TEST: iPod Hi-Fi

Apple lanserte for kort tid siden sitt første høytaleranlegg til iPoden. Dette er Apples første virkelig inntog i markedet for ekstrautstyr til iPoden og skal vi tror analytikerene blir det heller ikke det siste. iPod Hi-Fi er rett og slett et stereoanlegg/lydsystem/høytalerkabinett spesial laget for din iPod. Med en pris på 3190 kr konkurrerer dette produktet med highend produkter fra Bose og Altec Lansing

I esken
iPod Hi-Fi enheten
Apple Remote-fjernkontroll
Universal Dock-adaptere
Strømkabel
Hurtigstartguide/Manual

Spesifikasjoner
Størrelse (L x D x H): 432 x 175,3 x 167,7 mm (med deksel)
Vekt (uten batterier): 6,6 kg
Vekt (med batterier): 7,6 kg
2 elementer på 80 mm
1 woofer på 130 mm

Design
Designet av iPod Hi-Fi er klart inspirert av produktet den fungerer sammen med, nemlig Apples iPod. iPod Hi-Fi er laget i den samme hvite blanke plastikken som iPoden, har de samme avrundede hjørnene og noen av de samme knappene som du finner på en iPod. Apple har helt klart prøvd å gjøre iPod Hi-Fien så enkel som mulig å bruke og har absolutt ingen unødvendige knapper eller lys.

Alt du øyeblikkelig ser er en dockingstasjon til iPoden og to knapper for justering av volum. Akkurat slik vi forventer av et Apple-produkt. Minimalisme og brukervennlighet er som vanlig på topp. Dockingstasjonen har plass til alle iPoder med dockconnector, dvs. alle iPoder uten om Shuffle og 1G/2G. Apple inkluderer en rekke forskjellige adaptere slik at de forskjellige iPod-modellene passer perfekt i docken. Apple har også inkludert enn analog/digital optisk lydinngang slik at du kan koble på din iPod Shuffle via en kabel.

Plasseringsmessig kunne denne dockingstasjonen godt vært et annet sted. Det at den er plassert på toppen gjør det noe kronglete å plassere iPod Hi-Fi i f.eks. en trang hylle. iPod Hi-Fi er også ment til å være bærbar siden Apple har støpt inn håndtak på begge sider av enheten. I tillegg er det mulig å drive iPod Hi-Fi på batteri, men både med og uten batteri er iPod Hi-Fi i tyngste laget til å kalles bærbar. Den veier nemlig hele 7.6 kg med batterier og 6.6 kg uten batterier.

Bruk
iPod Hi-Fi er ekstremt lett i bruk. Hvis du har brukt en iPod, vil du umidellbart kunne bruke Apples iPod Hi-Fi uten problemer. Som nevnt tidligere har Apple fokusert på å gjenskape iPodens brukervennlighet og det har de absolutt greid. Når du normalt får en fjernkontroll med 50+ knapper til ditt stereoanlegg, så gir Apple deg en 6-knappers fjernkontroll til sin iPod Hi-Fi. For å komme i gang setter du rett og slett iPoden i dockingstasjonen, velger hvilken sang du vil ha og deretter er du i gang. All navigasjon av musikken foregår via iPoden (eller fjernkontrollen) og du har kun mulighet til å justere volum opp og ned på selve iPod Hi-Fi. iPoden lader automatisk når du setter den ned i dockingstasjonen, og ved batteridrift lades iPoden i en halvtime noe som holder til 5-6 timer med musikk på en 5G iPod.

Apple har lært av konkurrentenes feil og har bygd strømforsyningen inn i selve enheten slik at du kan har en liten vanlig ledning fra iPod Hi-Fi til stikket. At strømforsnyningen er innebygd gjør iPod Hi-Fi noe tyngre, men skal du ikke bruke den som en bærbar enhet er det veldig å foretrekke med en innebygd strømforsyning.

Lyd
Apple markedsfører iPod Hi-Fi som en erstatter for ditt Hi-Fi anlegg, og helt der er den nok dessverre ikke. Apples iPod Hi-Fi er uten tvil blant de beste høytaleranlegget du får til iPoden, og Apple har lagt mye tid ned i iPod Hi-Fis lydegenskaper. Lyden som kommer ut av iPod Hi-Fi drives av to 8 cm fulltone-elementer og en 13 cm subwoffer med to bassreflekser. Dette gir et presist lydbilde og omfangsrik lyd på lavere nivåer - og vi synes at iPod Hi-Fi spiller overraskende bra på lave nivåer. Når vi testet iPod Hi-Fien med litt basskrevende musikk på høyt nivå og vi merket da at iPod Hi-Fien fortsatt har et stykke igjen før den erstatter et skikkelig Hi-Fi anlegg. Det var anntydninger til forvrengning og plastikkfølelsen man ofte får når man spiller høyt på alt-i-ett anlegg kom snikende.

Konklusjon
Apples iPod Hi-Fi er en flott erstatter for det normale alt-i-ett anlegget og for folk som ikke har enormt høye krav til lyd. Høytalerannlegget ser stilig ut, har god lyd, integreringen med iPoden er perfekt og brukervennligheten er på topp. Pod Hi-Fi har et stykke igjen til å være en erstatter for et Hi-Fi anlegg, men Apple har gitt Bose, Altec Lansing og andre høytalerprodusenter for iPoden en sterk konkurranse med dette produktet. Vi tipper denne vil bli å finne på manges ønskelister selv om prisen er noe stiv.

Vi gir den 4 ut av 6 mulige poeng.

Positivt
+ Stilrent design
+ Brukervennlig
+ Innebygd strømforsyning, samt batteri mulighet
+ Støtter nesten alle iPods
+ Bra lyd

Negativt
- Ingen videoutgang
- Høy pris
- Tung
- Vanskelig å plassere grunnet iPod på topp

Tags:

Marasmus

Den burde også hatt tilkobling til PC slik at den kunne fungert som iPod-dock ...