iPhone uten operatørlås i Tyskland

Det har lenge versert rykter om lansering av en ulåst versjon av iPhone på det tyske og franske markedet. Bakgrunnen for disse spekulasjonene er enkelte lover som forbyr produsenter fra å låse mobiltelefoner til én operatør i disse landene.

Som en følge av den senere tids rettkjennelse som hindret Apple i å binde telefonen til én operatør, får du for 999 Euro kjøpt iPhone uten noen som helst sperre eller binding.

Tyskland er for øyeblikket det eneste landet hvor Apple tilbyr dette, men det ventes at flere land med samme lovverk vil følge etter. Det spekuleres også omkring prisen på 999 Euro - som jo selv etter Norsk standard er forholdsvis stiv - med vilje er priset så høyt av Apple for å minimere salget av disse telefonene.

Uansett er det interessant å se at Apple erkjenner og føyer seg til nevnte lovverk med tanke på en eventuell lansering i Norge.

Om nettopp denne versjonen kan benyttes i Norge via våre mobilnett vites ikke. Samtidig er det uvisst hvordan funksjoner som Visual Voicemail - en visuell variant av talepost - vil fungere hos operatører som ikke har tilrettelagt for dette.

subsequent

Hadde vært genialt om noen fikk tak i firmware av disse mobilene, kansje vi som har OTB 1.1.2 iphones og fårsåvidt alle andre kan slippe og stresse med simunlock og slikt.

cassaster

Vi på Mac1/ipod1 burde altså spleise på en ulåst iphone og donert den til Rossi=)

subsequent

Det var jo en god ide! =)

Metro

Tror jeg ville vært litt forsiktig med å kjøpe ulåst tysk/fransk iPhone. Ville ikke forundre meg om de er åpne for alle mulige tyske/franske SIM-kort, men låser så fort man prøver å sette inn et norsk eller annet utenlandsk SIM-kort.

Det vil jo neppe være i strid med tysk/fransk forbud mot å låse telefonen, fordi tysk/fransk lovgivning vel regulerer tysk/fransk mobilmarked.

Spellemann

Noen som vet om den åpne versjonen av iphone i Tyskland vil fungere i Norge?

mvh per sæmund