Endelig en verdig iPhone-konkurrent?

Apples mobiltelefon iPhone har stadig vekk blitt kopiert av forskjellige selskaper som HTC, Meizu, LG og Nokia. Felles for alle disse kopiene er at de har gjort en eller annen ting feil, som gjør at de ikke når opp til iPhone-standarden. Nå har derimot en ny telefon dukket opp, denne gangen også fra HTC, nemlig Diamond.

HTC Diamond baserer seg utelukkende på samme konsept som iPhone: Stor skjerm, brukervennlige menyer med masse effekter som gjør det lettere og morsommere å bruke telefonen. Brukergrensesnittet, kalt TouchFLO 3D, er uten tvil inspirert av iPhones CocoaTouch, og baserer seg på såkalte Finger Gestures eller fingerbevegelser.

Ellers har HTC Diamond følgende spesifikasjoner:

  • Størrelse: 102 x 51 x 11.33mm
  • Vekt: 110 gram
  • Støtte for HSDPA (Super3G)
  • 2,8" skjerm med 480x640 oppløsning
  • Wifi 802.11b/g
  • 3,2 MegaPixel kamera med støtte for videosamtaler
  • 4 GB minne
  • GPS

I motsetning til mange andre mobiltelefoner, bruker Diamond Windows Mobile 6,1 Professional som operativsystem, da med TouchFLO 3D som brukergrensesnitt.
Diamond vil bli lansert i Juni til en pris på 4600 norske kroner.

Se demovideo av Diamond under:

Kilder: Dingz, Gizmodo

FooReXZ

Satser på at en ny versjon av iPhone vil slå denne versjonen langt ned i støvlene ;)

Barcelona

Totalt skivebom av artikkelforfatteren. Har selv hatt flere Hct-telefoner, og den er ikke i nærheten av å ha kopiert konseptet til iPhone.

Selv om denne telefonen og de foregående, tenker da på Dual og Touch-serien til Htc, har hatt Touch-flo(trykkfølsom skjern) integrert i flere år nå, og må heller ses på som en videreutvikling av eget konsept enn en kopiering av iPhone.

Htc-telefonene benytter seg av Windows-mobile teknologien, og dette er en teknologi som er ganske brukervennlig til mobiltelefoner, og må ikke ses på som en kopiering av iPhone...... (",)

Har selv hatt gleden av å bruke en iPhone, men å si at Htc og andre "gjør feil, slik at de ikke når opp til iPhone-standarden" er å skyte med løskrutt. Jeg er storfornøyd med min Htc, selv om den har enkelte små feil i mine øyne.

Jeg syns flere artikkelforfattere har en lei tendens til å "forgude" det som kommer fra Apple, og ofte mister ofte mister den nøytraliteten de de bør ha når de sammenligner et Apple-produkt med andre produsenters produkter.

Samor

Artig å se på at telefonen henger seg opp og ting ikke fungerer når de viser den fram på filmen..:p

iMac 1,83GHz intel
MacBook 2,16GHz "Black"
iPod Nano 4GB "Pink"

Haplo

Hvilke feil er det artikkelen snakker om?

kajac2

Jeg kan trygt si at jeg IKKE forguder Apple (bare les en foruminnleggene mine), men synes de er et selskap som gjør mye bra (og mye dårlig). iPhone har fått merkverdig mye oppmerksomhet, og er uten tvil en suksessformel.

Det med feil er ganske enkelt at disse selskapene kommer med gode konsepter og produkter, men av en eller annen grunn får de ikke samme hype som iPhone. Kanskje fordi det finnes en ufattelig stor garde med iFanboys som betaler "hva som helst" for et appleprodukt. Tviler på det finnes tilsvarende gruppe med HTC, i hvertfall ikke på samme størrelse.

Grunnen til at jeg sier dette er en iPhone kopi er fordi dens brukergrensesnitt og formfaktor åpenbart er "inspirert" av iphone. Nå har HTC laget et komplett brukergrensesnitt med tilhørende programmer i samme stil som gjør at hele telefonens programvare virker mer sammensatt. Husker HTC Touch som hadde stilige menyer, men med engang man klikket på et ikon, kom man inn i Windows, og det var IKKE tilpasset fingerspissene. Nå kommer man inn i et program basert på samme system som menyene, med finger gestures og alt er tilpasset bruk uten stylus.

Uansett, jeg skrev denne artikkelen fordi denne telefonen virket interesang. Den har langt bedre specs enn iPhone, og ser jammen meg like bra ut. Håper den vil selge bra også. iPhone trenger en ordentlig konkurrent som kan ta marked fra iPhone.

Uansett, ser at videoen ikke kom med: Her er linken til videoen: http://www.youtube.com/watch?v=CoaXA9un7YE&fmt=18

Og forresten, hvis denne artikkelen virker litt Fanboyish er det ikke meningen. Har merket at det kanskje er lettere å få publishert artikkler hvis man skriver det med fordel for Apple :P

csharp

Mulig Diamond er blitt bedre, men da jeg hadde HTC Touch var det i hvertfall flere ting jeg var misfornøyd med i forhold til iPhonen jeg har nå:

1. Treeeeegt! Windows Mobile 6 som jeg hadde på den var som sirup i forhold til iPhone. Alt man gjorde tok laaang tid, og responsen var helt elendig. Etterhvert la jeg inn en custom ROM med Windows 6.1 som inneholdt endel hacks for å tweake den raskere. I tillegg overklokket jeg CPUen 33%. Dette hjalp selvsagt en hel del og telefonen ble faktisk brukbar, men sammenlignet med iPhone var den fortsatt sirup....

2. Touch-skjermens respons var elendig. Måtte bestandig enten trykke med neglen, bruke stylus eller presse fingeren hardt nedpå for at den skulle reagere. Med iPhone er jeg knapt borti skjermen før den reagerer. Myyye bedre! Tror egentlig ikke HTC har skikkelig touch-skjerm, men heller trykk-skjermer.

3. Som nevnt var det kun et veldig begrenset utvalg av TouchFLO programvare på den. Dette ser det ut til at HTC har jobbet med nå, og da er det jo mulig at den blir litt mer brukervennlig enn den jeg hadde var. Den var i hverfall håpløst lite brukervennlig sammenlignet med iPhone.

4. Skjermen var liten og lyssvak sammenlignet med iPhone sin. I tillegg hadde den ræva oppløsning.

5. Batterilevetiden sugde i forhold til iPhone.

6. Windows kræsjet OFTE og jeg tipper jeg restartet telefonen minst annenhver dag pga et eller annet hang.

Når det er sagt, skal jeg være den første til å innrømme at Windows mobiler har noen fordeler også; blandt annet finnes det et ufattelig utvalg tredjepartsprogrammer til dem, noe som skyldes at man kan utvikle på .NET framework vha Visual Studio - og det er et fantastisk bra utviklingsvertøy!

Men nå har jo Apple sluppet APIen til iPhone også, så nå kan man jo egentlig gjøre det samme der....riktignok uten Visual Studio.

Men vi får se, kanskje er denne bedre. Jeg har unsett mer tro på en oppdatert iPhone enn denne HTCen....

Soundwave

Nå bør det vel strengt tatt også sies at LG ikke har kopiert Apple noe særlig egentlig, LG presenterte jo faktisk sin Prada telefon i September 2006, altså en god stund før verden så noe til iPhone.

LG har også valgt en del egne løsninger på ting, og litt egen design samt helt eget OS. :)

Det er også litt morsomt at LG har oppnådd gode salgstall på både Prada og Viewty, selv uten hjelp fra den massive markedsføringen som iPhone har fått i både aviser, på Internett og magasiner. På den andre side kan man kanskje si at LG har fått litt ekstra drahjelp av den store "touch" bølgen som er sterkt fremtredende i mobilbransjen nå, og denne bølgen ble på mange måter startet av Apple.

Tenkte bare at jeg måtte nevne dette, det er alt for mange der ute som tror og mener at LG kopierte Apple og iPhone, også blant de som burde vite bedre, f.eks artikkelforfattere på nettsider som dette og ansatte i mobilbutikker. ;)

admin

Soundwave:
Alle er artikkelforfattere på et nettsted som dette. i1-nettstedene er brukerstyrte nettsteder, noe som betyr at også du er en potensiell artikkelforfatte :)

iPhoneiTouch

ALT FOR LITEN SKJERM!!!!!!!!!!!!!!!

djhalleu

"HTC tenker nytt"
klipp fra VG Nett

Ha ha

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.