MusikkOnline.no nå uten DRM

Den eldste norske musiktjenesten, Musikkonline.no, tilbyr nå hele sin katalog med nesten 100.000 sanger i mp3-format uten kopibeskyttelse. Tjenesten eies av selskapet Phonofile, og leverer også musik til andre nordiske tjenester som TDC Musik, Payload og Bilka Musik.

Phonofile fremhever at skiftet til mp3-formatet er forbundet med en rekke fordeler. Tjenesten fungerer nå både på pc og Mac og lydfilene kan avspilles på alle mp3-spillere, det blir lettere å bruke filene uten restriksjoner og bitraten økes fra 192kb i wma-formatet til 256-320kb i mp3-format.

Bakgrunnen for beslutningen er sammensatt, men skyldes først og fremmest at den teknologiske utvikling på DRM-området ikke har gått i den ønskede retning. Det har blitt vanskeligere for brukerne å forholde seg til teknologien, og det har blitt stadig vanskeligere for oss å opprettholde et anstendig nivå av brukervennlighet og service heter det i en pressemelding fra Phonofile.

Skiftet til mp3 betyr blandt annet, at Musikkonline.no nå for første gang kan benyttes av Mac-brukere og iPod-brukere.

Kilde Business.dk

Tags:

Svindyre priser med 110,- for et album, så det blir nok ikke mye jeg kjøper der når jeg får det samme på iTunes for 80,-. Må eventuelt bli de få albumene jeg vil ha som ikke er på iTS. Men 110,- da er det nesten bedre å gå og kjøpe plata i butikken.

Men bra initiativ, da. Senk prisen til 90 kroner så skal jeg vurdere det..

TopDog

Prisene varierer fra artist til artist. Jeg kjøpte et album igår til kr. 82,-, fant mange flere til samme pris.