iTMS for dyr?

En britisk undersøkelse viser at folk synes det er for mye å betale £ 0.99 per låt på nettet ? men det er dette prisnivået iTunes Music Store (iTMS) legger opp til når tjenesten blir lansert i Storbritannia neste uke. Er det rettferdig at europeere skal betale nesten dobbelt som mye for musikk som amerikanere? Prisen for nettmusikk blir ikke den samme i Europa som i USA. Mens amerikanere må betale $ 0.99 (ca. 6,8 NOK) sporet, må briter ut med £ 0.99 (ca. 12,50 NOK) for det samme produktet. Er dette rettferdig? spurte Macworld UK sine lesere. En svarte: ?Det kommer til å bli litt bråk rundt denne prisingen ? men man vil likevel handle der, på samme måte som europeere har betalt overpris på CD-er i en årrekke.?

Høyere pris, dårligere produkt?
Men selv om vi i Europa må betale mer, får vi trolig ikke de samme rettighetene til nettmusikken. Rykter vil ha det til at iTMS UK er mer restriktiv når det gjelder CD-brenning og overføring av musikk til bærbare spillere enn iTMS USA.

Muligens vil Apple ha £ 0.99 som introduksjonspris, for så å sette den ned når konkurransen blir hardere. Napster, som allerede er på plass i Storbritannia, har enda høyere stykkpris: £ 1.09. Britiske OD2 kan friste med £ 0.6 sporet, men det krever at man handler for £ 40.

Det store spørsmålet er om folk vil benytte seg av musikktjenestene hvis det viser seg at musikken her koster det samme som i butikken ? hvor man også får cover, bedre lydkvalitet og større frihet til å lage sikkerhetskopier (som regel). Samtidig finnes det mange lojale Apple-fans som gjerne betaler litt ekstra for å få handle hos etterlengtede iTunes Music Store.

Kilde : Technett / PCMedia.no

Tags: