Apple lanserer iPhone 3G

Apple lansere iPhone med 3G i Norge
Som forventet lanserte Apple i dag en nye iPhone-modell med støtte for både 3G og GPS. Telefonen vil inneholde den mye omtalte iPhone 2.0-programvaren med en rekke nye funksjoner, deriblant App Store, Exchange Push-epost, Mobile Me og mye mer. Telefonen lanseres 11. juli i Norge og 21 andre land.

Ny programvare, nye funksjoner

iPhone 3G introduserer versjon 2.0 av iPhone-programvaren som introduserer en rekke nye funksjoner og muliggjør nedlastning av nye programmer via App Store. Utviklere får nå muligheten til å utvikle programmer ved hjelp av Apples SDK. SDKen (Software Development Kit) til iPhone og iPod touch som ble lansert 6. mars i år gjorde det mulig for utviklere å lage programmer med XCode som kunne brukes på både iPhone og iPod touch. Siden da har vi sett flere spennende demoer over hva slags muligheter utviklerene har hatt med beta-versjonen av SDKen; som Super Monkey Ball og Spore. I løpet av de kommende månedene vil tusenvis av applikasjoner finne veien til iPhonen.

Ikke nok med at Apple nå åpner opp iPhonen for tusenvis av applikasjoner, har Apple også gjort en rekke forbedringer på sine egne programmer. Med iPhone 3Gs nye innebyge GPS og nye Google Maps finner du lut nøyaktig hvor du er. Du kan også finne virksomheter i nærheten ved å søke etter nøkkelord. Uansett hvor du er, har du tilgang til GPS-sporing. Akkurat som med Google Maps på datamaskinen, kan du med Kart på iPhone bytte mellom kartvisning, satellittvisning og en hybridvisning. Med Multi-Touch-grensesnittet kan du trykke for å zoome, panorere og endre visning.

iPhone 3G 36% raskere enn Nokia

Med 3G-teknologien har iPhone tilgang til en rask forbindelse til Internett og e-posttjenere via mobilnettverk rundt om i verden. iPhone 3G bruker protokollen HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) for rask nedlasting av data via UMTS-nettverk (UTMS = Universal Mobile Telecommunications System), også kjent som 3G. Med 3G-teknologien går alt med andre ord vesentlig raskere på iPhonen og i følge Steve Jobs har Apple gjort en glimrende jobb med å optimalisere ytelsen til iPhonen.

iPhonen surfer nettet opptil 36% raskere en konkurrerende modeller fra Nokia og Blackberry som bruker samme 3G-brikke som oss

hevdet Apples sjef Steve Jobs og Phil Schiller under kveldens keynote.

Kommer til Norge 11. juli

Apple vil lansere den nye iPhone 3G i Norge den 11. juli og det er foreløpig kun Netcom som får selge iPhone her til lands. I følge Kenneth Karlberg i TeliaSonera er iPhone et viktig steg i TeliaSonera sin satsning innen mobilbredbånd. TeliaSonera vil i løpet av kort tid presentere prisene for sitt iPhone-tilbud i Norge og gjøre det mulig for forhåndsbestilling av telefonen.

Med iPhone 3G tilbyr vi våre kunder en utrolig ny måte å møte deres stadig økende krav for internett tilgang, hastighet og mobilitet

uttalte Kenneth Karlberg i en pressemelding til Mac1.

På Apples spesifikasjonsside for iPhone opplyses det at den nye iPhonen krever en to års binding mobiloperatør. I tillegg kreves iTunes 7.7, en versjon som enda ikke er lansert. Du kan lese mer om Apples nyeste iPhone hos Apple

Tags:

runen

199$ for 8GB versjonen

krill

Den er da ikke lansert! Hvorfor i helvete skriver dere det? Bruk heller ordet "annonsert".

- Nikolai Krill

ZiPLe

Mulig jeg husker feil, men er det max ett års binding i Norge? Hvordan vil dette slå ut på prisen, regner med det blir endel høyere pga dette...

Burrell

Fantastisk arroganse, krill..

Se språkrådets ordbok før du glefser igjen:

lansere v2 (utt lan(g)se>re; fra fr, eg 'kaste en lanse') føre fram, sende ut, offentliggjøre; slå til lyd for noe nytt, introdusere på markedet l- en idé, teori / l- en mote, frisyre / l- en plate, en artist

admin

Apple har lansert iPhonen. Levering 11. juli. Værre er det ikke. Skjerping av språkbruken er å foretrekke.

Grape

Skuffa over at de ikke har oppgradert det elendige kameraet, bildene tatt med iPhone jeg har idag duger jo ikke...
Ellers kul telefon, reiser til statene imårra så da kjøper jeg en om den er ute ;)

Noldus

Flott artikkel, og bra skrevet på kort tid! :)

".. Phone 3G introduserer versjon 2.0 av iPhone-programvaren som introduserer en rekke nye funksjoner.."

.. En litt fomlete setning kanskje

basushjerne

Se på designen. Hva er bakdelen laget av? Håper ikke det er plastikk!:p Kul så den ut i hvert fall.

helge_karl

Da har Netcom endelig kommet med livstegn vedr. iPhone. Sjekk denne linken: https://netcom.no/kontaktmeg/

Invisigoth

Ser ut til at jeg må gå i en iPhone nå ja. Må vente litt for å se hva Netcom skal ha for den samt abonomentet som den er bundlet med. Man skal vel heller ikke se bortfra at Telenor kan komme til å selge den og om en stund.

eirikaav

Her er forøvrig pressemelding fra Netcom:

https://netcom.no/omnetcom/pressesenter.html?view=side&katalog=pressemeldinger&filnavn=090608

Rudemeister

en ting jeg fortsatt lurer på: kommer den med MMS nå?

Skywalker

Noen som vet om 2.0 programmvaren kommer til å funke på den gamle iPhonen?

sas

Ja, 2.0 vil fungere på din eldre iPhone! ;)

madmate

ja, det gjør den

tomba170

MEN, vil det si at jeg ikke kan kjøpe den hos en Apple forhandler som Eplehuset eller Humac?

Govva

GPS med google maps. Vil det si at man må ha dekning for å se kartet når man bruker GPS

Mongstaen

Heisann, har et lite spørsmål.. som nevnt i øverste kommentar så ståre det $199 for 8gb, vil det si at jeg kan gå inn i Apple Store i Vegas i sommer, kjøpe en iphone der til 199$ ferdig arbeid?

edit: 199$ så sier jge at det er en gave til min onkel eller noe? slipper jeg binding i applestore da?
mvh Thomas Mongstad

Benjamin

Nei, for du må tegne abb. i butikk. Du kan ikke kjøpe i apple store lenger.

Millemini

Hva med oss som har bedriftsabonnement via jobben?
Jeg har telefon betalt av jobben, med NetCom trådløs bedrift, og jobben kommer aldri i verden til å kjøpe iPhone til de ansatte, de deler ut billigste modell fra Sony Ericsson. Noen som vet?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.