Ny video iPod?

Nettstedet ThinkSecret har de siste dagene rapportert at en ny video iPod er på trappene. Som de hevdet ved lanseringen av iPod 5G, så har Apple arbeidet i lengre tid på en virkelig video iPod. 5G iPoden skal i følge ThinkSecret være iPod med videostøtte, mens den virkelige iPod video vil komme snart - kanskje allerede i april.

ThinkSecret har helt opptill årets Expo hatt en veldig god kilde i Apple og har rapportert en rekke riktige rykter omkring Apple. Ved Expo tok de derimot ganske så feil. Nå hevder de altså at Apple vil lansere en ny iPod som har hovedfokus på video. Lanseringen skal mest sannsynlig foregå rundt 1. april 2006, når Apple fyller 30 år.

iPoden er ryktet å ikke ha noe scrollhjul i det hele tatt, i stedet er det en stor skjerm som fyller hele forsiden av iPoden. Denne skjermen skal være trykkfølsom og ha Apples scrollhjul innebygd i skjermen. Skjermen skal være i 16:9 format og være ca. 3.5 tommer stor. Spilleren skal selvfølgelig være koblet opp mot Apples iTunes Music Store og ha full videostøtte. Ser man på dagens formatstøtte er det mest sannsynlig at Apple vil velge HD-formatet H.264 som standardformatet til video iPoden, og derfor også inkludere en HD-dekoderchip i iPoden. Om iPoden vil kunne spille av HD-innhold er uvisst, men tidligere uttalelser hos Apple tilsier at HD er Apples store satsningsområde.

iPod videoen vil sikkert også ha samme muligheter som dagens iPod 5G med å koble seg opp mot et TV. Det ville være logisk å anta at en iPod video vil støtte høyere oppløsninger på videofiler, enn dagens iPod 5G.

Ser man på patenter Apple har søkt om den siste tiden, ser man at ryktet ThinkSecret presenterer passer rimelig godt overens med et patent rundt en trykkfølsomskjerm. Patentet er beskrevet slik i en tegning levert til det amerikanske patentkontoret

Merk at størrelsen eller utseende på enheten sannsynligvis ikke har noe med en kommende iPod å gjøre, da tegningen skal beskrive en trykkfølsom skjerm.

Kilde: Thinksecret

Tags: