Apple lanserer iTunes-filmleie og oppgraderer iTunes

Apple lanserer iTunes med filmleie

Som tidligere ryktet lanserte Apple i dag en ny versjon av iTunes med filmleie. Via iTunes kan man nå om kort tid leie over 1000 film i DVD eller HD-kvalitet, HVIS man bor i USA.

Apple innledet i dag et samarbeid med samtlige av de store filmselskapene om utleie av deres film i iTunes. Fox, Warner Brothers, Paramount, Disney, Universal og Sony Pictures, Miramax, MGM, Lionsgate og Touchstone har alle sagt ja til å tilby utleie av sine film gjennom iTunes. I tillegg til dette skal noen av filmselskapene, deriblant Fox, nå også tilby digitale iTunes-tilpassede kopier av filmene på alle DVDer som selges i USA.

Ikke i Norge enda

Foreløpig har Apples filmtjeneste ikke funnet veien til Norge, men Apple hadde helt klare ambisjoner om å få denne tjenesten til resten av verden i løpet av 2008. Siden rettighetene på utleie av film ikke er like kompliserte som salg, er det en viss sannsynlighet for at vi faktisk får sett denne tjenesten i Norge før eller senere.

Prisene for utleie av film var det heller ingenting å si på foreløpig. For 2.99$ kan man leie eldre filmer i 30 dager, mens for 3.99$ kan man leie nye filmer. Filmer i HD koster 4.99$ å leie for samme periode og man står fritt til å overføre filmene til sin iPhone, iPod, Apple TV eller Mac.

Når utleie perioden er avsluttet eller filmen er slutt, vil du ikke lengre kunne se filmen takket være DRM.

Apple TV også oppdatert

For å få all denne funksjonaliteten inn i stua har Apple også gitt Apple TV en solid oppdatering. Apple TV Take 2 som Apple kaller det, er Apples andre forsøk på å få Apple TV til å fungere mer som en mediehub. I versjon 2 av Apple TV trenger du ikke lengre å være avhengig av en Mac for å hente innhold. Nå kan du kjøpe musikk, leie film og hente podcasts rett fra Apple TV i et nytt grensesnitt.

Nytt grensesnitt til Apple TV

Den nye Apple TVen kommer i salg om to uker og eksisterende eiere av Apple TV vil få en gratis oppdatering som gir samme funksjoner.

Giltvedt

Om jeg har forstått det korrekt så er det kun software oppdateringer?

Klagde ikke folk over at det ikke HD støtte tidligere? Nå er det jo her og det vil si at Apple TV er istand til å levere HD formater uten problemer.

Stian A. Giltvedt - Nintendo Friend Codes - Mac1

magnerlu90

Helt fra starten har det vært mulig med HD-video på Apple TV. Bare man legger det inn i iTunes selv... Bare drag'n drop... Trodde folk viste dette jeg.
Apple reklamerte jo for at Apple TV taklet HD 720p før første versjonen kom.

pman3003

Etter som jeg har skjønt er leie av HD-video kun tilgjengelig via apple TV, gjennom itunes kan en kun leie i DVD-kvalitet. Ikke at jeg forstår hvorfor det skal være sånn, kanskje de bare prøver å pushe flere appleTV?

Hvorfor har ikke prisen på appleTV sunket i Norge? Den gikk jo ned med 70 dollar i USA?

mingebretsen

HD kvalitet filmer er kun på ATV. Såkalt "near dvd quality" finner du på mac/pc, og full dvd kvalitet får man på atv. Dette (utifra va jeg har forstått) er da de du kjøper på datan muligens skal på din ipod, og greit at den ikke tar så stor plass. Og ikke heelt nødvendig med HD på en data (om den ikke er koblet til hd tv da).... Video kjøpt på ATV kan ikke synces tilbake til datan.

Markus Ingebretsen
www.ingebretsen.org

Humbro

Hvordan er egentlig ståa med div-x og x-vid og de andre formatene de fleste av oss ser video i? Det virker jo ikke som tv støtter dem direkte, ennå (det er lov å håpe), så hvor mye styr er det å hacke seg rundt dette?