iPhone er den mest brukte kameratelefonen?

iPhone er den mest brukte kameratelefonen

Apples mantra når iPhone ble utviklet var brukervennlighet og Steve Jobs erklærte krig mot telefoner som ikke var brukervennlige. De som har prøvd en iPhone kan lett underskrive på at dette er en brukervennlig telefon og nå begynner det også å vise seg i statistikker. For kort tid siden viste det seg at iPhonen var den mest brukte telefonen til nettsurfing og nå ser det ut som iPhonen er den mest populære kameratelefonen også.

Tall fra verdens største bildenettsdet Flickr viser nemlig nå at iPhonen har gått forbi Nokia N95 på antallet opplastede bilder til Flickr. Flickr kan gjennom bildenes såkalte EXIF-informasjon hente ut informasjon om hva slags kameraer som tar hvilke bilder og denne informasjonen bruker de til å skape interessant statistikk.

Det finnes utvilsomt vesentlig flere Nokia N95-telefoner i omløp verden over enn det finnes iPhones og det faktum at flere bilder på Flickr er lastet opp med iPhone enn Nokia N95, kan trolig spores tilbake til iPhonens brukervennlighet. Det er svært enkelt å både ta og sende dine bilder til Flickr på en iPhone, mens dette er vesentlig mer kronglete på en Nokia N95. I tillegg kan det sannsynligvis argumenteres at Apples iPhone har flere brukere som benytter Flickr.

Flickr har forøvrig også en ganske morsom oversikt over alle bilder som er tatt med en iPhone

Jurgis

Hva skjedde på midten?

kajac2

kanskje fordi iphonebrukere er mer aktive på internet, og derfor laster opp flere bilder.
Tviler sterkt på at i det store og det hele er iphone den mest brukte kamerafonen.

Haplo

Man kan da ikke dra noen konklusjon ut ifra flickr. Jeg bruker kameraet på mobilen og har aldri brukt flickr.

eirikaav

Dette er uansett det nærmeste vi kommer statistikk. Det går ikke ann å finne tall på hvilken mobil det har blitt tatt mest bilder med sånn uten videre.

evergreen

Skal ikke tvile på kilden her, men viker jo en smule rart at iPhone med sitt forferdelige kamera topper statistikken... (Har selv iPhone)

Mr Mac

Forferdelig kamera??? Hvilken versjon har du? Kameraet ble MYE bedre med oppgraderingen til 1.1.4! Jeg synes det tar overraskende bra bilder, og det synes alle andre jeg har snakket med og =)

evergreen

Bildene blir overaskende bra PÅ telefonen grunnet den bra skjermen, men spesifikasjonene snakker jo for seg selv: Ingen mulighet for zoom, ingen autofokus, kun 2mpix, ingen videomulighet eller blits... Ikke akkurat noen hotshot hvis man sammenligner med kameratelefoner fra SE,LG og Nokia. Men for all del, en super tlf! :)

Har selv 1.1.2, så hvis 1.1.4 har fått bedre spesifikasjoner kameramessig stiller selvflgelig saken seg annerledes. :)

PS. "Forferdelig" var kanskje hard skyts, men det er langt fra det man finner på andre telefoner.

Markus1

Har 1.1.4, og syns bildene er helt elendige sammenlignet med min gamle SE telefon. Så personelig tar jeg heller med min SE "on the road", når bildene ofte blir tatt i dårlig lys.