnement uten fri bruk. 100MB blir jo brukt opp på en dag... Og resten av månende må jeg betale 10kr per MB. 3399kr i måneden. Flott

bjoernfh

Venter på at Telenor tilbyr den, evnt. sjekker om det er mulig å kjøpe den opplåst uten operatørbinding i utlandet.

BFen
MBP 2GHz CD/2GB RAM/250GB HDD
MB 2.16 GHz C2D /2GB RAM/200GB HDD
iPod 80 GB

Polymorph

Uaktuelt!
6178kr for 8Gb iPhone med den minste planen...

399kr måneden for 100 minuter, SMS og datatrafikk er ALT for dyrt!

Jeg betaler INGEN månedspris overhodet for 120 fri minutter og 90 SMS og 5,- per Mb, fakturert per Kb, hos One Call.

Ikke konkuransedyktig i det hele tatt.
Blir heller at jeg enten beholder den jeg har eller kjøper en ny, ulåst hos en Apple-forhandler.

admin

@Polymorph

Har du 100mb datatrafikk i Onecall sitt nett betaler du 500,- per måned. Bruker du 100mb data eller mer i måneden vil dette lønne seg framfor Onecall. Gjør du ikke det, er det selvsagt dyrt.

macfan88

Tragisk...Hvordan skal en student ha råd til dette?

termserv

Det er vel mot loven å ikke ha et alternativ å kunne kjøpe telefonen uten binding. Men prisene her er jo hårreisende. Det var jo sagt at telefonen ville koste rundt 9200 kr, og det ser jo ut til å være riktig.

399 kr * 12 mnd = 4788 kr + iPhone 8 GB (1390 kr) = 6178 kr
699 kr * 12 mnd = 8388 kr + iPhone 8 GB (690 kr) = 9078 kr
1099 kr * 12 mnd = 13188 + iPhone 8 GB (1 kr) = 13189 kr

399 * 12 mnd = 4788 kr + iPhone 16 GB (2290 kr) = 7078 kr
699 kr * 12 mnd = 8388 kr + iPhone 16 GB (1590 kr) = 9978 kr
1099 kr * 12 mnd = 13188 kr + iPhone 16 GB (890 kr) = 14078 kr

Blir spennende å se hva prisen uten abonnement vil bli..

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

svar

Abbonentet er helt fint det, bortsett fra at det skulle vært fri databruk på de alle.
Men de er vell lovpålagt å tilby den uten abb også.

Hva koster foresten homerun i utlandet?

marillionmac

Jeg tror mange vil kjøpe iPhone 11. Juli.
Nordmenn har penger tross høy rente osv. Slik er det bare.

Men.. Jeg tror rushet vil bli langt mindre enn Netcom forventer seg.
Jeg tror mange, spesielt studenter vil avvente. De som synes den er "nice to have" og ikke "must to have" kommer også til å vente tror jeg.

jeg tipper vi allerede i oktober/november vi se andre muligheter til et rimeligere abbonement. Ser vi kkke andre priser, så tror jeg ikke de vil se det rushet de hadde håpt på. Kurven etter etterpørsel vil i så fall flate rimelig kjapt ut om ikke prisene går noe ned på sikt.

Jeg skal selv ha, men gidder ikke løpe til butikkene den 11. :-)

taG

Det er synd at Netcom har valgt å prise seg ut av markedet. Når det er sagt så er prismodellen med inkluderte MB et skritt i riktig retning når det gjelder mobilabonnementer. Datatrafikk priset til 10,-/MB er hestehandel. For eksempel er forsiden til VG.no nå på 1,2 MB og ville da kostet 12,- å laste ned. Undersaker man velger å lese vil jo selvfølgelig komme i tillegg. Denne pris-strukturen håper jeg noen av mobilselskapene velger å utfordre med litt mer entusiasme enn Netcom har gjort her.

Trulsdd

Svar på mailen dere får fra Netcom og si at det er jævla dyrt og uaktuelt å kjøpe!!

Widget

Dette er for dumt. NetCom tilbyr fri bruk av mobilt bredbånd for 499kr / mnd. Så du kan bruke dataen din og surfe så mye du vil. Da går MB fort. Men på iPhone hvor MB går mye saktere. Og hvor det er høys nødvendig med fri bruk er ikke det et alternativ engang. Så for tilsvarenede pris har vi hele 110MB i måneden (399kr + 100kr (10MB * 10kr)

iKarlsen

Kan ikke si noe annet enn at jeg må le av disse prisene.

Hadde jo vært myye bedre og betalt 4000 for telefonen med noe ala ActiveTalk Pluss. Og ikke de grisete prisene de har på abbonementene sine. Disse månedsprisene hører ikke noe sted hjemme. Det blir jo billigere og gå til innkjøp av en ny Mac, kontra en iPhone. Latterlig

MacXperten

Jeg har aldri fått en regning fra netcom på mindre enn 2000kr på en mnd. Så den der kjøper jeg glatt.
Om ikke 2.0 lar seg hacke med det første på gml iPhone er det hvertfall gull

bpettert

fysj! der rauk den iphonen, æsj

magnesa

spørsmålet blir hvor mye det koster å bryte abbonementet.. får ganske mye data hos andre leverandører for 13000

xclusive

Det neste nå er vel at de begynner å ta betalt for innkommende samtaler og nå da. Herregu, nå tapte dere dere i mine øyne.

Netcom: Så lenge huset selger opplåste telefoner vil dere miste kunder daglig!

..sendte supportmail til Netcom..

Heisann, jeg ser dere har lansert priser og en FAQ for iPhone. For meg som OneCall-kunde med 5 kroner per megabyte synes jeg nok prisene er litt i stiveste laget, men.. Det jeg egentlig lurer på er om det går an å bruke netcom kveld og helg på abonnementet for å ha ubegrenset datatrafikk? Alternativet for meg, med de prisene dere har nå (10,- megabyte etter du har brukt opp kvoten, ikke fri internett kveld og helg), så tror jeg nok heller jeg kjøper en iPhone 3G uten binding fra utlandet og fortsetter med OneCall. Eventuelt venter til forbrukerrådet tvinger dere til å selge iPhone uten binding og kjøper et vanlig abonnement hos dere med Kveld og Helg, slik at jeg kan surfe "gratis".

therock

Fra dinside.no:

Dersom du ikke ønsker å ha telefonen med abonnementet fra Netcom er det mulig å bryte kontrakten for mellom 2400 til 3500 kroner. I praksis betyr dette at du kan snu i døra etter at du har kjøpt telefonen, si at du vil bryte kontrakten og betale gebyret og gå ut av butikken med en operatøruavhengig iPhone.

TheRealChristoffer

litt feil. du må vente opp til 1 time. Netcom må få registrert abbonementet først

omaha

Jeg er beroliget over prisene. Jeg har NetCom HSDPA og med den dårlige kvaliteten jeg har erfart i dette nettet allerede var jeg ikke spesielt optimistisk mht enda dårligere hastighet.

Med disse prisene vil ikke de som handler få utnyttet iPhone slik den er tenkt. 100mb/250mb/1000mb er ikke nok, og med 10kr/mb utover dette er ikke iPhone en fornuftig løsning.

iPhonekonseptet dreier seg om å ha adgang til nett og egen informasjon (mobile.me - som også koster). Når dette blir for kostbart er det skadelig for konseptet.

iPhone er et referanseprodukt som "alle" måles etter, det er jo synd at NetCom torpederer dette i Norge.

Risikoen er stor for at iPhonebrukere kommer til å bli sett på som om de ikke har vett på penger. ,o))

MacXperten

Ønsker du å bryte bindingstiden på abonnementet, koster det fra 2400-3500 kroner, avhengig av abonnementstypen, forteller kommunikasjonsjef i NetCom Øyvind Vederhus til VG Nett.

Dette gjelder hvis du vil bryte bindingen umiddelbart. Med andre ord: Ønsker du en 16 Gb iPhone uten NetCom binding, får du den for rundt 4500 kroner - men husk at du da sannsynligvis også får et mindre gunstig abonnement et annet sted (hvis du skal surfe mye på nett med telefonen).

4500kr for en 16GB med norsk 5års reklamasjonsrett er billig det

Andre88

Må si at det sjokker meg! Men en ting som sjokkerer enda mer, det er da jeg leste gjennom Netcoms faq om iPhone og fikk vite det går ikke ann å kjøpe iPhone uten abonnement

«Kan jeg kjøpe telefon til fullpris uten abonnement?
Nei, det går ikke.»

Hva behager?!? Det er jo ikke lov?!?

André K

Denne prisstrategien virker helt uforståelig på meg!

Det virker som om NetCom overhodet ikke har skjønt hva de har mellom fingrene. Ut fra prisene ser det ut som de forsøker å selge en telefon som tilfedigvis har en del mindre betydelige tilleggsfunksjoner. En fet designtelefon...

Slik jeg ser det så har de fullstendig ignorert det faktum at man her forsøker å etablere en ny platform for håndholdt kommunikasjon.

Med slike priser vil bare de mest ihuga iPhone/Apple-entusiastene hive seg rundt - folk flest vil fortsette å henge på gjerdet.

Oppgitt!

therock, dvs 8GB uten binding = 3790 og 16GB uten binding = 4690.

Eller lurere blir vel å kjøpe den dyreste kontrakten å bryte den for 3500 kroner.
8GB= 3501, 16GB= 4390

Da er det ikke så skammelig dyrt. Jeg kjøpte jo T610 for 3000 en gang i tida.. hehe.. men men kommer nok ikke til å kjøpe iPhone med det første, dessverre.. Jeg kommer til å bruke den mest på wifi, så da er iPod touch til respektive 2290 og 2990 like greit.

Telefondelen koster altså ca 1200 og 1400 kroner ekstra, alt etter modell.

Tilley

Dyrt?

Er egentlig det abonnementet så dyrt som alle skal ha det til? Har ikke sjekket alle abonnementstyper, men flere her som nevner OneCall sitt hvor det koster 5 kroner/MB. Bare for å ta en kjapp sammenligning, så vil NetCom sitt være billigere om du laster ned over 220 MB. Dette høres ikke mye ut i det hele tatt for en en telefon som er ment å brukes mye til surfing. Jeg har aldri hatt en iPhone, men vurderer å kjøpe... Hva er vanlig datatrafikk for dere som har hatt 1. gen. en stund nå?

iBeatles

Om jeg ikke tar helt feil så SKAL det være slik at med full pris så skal telefonen selges uten abb. i følge norsk lov. Mulig der er smutthull som blir benyttet i dette tilfellet...

Men...

For noen år siden da jeg signerte mitt bredbåndsabbenomang, så kostet det skjorten i forhold til hva prisene er i dag, samt at det var basert på bruk pr mnd. Bare noen mnder etter så ble begrensningen fjærnet, siden markedet ble mer vanlig.

Samme gjelder SMS (prisen var høy da jeg sendte mine første SMS).

MMS husker jeg kostet 5 kr pr melding da jeg sendte, noe som gjorde at folk ikke benyttet seg av det, men også der har prisene sunket i dag.

Konklusjoen min er:

iPhone er revlusjonerende på mange måter, også på hvordan folk bruker telenettet. iPhone brukere i USA (sikkert i resten av verden også) er de som er mest på nett via mobiltelefonen. Så på grunn av at de er "langt" fremme med ny måte og tenke på mobilbruk på, så koster dette mye i dag. Prosene vil falle etterhvert som folk benytter seg av data på mobil mer i fremtiden (fra 11. juli)...

Tror jeg altså...

taG

Sammenligner man prisen med Telias mobilpriser i Sverige ser vi også at norske Netcom er grådige:
iMini kostar 299 kronor (Ca. 253 NOK) och då får man
100 samtalsminuter, 100 SMS och 100 MB.
iMidi kostar 489 kronor (Ca. 414 NOK) och då får man
250 samtalsminuter, 250 SMS och 250 MB.
iMaxi kostar 859 kronor (Ca. 727 NOK) och då får man
1000 samtalsminuter, 1000 SMS och 1000 MB.

Siden Netcom er eid av Telia kan det virke som om svenskene ønsker å melke oss "Norrbaggarna" litt ekstra her. :S

Tilley, for mange er prisene helt greie. De som først og fremst kommer til å surfe over 3G. For oss som har tilgang til trådløse nett både på jobb og hjemme kommer det nok til å fly langt mindre enn 100MB per måned, å da blir plutselig prisen ganske høy.

Hvis du bruker 50MB per måned, er megabyteprisen 8 kroner hvis du sammenlikner med OneCall som har like mye gratis tale og sms uansett. Med Netcom betaler du 400, med OneCall betaler du 250. På et år vil du da spare kr. 1800 med OneCall. Du betaler 2400 for å bryte bindinga, så så langt er Netcom fremdeles 600kroner billigere.

MEN

Når du har brukt opp de 100 gratis minuttene og 100 gratis smsene er bruken hos Netcom mye dyrere enn OneCall sine 80 øre og 40 øre. Her sparer jeg minst 600 kroner i året. Så i løpet av et år ville nok jeg ha tjent inn å bryte Netcom sitt abonnement.

TheRealChristoffer

de har 18 og 24 mnds binding da

Hvis Telia har 18 og 24 mnd binding er det jo godt forståelig prisene er lavere. Personlig synes jeg ikke abb. er dyrt hvis du bruker mye 3G datatrafikk, men jeg tror ikke alle er "klare" for å bruke såpass mye 3G datatrafikk. Eller, de er klare for å bruke men ikke for å betale . :)

maccyboy

Jeg fikk en mail fra netcom om prisene.
Da står det klart og tydelig nederst:

Avtaletid 12 måneder.

Larsabal

Netcom driver butikk og ikke veldedighet. Jeg synes ikke prisene er så ille i forhold til produktet man får. At det ikke kommer et "Student-abonnement" som koster 99,- pr mnd med fri bruk av alt og sponset telefon til under tusenlappen er vel ingen bombe?

Vil man ha iPhone 3G på lovlig vis så koster det litt. Det blir helt feil å sammenlikne med OneCall osv hvor man må stille med telefon selv (kjøpt brukt eller for fullpris i butikk, uten sponsing). De av oss som har kjøpt i USA el.l. har tross alt tatt et par "snarveier" for å få den til å fungere her i Norge. At vi har snytt en teleoperatør for summen de har sponset telefonen med tenker vi jo ikke akkurat så mye på. Her tenkes det at telefonen har kostet oss 2.500,-, og thats it.

jerk

Hvorfor gnåler alle etter en opplåst modell? Det kan godt hende at loven sier noe om dette, men loven sier definitivt ikke noe om hvilken pris et produkt skal ha. Så jeg ser for meg at en iPhone 8GB fort kan koste over 6000kr uten binding (som er billigste alternativ med telefon + abbonnement). Men frustrasjonen om dyre abbonnementer trenger strengt tatt ikke utøves mot NetCom heller, det er tross alt Apple som er langt nede i lommene til NetCom og forsyner seg av abbonnementsavgiften. Er nettopp derfor man må betale fastpris + at ringeminutter ikke kan overføres til neste måned. Jeg synes NetCom burde ha et valg som heter "Data+" eller noe lurt, som gav kunden mulighet itl å kjøpe ubegrenset datatilgang for 100-200 kroner. Men vi må huske at det norske og amerikanske markedet for mobiltelefonabbonnementer er fundamentalt forskjellig. I usa har fastpris på abbonnementer vært vanlig i flere år, i Norge er dette en helt ny prismodell. Derfor ønsker nok operatørene å melke så mye av residualene som overhodet mulig inntil konkurrentene kommer å tilbyr tilsvarende produkter til en lavere pris. Så lenge det ikke er konkurranse, så blir det heller ingen priskrig, slik som vi har sett på ringeminuter og SMS i Norge de siste to årene.

Les bloggen min! www.kaffejoakim.blogspot.com

iBeatles

@Tilley

Som 1. gen. iPhone eier så bruker jeg ikke via telenettet over 100mb pr mnd, jeg laster ned og benytter med av WiFi på jobb, hjemme eller andre plasser. Men kan ikke si at jeg søler at jeg kan utnytte telefonen 100% siden det er så tregt (edge). Når man først får en iPhone, så bruker man den på en helt annen måte en en annen telefon, det er iallefall min ærfaring.

Eks: jeg har hatt tilgang til og surfe på nettet med mine andre telefoner også via Edge, men når jeg fikk iPhone da tok bruken av nett av skikkelig, siden telefonen er så genial enkel og bruke til det. Det er IKKE et ork og bruke telefonen og lete etter noe på nett, slik som jeg følte det var med min gamle telefon.

er iallefall glad for at jeg har 1. gen iPhone som jeg kan bruke enn så lenge:)

Vassago

Merkelig hvor glade folk er i å syte..

Medium-abonnementet passer i alle fall meg rimelig perfekt, har hatt iPhone i et halvt år nå, og har stort sett brukt ca. 100mb pr. mnd med edge. (Har veldig ofte trådløse nett i nærheten.) Ligger også stort sett rundt 200 minutter+ i ringing, så da blir dette fint for meg.

For all del, det passer sikkert ikke alle, men at det er grisedyrt og idiotisk blir tullete sprø du meg. Husk også at telefonen er subsidiert, så trekk fra dette på månedsprisen for å få reel pris.

jerk, slik var det med den originale iPhonen, men med iPhone 3G får ikke lenger Apple noe av abonnementsavgiften.

det er sant det Vassago sier. Mini-abonnementet subsidierer telefonen med 2400 kroner, altså 200 kroner i måneden.

Mao koster abonnementet 399 - 200 = 199 kroner i måneden. Og det er vel strengt tatt ikke så ille.

Så spørs det, kommer Netcom til å tilby et billigere abonnement når bindingen går ut? Hvis ikke er det kanskje på tide etter hvert å bytte operatør. Inntrykket mitt er at iPhone-brukere ikke bytter telefon like ofte som andre brukere.

EagleNest

Jeg er en av de som mener disse prisene er horrible.

Om du føler det samme som meg, gjør noe med det da vel! Send en mail til kundeservice så de er KLAR over at de mister en eller flere kunder.

Om de får 100 mailer, 1000 mailer eller 5000 mailer.. Så tar det ikke lang tid før toppen får høre om det, de venter nok spent på reaksjonene og vil gjerne høre målinger fra markedet.

Jeg er onecall kunde og betaler 250kr i måneden.. Så dette blir rett og slett uaktuelt. En mobil er en mobil, betaler ikke det samme i året som en macbook pro da altså.