iPhone bekreftet? Apple søker om trademark

Ryktet om Apples påståtte mobiltelefon med navnet iPhone har eksistert helt siden 1999 og mange har avskrevet ryktet som direkte oppspinn. Nå kan det se ut som personene som ikke har trodd på dette ryktet må revurdere sine uttalelser. AppleInsider kan nemlig melde at Apple har søkt om trademark for navnet "iPhone" og beskriver produktnavnet de ønsker å beskytte som en mobiltelefon og MP3-spiller.

I følge AppleInsider har Apple søkt om beskyttelse av merkenavnet iPhone i et asiatisk trademark-kontor. Apple har som vane å søke om trademark i Asiatiske land før USA og Europa, siden produktene til Apple skal produseres i Asia. Dette skal i følge analytikere gjøre det lettere å holde produktlanseringer hemmlige og samtidig sikre beskyttelse for merkevaren. I følge AppleInsider søkte Apple om trademark beskyttelse for det samme navnet i Sør Amerika i mars måned.

Apple skal ha søkt om trademark for navnet iPhone i midten av september og i søknaden skal Apple ha omtalt iPhone som en mobiltelefon for mottak og utførelse av telefonsamtaler, faxer, e-post og annen digital data. Videre omtalte Apple produktet som en MP3-spiller og kanskje enda mer interessant som en "spillemaskin". iPhonen skal tydeligvis også kunne spille de samme spillene som Apple nylig lanserte for de nye iPod-modellene. I tillegg til dette har Apple beskrevet funksjoner som synkronisering av e-post, kontakter og kalendere mellom iPhone, datamaskin og eksterne servere samt muligheten for videresending av e-post og annen kommunikasjonsdata.

Nettstedet og økonomimagasinet Forbes kan på sin side rapportere om troverdig informasjon som hevder at Apple vil lansere to iPhone modeller under Macworld messen i januar 2007. En av modellene skal være en tynn musikk-telefon og den andre modellen skal være en "smartphone" med støtte for WiFi og selvfølgelig musikk. Det vites fortsatt svært lite om disse telefonene vil være tilgjengelig utenfor USA og om de vil kobles opp mot et spesielt telefonnettverk. Det har tidligere vært ryktet at Cingular i USA skal få en eksklusiv avtale i de to første månedene av produktets introduksjon og at iPhonen så skal lanseres worldwide etter dette. Dette gjøres for å kunne følge produksjonskapasiteten til Apple og deres partnere.

Deutche Telekoms sjef i USA, Robert Dotson, nevnte tidlig i oktober Apples "system" i en presentasjon han holdt for aksjonærer, presse og investorer. Han omtalte Apples system for fremtiden innen trådløskommunikasjon, men gikk ikke i dypere detaljer enn det. Om han omtalte Apples iPhone vet man ikke, men ryktenes troverdighet svekkes ikke av den informasjonen.

Om Apple skulle få 1 prosent av det globale mobilmarkedet vil Apple kunne plusse 2 milliarder dollar på sin årlige omsettning. Er produktet like bra og innovativt som Apples produkter pleier å være, bør kanskje Nokia og andre mobilprodusenter være nervøse?

stormx

Hehe, morro å lese denne artikkelen nå :)

iNordli18

Haha, ja :P
To modeller: en tynn musikktelefon og en smartphone. Glad dt ble som det ble. Nå sitter jeg her med min 3G :) 

wacz016

E9

BananaWantsMonkey

Herlig å lese denne ved iPhone5 ! :)