Nyko Movie Player

I Januar presenterte Nyko en prototyp av sin Movie Player, en enhet som lar deg spille av filmer fra din iPod. Nå har iPodlounge tatt den videreutviklede utgaven i nærmere øyesyn, og de likte det de så. Kunne ikke du også tenkte deg muligheten til å fylle iPod'en med filmer før en lang togtur, for så å se dem i ro og mak underveis? Hva med muligheten til å ta opp film som lagres på iPod'en? Med planlagt lansering i god tid før jul kan denne fort havne langt opp på ønskelista til noen og enhver.

iPod'en fungerer altså kun som en harddisk her, og monteres i et hull i nedre del av enheten. iPod 3G, 4G, mini og photo vil fungere, det følger til og med en holder som sørger for at lille iPod mini skal passe inn i hullet. Skjermen sitter i øvre del, er på 3,6 tommer, formatet er standard 4:3 og oppløsningen på rundt 640x480 med 65.000 farger. Kvaliteten på skjermen beskrives som bra, men ikke helt som Sony PSP.

Jeg nevnte video in, som altså er å finne bak på enheten. Du kan med andre ord ta opp live fra TV eller kamera, og det hele lagres på iPod'en. Videre finnes video out for å vise filmene eksternt, en strøminngang samt USB for å koble til en datamaskin. Oppladbare batterier skal sørge for inntil 6 timer avspilling, men husk at iPod'en må leve på sitt eget batteri.

For håndtering av filmer skal Movie Player komme med en spesialversjon av programvaren Video Vault i pakken, som enkelt lar deg klargjøre filmer til enhver enhet. Dette vil kun være tilgjengelig for PC fra starten av, da en versjon for Mac ikke ventes før i februar neste år.

Prisen på produktet er ikke satt, ei heller en sikker lanseringsdato. Priser fra $199 til $249 vurderes, og lanseringen siktes inn mot sen oktober/tidlig november. Les mer og se flere bilder hos iPodlounge, og hos produsenten Nyko.

thomasb

Utrolig morsom idé. Ser ut som en liten laptop :D

Tror likevel ikke dette er noe jeg kommer til å kjøpe. Blir nok heller en PowerBook eller iBook 12" i stede.