Video iPod rett rundt hjørnet?

ipod video

Det troverdige nettstedet Engadget presenterer i dag rykter om den mye omtalte video-iPod. I følge Engadget skal flere svært troverdige kilder ha fortalte dem at Steve Jobs og Apple veldig snart vil lansere den mye omtalte video iPod med trådløstilkobling.

Video iPoden har vært et svært hett tema på alle Apple og iPodfans lepper. Helt siden i fjor har det versert rykter omkring Apples satsning på video. For en drøy måned siden lanserte Apple iTunes Store med full filmnedlastning, men den mye diskuterte video iPoden glimret med sitt fravære. I stedet fikk man en oppdatert iPod 5G med støtte for spill og film lastet ned fra iTunes Store.

Ryktene har lenge hevdet at Apple arbeider med en iPod som fokuserer mer på film enn på musikk. Denne iPoden har det blitt hevdet skulle ha touchskjerm, trådløstilkobling og mange nye funksjoner. Engadget hevder nå at denne video iPoden skal lanseres meget snart. Engadget har fått vite av sine kilder at denne video iPoden vil ha både widescreen og en trådløstilkobling. Hva denne trådløsetilkoblingen skal brukes til vites enda ikke. Noen spekulerer i at Apple vil "kopiere" Microsofts Zune og lansere en form for musikk og filmdeling og andre mener at Apple vil gi brukerene mulighet til å kjøpe og laste ned både musikk og film direkte fra iPoden.

Hvis Apple lanserer denne video iPoden før midten av november når Microsoft planelegger å lansere sin Zune, kan Microsofts produkt få store problemer. Mange mener at Apple har framskydd en eventuell lansering for å legge kjepper i hjulene til Microsofts Zune og planlegger å lansere video iPoden tett opp mot Microsofts Zune lansering for å ødelegge maksimalt for Microsofts lansering. Apple vil i såfåll effektivt ta over store deler av pressedekningen som Microsoft gjerne ville hatt.

Om dette blir realiteten og om Engadgets kilder stemmer gjenstår å se.

robert

Hvorfor i all verden er det Franklin Gothic og ikke Apple Myriad som brukes i headeren "Now playing"??? :)

OlavF

Åå. Det hadde vært fett. Pris? :P

kolby

Det er ikke meningen at det bildet skal være ekte. Det er bare en mockup.

robert

I så måte vil jeg si at mockupen er skikkelig midt på treet.

Eriksson

Hvor god eller dårlig mock-upen er er vel egentlig ikke så viktig. Er vi i gang kan vi nevne at King Kong nå er en utdatert film, og neppe vil være filmen som vil promoteres med en ny iPod.
Jeg håper den nye iPoden kommer så fort som mulig. Kapasitetsøkningen fra 60 til 80GB var patetisk, og en stor skuffelse. Folk venter på noe stort og nytt, og så er det en bump i lagringskapasitet. Blir liksom ikke helt tilfredstillende.

Skype text chat
Ring meg
Profil

Moldarin

Dette er satt litt på spissen, men er det ikke personvernshensyn som må taes med en slik enhet? Jeg mener den vil jo ha fingeravtrykket ditt klart tilgjengelig på skjermen. Og det i mye større grad enn lignende/tidligere produkter av samme art. Litt på spissen, men fortsatt vert en ettertanke.
--
bonAveo Ubuntu Linux blog

Grandars

Hehe! Eg trur det samme må gjelde dører. Alle offentlige dører. Det som er verre med tanke på personvern er om du synkroniserar mot iCal og Address Book. Dersom den då blir stjåle, har tjuven full oversikt over kvar, når og med kem du har tenkt å være dei neste vekene.

Endå meir off-topic: Sånne fingeravtrykksminnepinnar som berre virkar om du brukar rett fingeravtrykk kan ein få tilgang til om ein trykker på sensorflata med ein tapebit på fingeren. Fingeravtrykket ligg allereie på flata (etter at eigaren brukte den sist). Alt du gjer er å trykke det ned.

jpsalvesen

Den photoshop'a device'n er absolutt noe jeg har lyst på. Når skal noen lage en sånn? Touch-screen, passe størrelse, trådløs.. Til omtrent 3500 kroner.

Ellers ble første iPod'en sluppet 23 oktober 2001.

kriff

Problemet er at jeg rett og slett har mange ting jeg er nødt til å kjøpe før en eventuell video-iPod, men hvis denne kommer ut klarer jeg nok ikke å motstå fristelsen...
Får nok donere den gamle 3G-Podden min til niesen min på 8 måneder. Hun kan tjene store penger på å selge den som retro om 18 år :P

iMac 17" 1,83GHz Intel Core Duo

kaada

Hentet fra www.macrumors.com :

While quoting "reliable" sources, Engadget has repeatedly been off the mark with their Apple phone rumors, which may give insight into how good the site's sources are at Apple (claims of the iPhone in August, fake 'iChat Mobile' pics).

Misforstå meg riktig, jeg vil ha. NÅ!

[EDIT, link]
http://www.macrumors.com/pages/2006/10/20061010172228.shtml

tommyrasch

Kjøpte meg ipod video 60g for ikke så lenge siden..
Det var jo litt dumt hvis dette stemmer.. 4000kr ut av vinduet..
Jaja.. har jo så mye penger....(ikke!)

gits

Lurer på om jeg skal kjøpe en 80GB i morgen, men kanskje jeg skal vente på denne? Eller kan det bli for gjeves?