Apple In-ear øretelefoner

Apples standard hodetelefoner til iPoden har måtte tåle mye pepper for både å være for vonde å ha i øret og for å gi for dårlig lyd. Men uansett kvaliteten så har de hvite hodetelefonene blitt symbolet på iPoden og de færreste bytter ut hodetelefonene - kanskje mye fordi de ikke matcher iPoden.

Nå har Apple gjort noe med saken og lansert In-Ear hodetelefoner til iPoden. En ny type hodetelefoner som i følge Apple skal gi deg en enda bedre opplevelse av din iPod. Gjør de virkelig de? Vi gir dem en prøvetur..

Innpakkningen til Apples hodetelefoner er som vanlig meget stilig. Hodetelefonene ligger i en liten praktisk eske hvor du snurrer ledningen rundt esken og legger hodetelefonen inn i esken. Det følger med 3 forskjellige "gummihoder" til hodetelefonene for å gi deg den riktige passformen i forhold til ditt øre og din øregang. Prisen er 369 kr fra AppleStore og de følger ikke med noen av iPod modellene.

Hodetelefonene passet ved første forsøk og gled lett inn i øret. Med en gang de var inne merket man at lyden fra omverden føltes langt borte og følelsen kan sammenlignes med å benytte ørepropper. Høye toner fra omverden dempes, mens lave toner høres fortsatt rimelig bra. Når musikken så endelig spiller merker man med en gang forskjell. Lyden er mer "kraftig" og spesielt bassen oppleves bedre.

Etter en times bruk oppdaget vi to ting ved disse hodetelefonene som ikke svarte til forventningene våre. De gled ut av øret opp til flere ganger selv om de satt som et skudd når de ble satt inn, videre så gikk hodetelefonene såpass langt inn i ørekanalen at litt av den uungåelige ørevoksen fulgte med på vei ut (Ja, vi renset til og med øret og prøvde igjen med samme resultat). Ikke akkurat like delikat hvis du deler iPoden din med flere mennesker.

Konklusjonen er vanskelig. Prisen på 369 kr er rimelig stiv sett i betraktning at forskjellen mellom de normale og disse hodetelefonene ikke er veldig stor. Fordelen med in-ear hodetelefonene kommer hvis du er mye ute i støyende omgivelser (by etc.) eller jobber i støyende omgivelser da in-ear hodetelefonene fjerner mye av bakgrunnsstøyen. Bassen og lyden oppleves bedre, men hvis det er lyd kvalitet som er det du er ute etter ville jeg heller lagt på en hundrelapp og kjøpt Koss Portapro som gir langt bedre lyd for omtrent samme pris. Dessverre matcher ikke Koss Portapro iPoden da den ikke er hvit.

Vi føler hodetelefonene ikke gir veldig mye mer enn de orginale, spesielt ikke tatt prisen i betraktning og derfor ender vi på kun 3 stjerner denne gangen.

Tags:

GeirAasen

"de hvite hodetelefonene [har] blitt symbolet på iPoden og de færreste bytter ut hodetelefonene - kanskje mye fordi de ikke matcher iPoden."

"(..)hvis det er lyd kvalitet som er det du er ute etter ville jeg heller lagt på en hundrelapp og kjøpt Koss Portapro som gir langt bedre lyd for omtrent samme pris. Dessverre matcher ikke Koss Portapro iPoden da den ikke er hvit."

det er bare jåleri, jeg ville valgt mine portapro over de møkkalydvrengerne anyday.

hangtian

www.coachoutletonlinema.org/ coach outlet coach outlet online coach factory outlet online
www.louisvuittonhandbagsoutlete.net/ Louis Vuitton Handbags Outlet Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Purses
www.getscoachfactorysoutlet.com/ Coach Factory Outlet Coach Factory Coach Factory Online
www.gotocoachsoutlets.org/ coach outlet Online
www.louisvuittonoutletmake.com louis vuitton outlet