Apple lanserer ny iPod nano

Nye farger, større lagringsplass og 24 timers batteritid

ipod nano

I dag lanserte Apple den helt nye iPod nano i aluminium, med 24 timers batteritid og mer enn doblet musikkapasitet, til samme pris som forrige generasjon. Nye iPod nano har Apples Click Wheel, enda tynnere og lettere design, og kommer i fargene sølv, rosa, grønn, blå og sort.

– iPod nano er verdens mest populære digitale musikkspiller, og vi har fullstendig redesignet den for å gjøre den enda bedre, sa Apple-sjef Steve Jobs. – Den helt nye iPod nano gir musikk-fans mer av det de elsker ved sine iPoder – dobbel lagringskapasitet til samme pris, utrolige 24 timers batteritid og nydelig aluminiumsdesign i fem glitrende farger.

Andre generasjon iPod nano er mer kompakt enn originalen, og har en lysere, klarere skjerm, Nye funksjoner som Search og Quick Scroll gjør det enklere å finne akkurat det de leter etter.

Den nye iPod nano støtter sammenhengende (gapless) avspilling av sanger. iPod nano inkluderer også Apples patentsøkte Auto-Sync-teknologi som automatisk laster ned brukerens digitale musikksamling, bilder eller podkaster til iPod nano, og holder dem oppdatert hver gang iPod nano er koblet til en Mac eller Windows-datamaskin med USB 2.0. Andre generasjon iPod nano har opptil 24 timers batteritid.

Pris og tilgjengelighet
Nye iPod nano er tilgjengelig gjennom Apple Store, Apple Center og Autoriserte Apple-forhandlere. Den nye 2 GB iPod nano-modellen i sølv er tilgjengelig for 1 290 kr, de nye 4 GB-modellene i sølv, rosa, grønt og blått er tilgjengelig for 1 690 kr, og de nye 8 GB-modellene i sort er tilgjengelig for 2 090 kr. Alle iPod nano-modellene inkluderer redesignete øretelefoner og en USB 2.0-kabel.

Nytt tilleggsutstyr designet for andre generasjons iPod nano, til følgende anslåtte utsalgspriser, inkluderer: halssnor-øretelefoner til 349 kr, armbånd til 249 kr, iPod nano Dock til 249 kr, og en iPod USB strømadapter til 249 kr.