Sterk økning i iPhone-trafikk

Netcom og Telenor mener at det allerede før den nye iPhone 3G lanseringen finnes mer enn 10 000 privatimporterte iPhones i de norske mobilnettene. Dette høye antallet av norske iPhones viser seg nå også i medialandskapet i Norge. NRK kan i dag melde at de har merket stor pågang fra iPhone-telefoner på sine nettsider.

I mai ble det totalt registrert 22 650 brukersesjoner fra iPhones, i følge medieforskeren. En brukersesjon forteller hvor mange ganger en bruker har besøkt et nettsted i løpet av en tidsperiode, og nesten alle sesjonene går til yr.no.

sier medieforsker i NRK Liv Braathen. NRK.no

Til sammenligning kom kun 25 580 brukersesjoner til NRK fra Nokia-telefoner, som det er vesentlig flere av i Norge. Denne typen tall gjenspeiles over hele verden og spesielt i de landene hvor Apples iPhone faktisk har blitt lovlig solgt. Telefonens brukervennlige grensesnitt senker terskelen for surfing på nettet og iPhone-brukere har tatt en betydelig andel av mobilsurferne.

Det populære bildedelingsnettstedet Flickr har rapportert om en lignende trend og deres statistikk har vist at iPhonen er den desidert mest populære kameramobilen blant deres brukere. Nokia som selvsagt har et utrolig mye større antall kameratelefoner i markedet må overraskende nok seg slått av Apples iPhone.