Minst 10.000 "norske" iPhones

Tall fra Telenor og Netcom viser at minst 10.000 iPhones finnes i de norske mobilnettene. Digi.no skrev i april at det var ca 5000 iPhones i Telenors mobilnett, og Netcom hadde ca 5000 i sitt nett ved nyttår. Tallene gjelder for alle mobiloperatørene som benytter seg av Netcom og Telenors nett.

Det er naturlig å tenke seg at tallet har vokst siden da

sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom til digi.no. Han kunne ikke skaffe oppdaterte tall på kort varsel.

Tidligere i april sa Wall Street Journals Walt Mossberg at det innen 60 dager ville komme en 3G iPhone og i siste utgave av iPhones programvare som ble distribuert til utviklerne er det lagt til full støtte for skandinaviske språk.

Så blir det store spørsmålet som man stiller seg hver gang noen "nyheter" lekker om iPhone - når kommer den til Norge i "lovlig" versjon? Et lignende varsel av det AT&T-ansatte fikk i fjor før iPhonelanseringen om ferie, har nå kommet på nytt.

Maerl2d

Når iPhone kommer til Norge, er nok mesteparten av markedet mettet.. :P

So, BIG MISTAKE Apple! :P

borsting

Uansett, iphone er jo netopp så billig i anskaffelse fra usa, slik at en ulåst iphone kjøpt og betalt i norge ville sikkert kostet 3 ganger så mye. Konklusjon.... Det er det samme om den kommer til norge eller ei, hacket aktivert og åpnet vil den sikkert bli likevell

risul

Er ikke helt enig med kommentarene ovenfor... husk at det er maaaange som sitter og venter på offisiell støtte fra Apple i Norge.... mange som ikke er helt komfortable med å kjøpe en telefon fra en eller annen ukjent person.

I tillegg finnes det 10-tusenvise arbeidstakere som får telefonen dekket av arbeidsgiver som gjerne kunne få kjøpt telefonen via arbeidsgiver hvis den var offisiell pluss med støtte for Exchange.... for ikke å snakke om 3G & GPS.

Så... min påstand er at iPhone vil stjele mye markedsdeler fra Nokia/Ericsson/HTC sine smartphone segmenter.

2rri

Må si meg enig med 'risul' her. Apple kommer til å håve inn penger fra bedriftsavtaler med engang den blir lansert i Norge.