Nye programmer og spill til iPhone - og snart kommer App Store

App StoreDet ble ikke noen demonstrasjon av App Store under kveldens Keynote, men Apple har lagt ut en ny promoside oppdatert med flere programmer og spill.

SDKen (Software Development Kit) til iPhone og iPod touch som ble lansert 6. mars i år gjorde det mulig for utviklere å lage programmer med XCode som kunne brukes på både iPhone og iPod touch. Siden da har vi sett flere spennende demonstrasjoner på hva slags muligheter utviklerene har hatt med beta-versjonen av SDKen; som Super Monkey Ball og Spore.

I dag ble den endelige versjonen av SDKen lansert av Apple, og ettersom den nye iPhone 3G krever iTunes 7.7 forventes det snart en oppdatering til iTunes som vil gjøre App Store tilgjengelig.

I tillegg til å vise fram oppdaterte versjoner av spillene Super Monkey Ball og Cro-Mag Rally, kom det representanter fra flere firmaer for å demonstrere noen av programmene som vil ligge på App Store fra første stund.

eBay

ebayeBay har laget et program til iPhone som gjør så og si alt du kan gjøre fra nettleseren: By på auksjoner, søke, My eBay, følge varer og lignende. Programmet vil være gratis.

Loopt

Ved å bruke Core Location lar Loopt deg følge med på hvor vennene dine befinner seg – gratis.

Band

En samling av flere virtuelle instrumenter som lar deg skrape sammen noen noter rett på iPhone.

Super Monkey Ball

Da spillet Super Monkey Ball ble vist fram i mars imponerte det veldig. Det virket som at de hadde gjort det ferdig til WWDC, med 110 forskjellige brett. Det ble vist en kort demonstrasjon under Keynoten, men det sies at grafikken kunne fint sammenlignes med Nintendo DS.

Cro-Mag Rally

Pangea viste fram 3D-rallybilspillet Cro-Mag Rally. Spillet bruker selve iPhone som ratt, og igjen imponerte grafikken folket i salen.

iPhone Cro-Mag Rally

App Store gir nye muligheter

Brukere av den oppgraderte programvaren til iPhone og iPod touch kan snart kjøpe programmer og spill via App Store på iTunes for både Mac og Windows samt direkte på både iPhone og iPod touch. App Store gjør det mulig for utviklere å distribuere og markedsføre sine programmer og spill direkte til kundene. Dette åpner nå for enorme muligheter til små og store utviklere, og vil bidra til et betydelig større utvalg for oss brukere.

App Store

Utviklerene får en andel på 70% av inntektene til programmene, og må ikke betale noe distribusjonskostnader. Derimot koster det 99 dollar for selve SDKen som gjør det mulig å laste opp programmene til App Store. Det er også mulig å tilby programvare gratis gjennom App Store, og da vil heller ikke Apple kreve noen avgift.

ChrZZ

Loopt føler jeg at jeg gjerne vil vite litt mer om hvordan fungerer..

krøllkrøllesen

Loopt høres faenmeg ikke morsomt ut.

WZot

Tja...sier seg vel selv. Loopt slenger koordinatene dine ut på webben og kobler det opp mot Google Maps eller.no. Storebror ser deg. ^_^

iStaaland

Vil alle dissi funksjonene komme til den "gamle" iPhonene også.. utenom 3G seff..

Føler jeg kommer til å bli en smule misunnelig på den nye iPhonen ^^ Men stortrives fortsatt med min ;D

iStaaland

Vil alle disse funksjonene komme til den "gamle" iPhonene også?? .. utenom 3G seff..

Føler jeg kommer til å bli en smule misunnelig på den nye iPhonen ^^ Men stortrives fortsatt med min ;D

Benjamin

3G og GPS er vel ikke en funksjon, bare en hjelp til de nåværende funksjonene med hastighet og presisjon?

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.