Vodafone kunngjør iPhone i 10 nye land

Vodafone iPhoneVodafone kunngjorde i dag at de har signert en avtale med Apple om å selge iPhone i 10 land. Senere på året vil Vodafone-kunder i Australia, Tsjekkia, Egypt, Hellas, Italia, India, Portugal, New Zealand, Sør-Afrika og Tyrkia kunne kjøpe en iPhone og bruke den på nettverket til Vodafone. Mye tyder nå på at Apple klargjør lansering av en 3G iPhone i tilnærmet hele verden. Er en Norges-lansering rett rundt hjørnet?

Det har den senere tid florert med rykter omkring Apples lansering av 3G iPhone og den videre ekspansjon av iPhone til resten av verden. Flere kilder har hevdet at telefonene vil bli lansert i Italia, Østrike, Australia og Belgia og i mange land skal telefonene også lanseres uten noen form for binding.

At Vodafone i dag kunne kunngjøre at kunder i Australia, Tsjekkia, Egypt, Hellas, Italia, India, Portugal, New Zealand, Sør Afrika og Tyrkia vil kunne få kjøpe iPhone i deres nett i løpet av 2008 tyder på at Apple planlegger en storstilt lansering.

Også i Kina?

iPhone også i KinaSkal Apple nå sine mål om å selge 10 millioner iPhones i 2008 er det essensielt at så mange som mulig land får tilgang til telefonen. Kina med sitt store folketall er dermed et viktig land å lansere telefonen i. I følge MacRumors har Apple i siste utgave av iPhone-programvaren nå inkludert støtte for skriftgjenkjenning av kinesiske tegn gjennom Mac OS X-teknologien Inkwell, et tydelig tegn på at Apple prioriterer Kina.

Apple var på 90-tallet en av de første produsentene som benyttet skriftgjenkjenning i deres famøse Newton-produkt. Newton var kjent for svært avansert skriftgjenkjenning som få har greid å matche og denne teknologien har Apple bygd inn i Mac OS X under navnet Inkwell. Apple har nylig også ansatt skriftgjenkjenningseksperter for å arbeide med denne teknologien.

Når kommer iPhone til Norge?

Etter dagens annonsering hos Vodafone, ser en Norgeslansering mer og mer trolig ut. Det er bekreftet at neste utgave av iPhone-programvaren har innebygd støtte for norsk og flere troverdige rykter hevder at svenske Telia har fått iPhone-kontrakten i Sverige. Dette gjør det i såfall svært sannsynlig at det er Netcom som blir vinneren i Norge hvis ikke Apple snur på flisa og åpner iPhone for alle operatører.

pepperogsalt

Jeg syns jeg hører det hver eneste uke jeg.
Den kommer når den kommer, og hvis ikke, kjøp den i USA. :)

Seb-ru

vist Telia har fått kontrakt med apple, burde den komme til Norge eller så er det direkte
uretferdig! Da blir det jo litt korttere reise en til usa da :)

Seb-ru

Jeg skal til spania i begynnelsen av juni! håper den kommer har kommet da

Treznor

Var i L.A i forrige uke. Den pokkers telefonen var usolgt på alle Apple butikkene i HELE byen :(

KDN

Da blir det å fylle kofferten med 3G iPhones når jeg drar hjem fra studiene I Australia en gang i desember. Med tanke på en relativt gunstig kurs så tror jeg det kan bli en del billige telefoner.

  • Skriv ut artikkel
  • Abonner med RSS

Alt om Apple iPad

Følg oss på Twitter!

Følg i1 på Twitter

Nettradio i iTunes
100 norske radiokanaler.
Få de mest populære norske, svenske og danske radiokanalene inn i en egen spilleliste i iTunes.
Oppdatert 13. mai.