Hva kan vi vente oss av iPhone-programmer?

Etter at Apple i mars slapp iPhone SDKen har flere tusen utviklere arbeidet med å utvikle programvare til Apples platform. Om få uker får vi se de første programmene i Apples App Store. Vi har allerede fått demonstrert en del programmer til iPhonen, men hva kan vi vente oss når utviklerene virkelig får satt seg inn i iPhone SDKen? Vi tar en titt på noe av programvaren som så langt har blitt vist fram.

MyMote

MyMote er en fjernkontroll til det populære MythTV-prosjektet som gjør Linux-PCer om til mediasenter. MythTV er svært populært i Linux-miljøer og har mange brukere verden over. Med fjernkontrollen skal man trådløst kunne styre sitt mediesenter via iPhonen. Hvor lang tid tror du det tar før noen lager noe lignende til Apple TV eller Macen din?

Briefcase

Briefcase er et program som skal gjøre det mulig på en enkel måte å dele filer trådløst mellom en Mac og din iPhone. Du kan lagre viktige filer direkte på iPhonen og føre dem trådløst tilbake til din Mac. Alt du har på din Mac, kan du vise fram på din iPhone helt trådløst.

iCall

Det er ingen tvil om at det etterhvert vil dukke opp svært mange iPhone VOIP-programmer som lar deg ringe med Skype og andre VOIP-tjenester direkte fra iPhonen. Med slike programmer kan du spare mye penger på samtaler når du for eksempel er i utlandet.

Et av de mest lovende VOIP-programmene så langt må være iCall. iCall er bygd 100% med Apples iPhone SDK og bruker alle Apples APIer og vil være tilgjengelig i App Store kort tid etter lansering. Programmet vi la deg motta og foreta anrop over WiFi og kanskje det kuleste av det hele er at du kan også overføre samtaler fra det vanlige telenettet til VOIP. Når du er i utlandet og må betale for mottak av samtaler, er dette en funksjon de fleste nok gjerne setter pris på. iCall er også integrert med iPhonenes adressebok

SplashShopper

SplashData er et selskap som har utviklet en rekke populære programmer til Palm og Windows Mobile som nå hiver seg på iPhone-bølgen og utvikler sine programmer for iPhone. Først ut er programmet SplashShopper som på enklest måte kan beskrives som en handleliste til iPhonene. Det finnes en rekke webapplikasjoner som er handlelister, men SplashShopper utvikler et program som kan kjøre lokalt på iPhonen uten at den trenger å være koblet opp mot Internett. Programmet skal la deg synkronisere dine handlelister med Macen/PCen. Mer detaljert beskrivelse om SplashShopper-programmet kan du finne på produktsiden til SplashShopper. Merk at denne siden foreløpig ikke inneholder informasjon om iPhone-varianten. SplasData utvikler også sitt mest selgende produkt, SplashID, til iPhone. SplashID er et program som lar deg ta vare på alle dine passord, brukernavn og annen hemmelig informasjon 100% kryptert. Begge programmene vil bli tilgjengelig i App Store kort tid etter lansering.

Sega Super Monkey Balls

Når Sega demonstrete Sega Super Monkey Balls på WWDC ble de fleste relativt imponert. Segas utviklingsavdeling har brukt alt som er av funksjoner i iPhonen og har skapt et spill som virkelig ser ut til å være fengende. Demonstrasjonen tåler å bli vist enda en gang. Spillet skal være tilgjengelig 11. juli i Apples App Store.

philla

Hadde vært konge med airTunes :)

tjodolv

Pluss Epocrates og MIMvista sine medisinske apps! Nå er det bare å vente på at noen her i Norge får ut fingeren og klargjør felleskatalogen og de norske legehåndbøkene for iPhone :)

chridal

Mener ikke å være spydig eller noe - men dette var ikke særlig imponerende.

Simplicity is beauty | dalsvaag.net

esg022

Sjøkartplotterprog koblet til autopilot med bluetooth? Ja, takk - med billige sjøkart

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.