Nike+iPod sportkit til Norge

Om ikke så lenge vil det bli en offisiell lansering i Norge av Apple og Nike' nye løpekonsept; Nike + Ipod Sport Kit. Allerede nå finnes produktet i enkelte butikker (Office Line i Oslo, Vika). Og i denne guiden får du en rask innføring av fremtidens løpekonsept.

Kort fortalt: Pakken består av to deler, en sender og en mottager. Senderen plasseres i Nike+ skoen og sensoren kobles til Ipod Nano. Nå sender sensoren informasjon trådløst om lengde og hastighet til Ipod Nano.
Det er kun denne spilleren produktet fungerer på. Årsaken er at Nike tilbyr en egen kleskolleksjon som Nanoen passer til. Sensoren passer til et spesielt hull i Nike + skoen, men det går også an å feste sensoren på dine gamle joggesko. Det fungerer fint, men blir ikke like nøyaktig som med egne Nike + sko.

Når du løpet får du via Nano høre hvor fort du løpet, kalorier som er forbrent osv. Du kan også legge til en såkalt Power-song, som blir som en slags "dunder-honning". Ved å holde inne senterknappen spilles favoritt treningssangen din for å gi deg litt ekstra energi!

Etter løpeturen sender du dine treningsdata via Itunes til din egen treningsside på nikeplus.com. Her får du en oversikt (grafer) over løpet du har gjennomført. Du kan også sammenligne med tidligere løp du har gjennomført, samt utfordre andre til konkurranser (førstemann til å løpe 100 kilometer osv)

På Itunes kan du kjøpe spesielle treningssanger/spillelister, spesielt utviklet for trening.

Undertegnende har testet ut systemet i et par uker nå, og det fungerer veldig bra! Dette produktet er først ment til de som trenger et lite spark bak for å komme seg ut for å jogge, enn de som trenger pulsklokker osv.

Altså mer en motivator, enn et seriøst treningsinstrument!

Noen lenker:

Nike plus sin side: http://www.nike.com/nikeplus/

Test av produktet:

http://www.pcmag.com/article2/0,1895,1989319,00.asp
http://www.engadget.com/2006/07/17/nike-ipod-sport-kit-review-roundup/
http://www.ilounge.com/index.php/ipod/review/apple-computer-nike-ipod-sport-kit/

Paperboy

Koble deg til en Polar pulsklokke og sammenlign kaloriforbrenningen mellom Nike+ og Polar. Stemmer dette overens så er kalorimåleren i skoene og på Nano'en svært bra.

Rory

"Senderen plasseres i Nike+ skoen og sensoren kobles til Ipod Nano"
Det er vel sensoren som festes til skoen..
Desuten..Funker den bare med Nano eller andre iPoder?
__________
George
iMac G3 233MHz

thimic

Nike+iPod fungerer kun med iPod Nano. Har det selv, og plugger man den i en iPod 5G f.eks. får man bare beskjed om at den ikke kan brukes med den iPoden.

Mr Mac

Den er nå i hus, og i sko. Gleder meg utrolig nok til å dra ut å løpe....

mrlunde

Hva ligger i "om ikke så lenge"?
I reklamen for nike+ og nano vises en slags bæreveske til armen hvor man slider ipoden nedi. Noen som har noen idé om hvor man kan kjøpe en slik?

mac_man

Planen var lansering 2. oktober, men det har blitt skjøvet på. Nå er det medio oktober, sist jeg hørte.