Lås opp din iPhone OTB 1.1.2 med TurboSim

Nye iPhoner fra og med uke 43/44 og oppover, leveres med ny bootloader. De telefonene kan foreløpig ikke låses opp med anySIM, IPSF eller annen metode. Inntil en slik unlock er på plass, kan du "låse" den opp med TurboSim.

TurboSim er et lite simadapter som du setter inn sammen med ditt eget simkort i iPhone. Telefonen tror da at et AT&T simkort er satt inn. Deretter kan ditt eget simkort snakke med nettverket og du kan bruke telefonen som en hvilken som helst annen opplåst telefon.

TurboSim kan kjøpes hos Bladox.com og inkludert frakt koster de ca. 590kroner.

Men husk at alt dette gjøres på eget ansvar! Hvis noe brekker underveis, tar jeg, eller noen andre, ikke noe ansvar for det!

Prosessen jeg fulgte startet med en 1.1.2 iPhone ny ut av esken. Den ble deretter nedgradert til 1.1.1 og jailbreaket. Jeg installerte BSD Subsystem og OpenSSH med Installer.

Det er nå bekfreftet i forumet at man kan kjøre programmeringen av TurboSim på 1.1.2. Resultatet blir det samme, så er du usikker, følger du punktene under.

For å nedgradere og jailbreake, følg denne guiden hos Hacktheiphone.com, men stopp etter punkt 5! Punkt 6 setter i gang med unlocking. Det skal vi ikke gjøre.

Du har nå tilgang til menyene på din 1.1.2 iPhone, men den kjører versjon 1.1.1 nå. Det skal den gjøre litt til.

Start Installer og installer BSD Subsystem og OpenSSH. (Installer->System-BSD Subsystem og OpenSSH). Restart iPhone nå.

Last ned denne filen:
http://rs247.rapidshare.com/files/71974453/turbosim_rev2.zip

Pakk ut filene og kopier alle filene til /bin på din iPhone. Vet du ikke hvordan du gjør det, kan du bruke Cyberduck eller Fugu. Gå inn på Settings menyen på din iPhone og finn ipadressen den har. Koble til med sftp med det programmet du vil.

Deretter kopierer du over filene til /bin. Filene du kopierer over er 10 filer som heter turbo-et-eller-annet og applesaft.trb. Sjekk at rettighetene på filene er riktige, de skal være "executable" (777 eller 755). Jeg dobbelsjekker dette lenger nede før vi kjører kommandoene også.

Jeg gjør dette med kommandolinja og hele prosedyren vil da være slik (Jeg forutsetter at du har lastet ned og pakket ut filene på skrivebordet):

Åpne Terminal.app på din Mac og skriv inn følgende kommandorekke, hver kommando på egen linje og enter etter hver linje.

cd Desktop
cd turbosim
chmod +x *
scp turbo-* applesaft.trb root@192.168.0.2:/bin/

Standardpassordet er 'alpine', hvis du ikke har endret det. Hvis du får spørsmål om "keys" eller lignende, svar "yes". Hvis du får feilmelding om at noen "keys" er gale, skriv inn følgende kommando:

rm -rf ~/.ssh/known_hosts

Nå er alle filene på plass på din iPhone.

Pakk ut TurboSim'en din og ta ut AT&T simkortet ditt. Klipp til AT&T simkortet ditt, så det passer sammen med Simkortet. Sjekk linken under for hvordan mine AT&T og OneCall kort ser ut etter at jeg har klippet i dem. Det som er viktig, er at man kommer så nær metallet som mulig, men ikke klipp i metallet!

TurboSim og AT&T sim settes sammen slik:

Når ditt TurboSim er satt inn sammen med AT&T, og satt inn i telefonen igjen, er du klar til å programmere TurboSim. Får du beskjeden "No Simcard", sitter de ikke skikkelig sammen.

Logg deg inn på telefonen med ssh, dette gjør du fra terminal.app:

ssh root@192.168.0.2

Når du er inne, går du til /bin og kjører kommandoene slik under. Dette er en dump av hva jeg skrev og hva jeg fikk tilbake, jeg fikk "ERROR" først, også gikk den direkte til "OK". Du få OK, ellers er noe galt.

Alt bak # er mine kommandoer, resten er hva iPhone returnerer:

voyager:~/Desktop trondrm$ ssh root@192.168.0.2
root@192.168.0.2's password:
Last login: Fri Nov 30 13:06:05 2007 from 192.168.0.25

# launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist
#cd /bin
#chmod +x *
#turbo-info

initializing modem
AT+CPMS="SM","SM"
ERROR
modem initiated
OK. No Error

# turbo-app /bin/applesaft.trb

SRC /bin/applesaft.trb
SIZE 2208
initializing modem
ATV1
ERROR
modem initiated
OK. No Error

# launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.CommCenter.plist

Nå skrur du iPhone av og på.

Når den er kommet opp igjen, går du til denne menyen: Settings->Phone->Sim Applications->Apple Saft og trykker på "SET" og "ACCEPT". Det skal komme opp et bilde som sier at to verdier er satt.

Gratulerer! Du har nå programmert ditt TurboSim.

Siden du står på firmware 1.1.1 og den versjonen er inkompatibel med baseband fra 1.1.2 må du oppgradere til 1.1.2 nå. Det gjør du ved å følge guiden under.

Start på punkt 7 1/2!! Punkt 7 er unlocking, og det skal vi ikke gjøre, men siste del av punkt 7 installerer Oktoprep, og det skal vi gjøre!

Da guiden skifter simkort, tar du ut TurbSim/AT&T sandwichen og setter inn ditt eget norske simkort sammen med TurboSim i stedet:

http://www.hacktheiphone.com/112/iphone_update_112_unlock_mac_3.html

Følg guiden helt ut og installer også iWorld, og velg Norge.

Se om du får signal og kan ringe ut. Går det? Strålende! Går det ikke, da er noe gått galt. Spørsmål om denne guiden kan stilles i forumet

Guiden er sist oppdatert 11/12.

lapsklaus

Hei, takk for fin guide. Et lite spørsmål. Mulig jeg har misforstått noe, men på Hacktheiphone.com, som du referer til, står det:

"What will NOT work: ANY newly purchased iPhone with 1.1.2 firmware on it, because it will have the new 4.06 bootloader. ".

Likevel skriver du at: "Prosessen jeg fulgte startet med en 1.1.2 iPhone ny ut av esken."

Jeg er ikke helt med. Du skriver at telefonen din var en 1.1.2 og Hacktheiphone.com skriver at dette ikke vil funke?

krreks

guiden det refereres til på hacintosh er egentlig for å oppgradere til 1.1.2 fra 1.1.1, og ikke for 1.1.2 OTB. Men fordi vi bruker TurboSim funker det. Vi følger guiden fra punkt 7 1/2 fordi denne delen er identisk for oppgradering og OTB.

Ga det mening?

krreks

Kan forsåvidt legge til at jeg fulgte guiden, og ikke på noe tidspunkt lurte på hva jeg skulle gjøre. Var oppe og gikk med Netcom på 1.1.2 i løpet av snaue 10 min.

Tusen takk!

tobias@nordialog.no

Hei

Jeg får tydeligvis ikke nedgradert til 1.1.1
når jeg følger:
Navigate to the 1.1.1 ipsw file on your computer and select Open. If you do not already have the 1.1.1 firmware file you can download it here. Do not decompress this file or allow your browser to decompress it. når jeg laster ned denne filen, som forsovidt er på drøye 150 mb. og åpner denne kommer samme bildet som itunes.

Jeg får heller ikke til å installere iNdependence filen. pc`n min vet ikke hva den skal åpnes i...?

noen som har noen tips.
Prøvde å gå videre, men da stopper det bare opp midt i punkt 5. nettleseren klikker ikke, men bare stopper opp etter jeg har lastet inn siden http://jailbreakme.com/

Dette er frustrerende!

noen som vet?

polo

Hvordan finner jeg IP adressen(OTB 1.1.2), trodde det var på innstillinger på menyen på tlf. Men jeg får jo ikke frem den når jeg ikke kommer inn på iphonen utenom emergency calls? Er helt fersk, men kommer jo på ingen måte inn på iphonen min... tenkte å nedgradere til 1.1.1 og jailbreake før jeg får turbo sim kortet i posten... håper noen har svar?

albatross

Er rimelig grønn. Har bestilt StealthSim. Så vidt jeg skjønner må jeg jailbreake 1.1.2 versjonen, resten er visstnok ferdigprogrammert i Stealth. Kan jeg bruke den prosedyren du referer til eller finnes det noen lettforståelig veiledning?

albatross

Mtrxptlx

Kan noen lage en guide for stealthsim?

K1mm1

Jeg brukte den holderen som fulgte med turbosim men nå får jeg den ikke ut igjen hva gjøøøør jeg?

juni

Hei, jeg står fast når jeg skal skrive inn launchctl osv. den sier a no such process. noen som vet hva det kan være? får ikke åpne iphonen med turbosimet. den er åpen og alt men jeg får ikke brukt eget simkort.
Takk for svar på forhånd.

Linderberg

Hej jeg har nettop købt en iphone i usa den virkede ikke med turbosim så jeg sendte den tilbage da den også begyndte at genstarte og genstarte. Jeg blev ringet op igår hvor han forklarede at nu virkede telefonen med et TDC simkort (Dansk net) og muligvis med 1.3 versionen. Jeg vil gerne anbefale denne butik da jeg har fået helt vildt god service.

www.onewaygame.com han skriver stadig at den bliver unlooked via hardware men han kan altså nu med software.

;o)

storebrand

Er dette mulig på en faket iphone ?
Denne feks:
http://www.mobilnorge.no/product_info.php?products_id=142&osCsid=7351a3573760e32bf55e18ad855f9db4

negotiator

Hei, Jeg har en ny Iphone som er låst til NetCom men er nødt til å bruke Telenor SIM da det er firma polisy. Telefonen har Firmware 2.0.2 Fikk tak i en Turbo SIM og satt den inn og fikk signaler fra telenor. Problemet var at den ikke vil ringe ut, motta samtale eller sende SMS...? Prøvde å reboote telefonen uten at det hjalp. Prøvde å ta ut SIM kort og Turbo SIM men da det var gjort så stod det fremdeles at jeg hadde kontakt med Telenor og signal i display...??

Er det noen dere ute som kjenner til dette problemet eller kan hjelpe meg med å få telefonen igang?

Vil også nevne at jeg har et Tvilling SIM på mitabo fra Telenor - vet ikke om det kan forårsake noe problem..?

Negotiator