Netcom får iPhone i Norge

iPhone i Norge

Spekulasjonen om hvem som får selge iPhone i Norge har rasert i snart ett år og nå ser det ut til at det ikke helt overraskende var Netcom og deres moderfirma TeliaSonera som har trukket det lengste strået. I en pressemelding i dag bekrefter Netcom at TeliaSonera har en avtale med Apple om å introdusere iPhone til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Latvia og Estland senere i år.

TeliaSonera eier Netcom og Netcom vil lansere iPhone i Norge senere i år. Selskapet ønsker ikke å uttale seg om når telefonen skal lanseres eller om det blir 3G-versjonen vi får se her til lands. Apple planlegger en storstilt verdenslansering av 3G iPhonen når den mest sannsynlig annonseres under WWDC 9. juni i år.

Ikke ekslusivitet?

Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor tror ikke Apples avtale omkring iPhone lansering i Norge er eksklusiv.

Jeg må svare på bakgrunn av det vi ser, sier han og referer til en svært sparsommelige pressemeldingen TeliaSonera har sendt ut om avtalen. Vi vet like lite som dere, men vi har har grunn til å tro at dette er en ikke-eksklusiv avtale. Det baserer vi på at Apple har valgt modeller i det siste der de ikke har har valgt en operatører

sier Lessum til DagensIT og sikter til Australia, India og Italia.

Ikke overraskende

Det er ikke spesielt overraskende at iPhonen nå også blir tilgjengelig i de skandinaviske landene. Selv om en rekke analytikere har hevdet at iPhonen ikke har vært på vei til Norge, har de siste firmwarene fra Apple avslørt at Apple hele tiden har planlagt å lansere telefonen også i Norge. De siste utgavene av Apples programvare har nemlig inkludert alle de skandinaviske språkene.

I følge de store norske mobiloperatørene finnes det allerede over 10 000 iPhones i det norske nettet. Hvordan Apple, Netcom og eventuelt andre partnere vil forholde seg til dette er foreløpig uvisst. Så langt har Apple ikke gjort det mulig å gjøre importerte og hackede telefoner "lovlige" i andre land hvor telefonen er lansert. Det ryktes at sikkerheten i de nye iPhone-telefonene er svært forbedret og at hacking av 3G-telefonen vil bli svært utfordrende for hackermiljøet.

TheRealChristoffer

AMEN Telenor all the way. netcom: no way! drittdekning. Om det blir kun med netcom skal det hackes. Men litt kjipt med å tegne binding i butikk da:P

termserv

Nå er jeg motstander av Telenor, så dette er jo kjempenyheter! Spørsmålet nå er jo hvor mye denne kommer til å koste :)

http://www.ronny-andre.no
MacBook Pro 15.4" + iPod Photo 20gb + Canon EOS 400D + Apple iPhone 8GB

kajac2

Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor tror ikke Apples avtale omkring iPhone lansering i Norge er eksklusiv.
Det er ikke lovlig å binde en telefon i norge. DVS du kan binde telefonen og selge den med abonement, men du MÅ også selge den uten abonement.

Håper bare ikke Apple er jævla stygg i hode og lanserer en åpen iphone til 10000 kr eller noe sånt, bare for at de fleste skal kjøpe den med abonement, samtidig som de skal slippe unna loven.

fuzzy76

Det er ikke lovlig å binde en telefon i norge. DVS du kan binde telefonen og selge den med abonement, men du MÅ også selge den uten abonement.

Dette er rett og slett feil. Det er fullt lovlig i Norge å bare selge telefoner med binding.

palelnan

Jeg etterlyser en forklaring på denne tendensen jeg ser av og til at Telenor er den store, stygge ulven.

Her er min historie:
- Fornøyd med NetCom
- Enda mer fornøyd med Telenor

At Telenor oppfører seg på en måte som gjør at de fortjener livslang boikott, er for meg uforståelig.

stormx

Vel, da priser jeg meg lykkelig for at jeg har en fin velfungerende iTelefon, for netcom skal jeg aldri ha :P

-> Er også veldig fornøyd med Telenor btw! ;)

struktur

Hurra! Endelig - maks 6 måneder. NetCom eller Telenor er vel likegyldig, begge er kapitalistiske blodsugere - slik alle store multinasjonale selskaper er. :)

mareno

Også for meg er det uforståelig at Telenor oppfører seg slik at de fortjener livslang boikott, men det er vel bare de selv som kan gjøre noe med det.

Netcom har jeg hatt, og det var ei tid uten telefon. Du verden, for en elendighet, samtidig som selskapet angivelig "hadde dekning over det meste av landet", eller hvordan de uttrykker floskelen.

Alan Smithee

Dette trives jeg ikke med. Helt siden starten har jeg ikke likt ekskluderingsavtalen Apple har gjort med telefonoperatører. Jeg håper på en åpen telefon og at denne støttes av flere operatører, med tanke på kravene iPhone setter til tekonologien hos operatør.

Utover det, gleder jeg meg til å se den i butikkene.

Jedi Tooka Barf

Tele2
Hadde en viss forhåpning om at man skulle kunne kjøpe iPhone via Tele2, siden Tele2 bruker Netcom sitt nett. Men det har jeg altså fått avkreftet ved kundeavdelingen hos Tele2.

Så da blir det operatørskifte for meg! :-)
-----------------------------------------------------------------------
Never trust a computer you can't throw out a window.
Steve Wozniak

Dan Aksel

Fikk Netcom gjennom jobben for en måned tilbake, og har før det kun hatt Telenor. Shit så mye dårligere sentraler Netcom kjører. Tar lengre tid å komme frem til andre tlf, og ofte så brytes samtalene. Kan være at Trådløs Bedrift belaster sentralene større og at det gir utslag.

Macco

HURRA! Hvilken fantastisk nyhet å våkne opp til på BURSDAGEN min! :-)
Ikke det at jeg er en stor NetCom-fan (bruker Chess, som sikkert på samme måte som med Tele2 ikke vil være mulig å bruke...?), men bare det at telefonen kommer til Norge vil gjøre at vi nå vil bli prioriterte JegTelefon-kunder her i Norge også. Med andre ord forplikter både NetCom (og andre norske operatører), og i tillegg Apple, seg til å utvikle nett og telefon tilpassa hverandres behov. Dette vil nok absolutt gagne oss kundene!
Er allikevel fornøyd med min iPhone uten 3G, og vil nok vente og se an pris etc. på den nye...

S_NOOKER

Det var jo leit at vinneren ble de uten dekning (der jeg oftest er)

Grape

Synd det ikke var Telenor, Netcom suger på dekning, spesielt 3G dekning.

TheRealChristoffer

Jeg kommer nokk til å kjøpe fra usa om det kun blir netcom. Blir det telenor kjøper jeg grisebillig i butikken :P

noilivap

Telenor burde fått avtalen :/ de har best dekning..

paramag

@ Macco, Ikke for å spolere bursdagen din da men.. : Newsflash! Chess=Netcom=TeliaSonera.. Telia kjøpte Chess for en bra stund siden (Mai 2006). Altså du tilhører en Svensk operatør, akkurat som med Netcom

Når det er sagt.. Gratulerer med dagen :-)

Haplo

Er ikke noen fan av noe selskap, men jeg tror det er synd at bare Netcom får selge. Prisene kommer til å være høye og den låsfrie versonen blir vel nermere 10 000.

Jeg vil tro at konkuranse tilsynet har noe å si om dette.

Seb-ru

Hurra!!

Endelig dere! nå kommer den til NORGE!
Jeg kommer til å bytte til Netcom, samma for meg vilken operatør bare jeg får Iphone!

Dette var bra nyheter rett etter at jeg kom hjem fra Tentamen :)

Grape

Skit samma for meg ;)
Kjøpte den rimelig i USA og bruker Telenordekninga.
Kommer til å gjøre det samme med nye versjonen, hente fra USA.

kjarhen

Gode nyheter, men det er jo gammelt nytt at telefonen kommer til Norge. Den virkelige gode nyheten vil komme når lanseringsdato blir annonsert. Skal ikke se bort i fra at vi må vente en stund til.

kaspartu

ingen problem... telenor har kjøpt teliasonera i løpet av et år, så da blir alle glad og fornøyd!

TheRealChristoffer

Tror vi kan se denne til høsten

broestad

Sorry Apple, da ble det ingen iPhone på meg

argelebs

Jeg streser ikke i det hele tatt. Den blir åpnet uansett. Det eneste vi ikke får er selve telefonsvarer biten.

Switch-guiden - Søkeguiden - Posting & U

Arild Holtet

Altid mye mas og kjas med iPhone. Vi henger oss opp i all verden, og har problemer lenge før de muligens kommer. Venter på iPhone, og tar de eventuelle "problemer" hvis de skulle komme. Regner med at vi slipper problemene.

Arild.H

helge_karl

Leser mye klaging på Netcom, synes de er greie jeg, har hatt dårligere erfaringer med Telenor. HSDPA dekningen deres er også grei i forhold til hvor kort tid det er siden nettet ble påbegynt/åpnet. Det jeg er ganske så missfornøyd med er den elendige stabiliteten og hastighetsvariasjonene i hsdpa nettet til Netcom, der har de endel å hente.

Til de som tror at bare Netcom vil levere iPhone i norge vil jeg si at det er lite sannsynligt. Hovedgrunnen til det er at Telenor, som på mange måter er en telegigant på mobilnett, driver som operatør eller deleier i mange land som fremdeles mangler. Noen av disse er opplagte kandidater og noen har sågar en formidabel kundemasse. Ser for eksempel at Ungarn, Serbia, Montenegro, Ukraina, Russland, Bangladesh, Thailand, Malaysia og Pakistan fortsatt mangler.

Det som kanskje taler i mot Telenor er det at de er sent ute med 3G og særlig UMTS i endel av markedene sine. På grunn av dette kan det jo hende at Telenor kommer til siden når UMTS utrullingen tar av for alvor. Kanskje Ungarn, Norge og Montenegro er 3g klare land hvor Telenor kan tilfredstille de krav som Apple stiller pr. i dag.

Helge

Nikoraisan

Er så morsomt å se folk skrive kommentarer her i hytt og pine uten å backe utsagnene sine med noe som helst...

SimonMee

Som nevnt i en kommentar over, må vi huske at Telia Sonera også eier Chess her i Norge. Klart, dem vil nok muligens velge den største av de to norske selskapene sine, nemlig Netcom, men aldri si aldri.

Chip.

Nå er jo Telenor i samtaler med TeliaSonerea om et mulig oppkjøp så jeg vet ikke helt hvor eksklusivt dette kan være jeg.

alltid-mac.blog...

iPhone=Hackphone
1) Apple vil vel ikke knyttes til Telenor - hvis de følger litt med i nyhetene? Ikke du og jeg heller?
2) iPhone vil bli for dyr for de fleste av oss uansett. 4-500 kr i måneden er for drøyt.
3) 3G-eller ei: Netcom har for dårlig dekning. Halve kommunen jeg bor er utafor!

Konklusjonen blir da: Også iPhone 2 kommer til å bli hacket i stort monn! Hvorfor?
A) For å kunne velge selv hva slags programmer du vil ha på den.
B) For å kunne bruke den valgfri operatør - f. eks. hos Norges billigste tele-operatør www.mtu.no (som opererer i Telenors nett)

I dag er 100 % av iPhonene i Norge hacket og de vil befinne seg i telemarkedet ennå et par-tre år. (Til batteriet tar kvelden.) Tipper videre at fjerdeparten av de som kjøper iPhone i Norge kommer til å jailbeake den før eller siden. Tipper videre at parallellimporten kommer til å fortsette. De aller fleste iPhones i Norge kommer til å være åpne og kunne brukes hos Chess, MTU, Onecall etc.

Hva ønsker jeg med av iPhone2? Videomuligheter. Raskheten til kameraet. GPS. Mulighet for å lese word, pdf og kjøre regneark - slik mange andre mobiltelefoner kan. Samt bedre integrasjon mot Linux og PC - ikke bare Mac.

alexo89

Det dumme med at iPhone kommer til Norge er at MAC1 kommer til å få Grisemange flere medlemmer som bare spør uten å søke... så, ikke svar de folkene, bare si: Vi har en fin liten sak som heter søk i dette forumet :P

remixenX

netcom er det verste som finst, så håper telenor kommer etter. Bare problemer med netcom.

TheRealChristoffer

Feil. en av moderatorn her har uhacket iphone:) han kjøpe en fra frankrike uten binding

TheRealChristoffer

Feil. en av moderatorn her har uhacket iphone:) han kjøpe en fra frankrike uten binding

cool.j

Cool.j

Hvis vi skal tro ryktene, skal også den nye iPhonen kun koste 1000 Kr og veie hele 20% mer. Håper ikke dette er sant. Den er tung nok som den er, og den er også litt ekslusiv når prisen er høy og når merket bakpå viser apple!!

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.