Lovlig vs. Pirat TV-serier

Det er ingen hemmelighet at det er rimelig enkelt å laste ned piratkopier av de nyeste TV-seriene på internett. Så lenge ikke iTunes (eller noen andre) selger TV-serier i Norge har mange nordmenn benyttet seg av sjansen til å ulovlig laste ned populære TV-serier som Lost og Prison Break. I USA har man muligheten til å være redelig og kjøpe disse TV-seriene direkte fra iTunes Store, men er kvaliteten noe bedre?

Bloggen The-Ish.com har lastet ned den populære TV-serien Lost fra Apples iTunes Store samt via BitTorrent og gjort en sammenligning av kvaliteten på TV-serien.

itms

itms

Dessverre viser det seg at Apples iTunes Store tilbud er vesentlig dårligere enn det man rimelig enkelt kan laste ned fra nettet ulovlig. iTunes TV-serien har dårligere oppløsning, ikke 16:9 format og viser vesentlig mindre av bildet enn hva den piratkopierte versjonen gjør. Forfatteren av bloggen mener at han har brukt 2-3 minutter mer tid på å få tak i de piratkopierte versjonene enn de lovlige - allikevel er resultatet nedslående for lovlig innhold.

Hvis Apple og TV-bransjen ønsker å utkonkurrere de ulovlige nedlastingstjenestene må de tilby et produkt som er vesentlig bedre enn piratversjonen. I Norge har vi enda ikke tilgang til TV-serier eller film via iTunes Store, men rykter hevder at vi nærmere våren vil få tilgang i hele europa.

Vil Apple bruke Apple TV lanseringen til å endre sitt innhold til HD-kvalitet?