Forhåndstitt på ny iPod touch

There more to touch

Under Apples pressebesøk i Oslo i går hadde Apples utsendte også med seg iPod touch med den helt nye firmwaren som har mange av de samme funksjonene som iPhone. Oppdateringen til iPod touch gir deg som iPod touch eier en god del nye funksjoner, men du må ut med 115 kroner for å ta del i moroa. Vi tok en rask titt på noen av iPod touchs nyeste funksjoner.

Den desidert beste funksjonen i den nye iPod touch er tilgangen til alle de samme programmene som Apples iPhone. Dette var selvsagt noe Apple skulle gitt iPod touch eiere tilgang til fra dag én, men Apple har heldigvis endelig tatt til fornuft og gitt dette til alle. Vi liker spesielt godt den nye Google Maps-funksjonen med triangulering og at dette også faktisk fungerer med iPod touch sin WiFi. Ifølge Apples utsendte kan iPod touch triangulere WiFi-signaler og via et avansert system finne ut omtrent hvor man befinner seg til en hver tid. Dette systemet er ikke live i Europa enda, men i løpet av 2008 skulle dette også være å finne på vår side av jordkloden.

Muligheten for å endre på "Homescreen" er også noe vi virkelig har savnet både på iPhone og iPod touch. Apple har gjort det veldig enkelt og ikke minst en smule morsomt å endre ikonenes plassering. Ved å bare holde fingeren på ikonet over en lengre periode vil samtlige ikoner bevege seg og være mulige å flytte.

Safari har også fått en funksjon som er veldig nyttig for ivrige nettsurfere. Ved et enkelt tastetrykk kan du lagre bokmerker til dine favorittnettsider rett på "Homescreen" – en funksjon som er etterlengtet.

Alt i alt virker oppdateringen god, men selvsagt ikke revolusjonerende. Dette er en oppdatering som bringer iPod touch nærmere iPhone – noe vi definitivt har ventet på. Om kort tid får vi også tilgang til Apples SDK, noe som vil ytterligere forbedre iPod touchens potensiale.

EspenIrgens

«Apple har heldigvis endelig tatt til fornuft og gitt dette til alle.»
155 kr er vel neppe å «gi» noe?
Omtrent som å pusheden bedritne Aiport Express, for deretter å selge Time Capsule. Igjen har Apple vist seg være filnke til å lage prdukter, mens de suger fullstendig på salg/markedsføring.
Mantraet her er vel å unngå å være «early adopter»…

ch_knapp

La meg presisere:

1.1.3 er en gratis oppdatering. Den retter bugs.

"Customizeable homescreen" og iPhone-appsene koster 115,-

Nye Toucher kommer med dette OTB.

-Christian

geagle

Jeg fikk dette gratis, jeg fikk min iPod Touch igjen i går etter de hadde byttet ut min defekte. Alle disse programmene var installert og nyeste firmware. :D

stormx

Hehe, synes det var utrolig morro at iPod touch må betale for oppgraderingen, mens iPhone som har fått mye flere programmer og funksjoner er gratis :p

Det er jo forskjellsbehandling på det verste fra apple. Ikke Apple TV eiere en gang må betale for den nye funksjonaliteten, men iPod touch, de skal få svi for at de ikke kjøpte en iPhone. :p

svar

Dere får lese denne, så kansje dere forstår:
Betale for oppgradering til iPod Touch?

TigerOla

Og når kan man få kjøpt denne?
I iTMS får jeg bare en knapp det står "Remind me later" på..

Dallper

kordan jøk va det som va på denne presse komferansen å ikke spurte om når Iphone kommer til norge? æ bare lura

kolby

kordan jøk e det som tru at nokre av di på presse komferansen veit når Iphone kommer til norge? æ bare lura

Dallper

ves man ikke spør så får man ikke vite... å æ tviila på at de spurte siden at det ikke står no om det i artikkelen... en go "reporter" vil alltid fyll ut mæst mulig av artikkelen sin å bak mest mulig inn... men men alle kan jo ikke vær bæst

dng

Fy så kjipt at clips og homescreen funksjonene ikke fulgte med oppdateringen. Jaja, jeg kjøper nok pakken etterhvert.