Sparrow kan erstatte Mail på iPhone

Sparrow kan erstatte Mail.app på iPhoneVi har mange ganger skrevet om e-postprogrammet Sparrow på Mac1.no og i fjor bekreftet utviklerene at de jobbet på Sparrow til iPhone og App Store.

I dag kom applikasjonen og dette er virkelig en applikasjon som kan utfordre Apples egen Mail-applikasjon.

Sparrow startet livet sitt på OS X i 2010 og fikk svært god omtale - både av undertegnede og store deler av Mac-verden. Sparrow ble favoritten for mange e-postbrukere som sverget til Googles Gmail og etterhvert utvidet Sparrow til også å støtte alle mulige e-posterkontoer - i tillegg til Google.

Suksessen på Macen har åpenbart gitt gjengen bak Sparrow blod på tann og i 2011 ble det åpenbart at de jobbet med en variant til iOS. Mange har spurt seg om Apple faktisk ville tillate en slik applikasjon i App Store ettersom det faktisk finnes svært få applikasjoner som konkurrerer med Apples egen e-postklient. En rekke applikasjoner har tidligere blitt avvist, men det er mange år siden og Apple har løsnet på App Store-reglene siden den gang.

I dag dukket Sparrow opp i App Store til den nette sum av NOK 21,-. For denne prisen får du en svært god e-postklient som jeg mener på mange måter er overlegen Apples egen. Den er mer avansert, den er veldig tilpasset Gmail-flyten og den er kanskje hakket mer komplisert enn Apples egen e-postklient, men den er definitivt verdt NOK 21,-. Spesielt hvis du allerede er en frelst Sparrow-bruker på Mac.

Konseptet til Sparrow er veldig annerledes enn slik du opplever e-post normal. Applikasjonen har, som på Mac, lånt mye fra grensesnittideene som Twitter-klienten Tweetie (senere Twitter) først introduserte og som både Facebook, Reeder og en rekke andre applikasjoner har latt seg inspirere av.

Grensensnittet vil være kjent hvis du allerede benytter Sparrow på Mac og du navigerer mellom forskjellige «ark» eller «paneler». Du har rask tilgang mellom dine forskjellige e-postkontoer helt til «venstre» og dine e-poster helt til «høyre». Du blar mellom paneler og grensesnittet er både detaljert og oversiktlig.

Fokuset er fortsatt på arkivering og «labels» og ikke mapper. Hvis du er typen som benytter hundrevis av mapper i en komplisert struktur er ikke Sparrow på Mac eller iPhone noe for deg. Hvis du derimot sverger til Gmail-måten å løse e-post på med «labels», arkivering av e-post og «inbox zero» fungerer Sparrow svært godt.

Fokuset på arkivering og labels er tydelig når man ved et enkel fingersveip til høyre på en e-post kan få opp valg for å gjøre akkurat dette. Det er raskt, enkelt og tilgjengelig akkurat der du trenger det. Sparrow har, som sin storebror på Macen, også støtte for Facebook og du kan koble Facebook sammen med Sparrow for å få få profilbilder i e-posten. En ide som gjør det raskt å få overblikk over innboksen din - i hvert fall hvis dine e-postkontakter er på Facebook.

Sparrow er ikke perfekt. Det viktigste er kanskje at den mangler støtte for push-eposter. Det vil si at du må inn i applikasjonen for å få e-post og vil ikke få e-post «dyttet» til deg automatisk. Sparrow støtter heller ikke POP eller Exchange-kontoer og liker seg egentlig seg best med Gmail-kontoer. Du kan bruke alle slags IMAP-kontoer med Sparrow, men labels og prioritert e-post fungerer kun med Gmail-kontoer. Sist, men ikke minst, fargene til labels i Gmail stemmer ikke overens med fargene som vises i Sparrow. Forvirrende.

Sparrow koster NOK 21,- i App Store og er et godt alternativ til Apples egen e-postapplikasjon. Nå som vi endelig har fått en god e-postapplikasjon i App Store, blir kanskje Apples Mail utfordret av flere?

Sparrow iPhone from domleca on Vimeo.

macsam

Haha,ja, kanskje hvis det var gratis, og det er bare kanskje da og, for min del...

admin

For under en 0.5 brus på en kiosk er dette billig. Bra programvare som dette er det verdt å betale vesentlig mer enn 21,- for ;)

Randy

Hadde den kommet med spamfilter og muligheten til å slette mails fra lockscreen, så hadde jeg vurdert det. Men uten push er dette programmet verdiløst for meg..

alexo89

Vil gjerne ha programmet! Men så lenge den ikke har push er den ubrukelig for meg! Bruker Sparrow på jobb på magen, og tilgjengelig hele tiden på dagen og må vite om epost har kommet uten å gå inn i appen...

s.b.h

Missvisende overskrift. Støtter ikke Exchange og kan følgelig ikke erstatte Apples Mail. Så ubrukelig for meg.

Wavelength

Mangelen på push er alt som skal til for at jeg ikke bruker Sparrow.

dordar

Synes den fungerer bra, mangel på push er selvsagt et stort minus, men løste det ved hjelp av boxcar.

Deilig å skille privat og jobb epost :D Jobb i exchange på mail og privat i sparrow :D

turimblar

Utrolig fin app, skikkelig gjennomført! Får håpe Apple endrer litt på sin policy med tanke på push.

Som dordar, har jeg også satt opp push med Boxcar, og det funker ganske OK 8-)

Oppskrift i klartekst:
http://www.cultofmac.com/153885/add-push-notifications-to-sparrow-for-iphone-using-boxcar-how-to/

MSg

Mangelen på push er alt som skal til for at jeg ikke bruker Sparrow.
Samme her. Var mange ting jeg likte med det, som f.eks muligheten til forskjellig signatur med forskjellige kontoer etc. Men siden den mangler push er det ikke et alternativ til det innebyggede. Men ryktene skal ha det til Push kommer om ikke lenge.

dordar

Et annet stort problem som jeg ser på som verre enn push er at jeg ikke kan f.eks dele ting ved hjelp av epost direkte fra f.eks safari, osv.

Håper virkelig Apple lar brukerne snart velge hvilken browser de vil ha som standard etc.

MSg

Det er det største minuset jeg ser med iOS-enheter; at Apple ikke lar folk bestemme slike ting selv.