Forhåndstitt: iPod nano 8GB

Apple lanserte som kjent nye iPoder for en måneds tid siden, og her er en forhåndstitt av den nye iPod Nano.
Versjonen som er testet er den sorte med 8GB lagringsplass.

De nye iPod Nano har omtrent samme formfaktor som den gamle iPod Mini, bare i en mye mindre innpakning. Den er avrundet i kantene på sidene, og skallet er laget av et ripebestandig metall.
Selve spilleren måler 90 x 40 x 6,5 mm og veier 40 gram. Utseende og funksjoner i programvaren til iPod Nano er likt med andre iPod-modeller, men det er en viktig ting som skiller den fra 1. gen. Nano - nemlig søkefunksjonen.

Nederst i musikkmenyen har man nå fått et valg som heter "Søk". Denne funksjonen søker gjennom tags (artist, låtnavn etc) i musikken, og er styrt med skrollehjulet.

Eksempel: Skriver jeg inn bokstavene "to" i søkefunksjonen, får jeg opp bl.a. "We both go down together" med Decemberists, artistene Dj Tiesto og The Editors. Man trenger med andre ord ikke søke på eksakte artister eller låtnavn.

Pakning og ørepropper
Apple har i tillegg til å lansere nye iPoder, endret pakningen spilleren kommer i og forandret øreproppene.
Den nye pakningen er av plast, er mye mindre enn den gamle papp-pakningen og er resirkulerbar.
Øreproppene er endret i den forstand at de har fått en gummiring rundt selve proppene, slik at den skal sitte bedre i øret. Personlig merker jeg ikke noe forskjell på de gamle og de nye øreproppene, og på et generelt grunnlag får man bedre og fyldigere lyd med andre ørepropper.

Tilbehør
Mye av tilbehøret som passet til 1. gen Nano, passer også til 2. gen, deriblant Apples Radio Remote, iPod Universal Dock og Apples iPod Nano armbånd.

nano

nano

nano

nano

nano

RockYourSocks

Fresh, får den til uken =P