Hva er podcasting?

Podcasting har blitt fryktelig populært i USA og har nå også begynt å spre seg som en farsot til resten av verden. Men hva er egentlig podcasting?

Podcasting er enkelt og greit en metode for å publisere lydfiler på Internet.

Lytterene har muligheten til å velge podcaster som man ønsker å motta automatisk og podcasting benytter RSS protokollen. Podcasting har så langt blitt brukt i all hovedsak til å starte virtuelle "radiostasjoner" hvor du kan laste ned radioprogrammer og høre dem på din iPod. Podcastingfenomentet har spredd seg så langt at til og med NRK vurderer å tilby noen av sine radioprogrammer tilgjengelig som "podcasts". Begrepet podcasting har kommet som et resultat av iPodens enorme suksess og ordet podcasting er en blanding av "iPod" og "broadcasting"

Du har akkurat så mye frihet som det høres ut som. Du kan høre på favorittradioprogrammene dine mens du tar en sykkeltur. Høre på filmanmeldelser mens du står i kinokø. Høre på kveldsnytt klokken halv sju om morgenen. Du trenger aldri å gå glipp av favorittprogrammene igjen. Du velger tidspunktet. Du velger stedet. Du velger programmet. Arkiver programmet for senere bruk, eller hør på det med en gang. Med podcasting er det mulig. Med iTunes er det enkelt.

Med podcasting tar du kontroll over radioen. Ikke tenk på sendeskjemaer. Hør på de programmene du vil, når du vil, og med iPod, hvor du vil. Podcaster er radiolignende programmer - noen fra større aktører, noen fra engasjerte enkeltmennesker - som sendes via Internett til datamaskinen. Til forskjell fra radiostreaming, som krever at du hører på radio i sanntid, kan du med podcaster bestemme selv når og hvordan du vil høre på favorittprogrammene dine.

Nå er det enkelt å finne og abonnnere på gratis podcaster fra en av de største katalogene på Internett - Podcast Directory i iTunes Music Store. Her finner du flere enn 5000 gratis podcaster fra kanaler som ABC News, ESPN, KCRW og mer. Podcastkatalogen samler alle de beste podcastene på ett sted. Når du abonnerer på en podcast, finner iTunes automatisk oppdateringer og laster ned nye episoder på maskinen. Når du synkroniserer iPod, overføres også alle podcastene.

Kilde: Apple

LasseVeie

Finnes det noen oversikt over "Norske" kanaler/programmer?

Lasse Veie
Ipod Photo 60GIG

admin

Vi kommer med en snart..

Foreløpig er det ikke mer enn 2-3, men vi vet det er en del planer fra blant annet NRK.

senikk

Jeg skriver endel om podcasting på min blogg og har min egen oversikt over norske podcaster
http://senikk.com/podcaster/

TREMALZO

Har min første kveld med iPhone. Lurer veldig på om det koster "telleskritt" til teleoperatør å høre på radio via nettet ?

Lurer også på om det samme med sånne GPS appser som kan kjøpes ?

Takk for svar - trenger å lære :-)

hangtian

www.coachoutletonlinema.org/ coach outlet coach outlet online coach factory outlet online
www.louisvuittonhandbagsoutlete.net/ Louis Vuitton Handbags Outlet Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Purses
www.getscoachfactorysoutlet.com/ Coach Factory Outlet Coach Factory Coach Factory Online
www.gotocoachsoutlets.org/ coach outlet Online
www.louisvuittonoutletmake.com louis vuitton outlet