iPad mini - hva vet vi?

iPad mini

I morgen lanserer Apple mest sannsynlig iPad mini - en ny og mindre variant av dagens iPad med lavere prislapp. Vi har sett litt på de siste ryktene og oppdaterer deg på hva som antas lansert.

Ryktene om en ny iPad mini er ikke akkurat nye og omtrent dagen etter Apple lanserte den originale iPaden begynte folk å prate om en mindre iPad. Disse ryktene avtok ikke før Steve Jobs uttalte at han mente disse tabletene var for små til å være brukelige til noe som helst. Steve er som kjent ikke her mer og han hadde også en lei vane for å si akkurat det motsatte av hva han mente.

Mye tyder nemlig på at Apple lenge har testet og jobbet med en iPad mini som skulle lanseres når markedet var klart. Når er det kanskje klart skal vi tro konkurrentene. Det er nemlig det eneste markedet konkurrentene har greid å få noen nevneverdig markedsandel på i tabletverden. Hvis Apple gjør som ryktene tilsier og lanserer en billig liten iPad, kan det bli veldig vanskelig å være en av Apples konkurrenter.

Ryktet tilsier nemlig at Apple vil lanserer en «billig» iPad med en prislapp på et sted mellom $249 til $349 og en mindre skjerm på 7.85". Skjermen blir dermed 40% større en dagens 7" skjermer som man finner på for eksempel Nexus 7. Oppløsningen på skjermen skal ifølge blant annet John Gruber være det samme som dagens iPad 2 og dermed ikke en retina-skjerm. Apputviklere trenger dermed ikke å gjøre endringer i sine applikasjoner og alle dagens applikasjoner vil fungere som før. Manglende retina-støtte vil også gjøre prisnivået lavere og kanskje gjøre det mulig for Apple å nærme seg en pris ned mot $249 - $349.

iPad mini

Videre antas det at Apple vil benytte seg av prosessoren som vi finner iPhone 5. Dette er fornuftig med tanke på at Apple allerede produserer millioner av disse hver eneste måned. Det man så langt har sett av utseendet tyder på at en iPad mini ser ut som en blanding av en forminsket iPad 2 og en forstørret utgave av de nye iPod touch. Kantene ser ikke ut til å være like avrundet, men den ser ut til å være svært tynn. Vekten vil garantert være et av de viktigste punktene for en iPad mini.

9to5Mac mener at morgendagens event vil ha fokus på hvordan en ny mindre iPad kan brukes i utdanning og en ny utgave av iBooks er dermed også ventet. En oppdatering av iBooks passer bra med dagens utvidelse av iBooks-butikken til 17 nye land.

En iPad som er mindre, har en lavere pris og er rustet til å ødelegge markedet for billig tabletene fra Kindle og Google er det vi mest sannsynlig vil få ut av morgendagen.

Tags:

Vegard-K

Blir det Pinglive?

rattata12

Jo det vi vet om iPad mini, er at det bare er unødvendig...

For stor til å ta med seg i lommen, for liten til å fungere noe godt i forhold til "storebror"

MacFans

Har Apple virkelig mistet all sin kreativitet? hva skal vi med dette produktet? kan de ikke heller redusere prisen på iPad 3.

HenrikWL

Jeg skjønner ikke vitsen med 7" nettbrett. 7" dedikerte lesebrett med e-blekk skjønner jeg, men denne mini iPad skjønner jeg virkelig ikke.

KlodrikMcKr

Her er vitsen.
Jeg bruker 15" rMBPen min 95% av tilden jeg sitter foran en skjerm, og den er altid førstevalget hjemme og på skolen. Noe av de 95% bruker jeg på å lese programeringsbøker på iPaden samtidig som jeg skriver kode på Macen og da er 9.7" en veldig fin størelse. Det samme var det før, når jeg ikke hadde noen berbar Mac, men nå som jeg i prinsippet kan ha med Macen over alt er det i hovedsak på ferie jeg kun bruker iPaden, flott størrelse, men det er en dyr sak å ha om jeg kun bruker den i 5% av tilfellene. Disse 5% er stunder hvor jeg ikke trenger noe avanserte greier og og siden en 7.8" ville vært både lettere og mindre, ville den passet mye bedre i hånden, og med en lavere pris ville det vert perfekt for meg så lenge den har en like god skjermoppløsning som ipad 3 har i dag så det kan fint hende jeg bytter til iPad mini i fremtiden :)

langtongting

"rustet til å ødelegge markedet for billig tabletene fra Kindle og Google"
Dette kommer frem som en useriøs slengbemerkning i en artikkel der omhandler en nyhet fra Apple! Dere bør heve dere over dette!

@HenrikWL
Apple har innsett at det er ett betydelig marked for 7 tommere, etter suksessene kindle og Nexus 7. På samme måte som konkurrentene. Fant ut at det var et tablet marked etter Apple lanserte iPad. Din subjektive mening går på tvers av salgstallene til bla Nexus 7 som selger som hakka møkk!

Dette skrevet på en iPad2.