Spill til iPhone en industri på 500 millioner dollar i USA

iPhone

En ny rapport viser at spill til iPhone og iPod touch omsatte for nesten dobbelt så mye som spill til PlayStation Portable i 2009.

Ved å se på de programmene på iTunes App Store som tjener mest, vil man oppdage at spill er den kategorien som dominerer. En rapport fra analyseselskapet Flurry viser fram nye tall rundt spillindustrien på iPhone og iPod touch, og det estimeres at spill til rundt 500 millioner dollar ble i 2009 solgt via App Store i USA alene.

iPhone share

Det er en drastisk økning fra 115 millionder dollar i 2008, og dermed er representerer plattformen til iPhone og iPod touch hele 5% av det totale salget av videospill i USA. Disse tallene inkluderer utrolig nok populære konsoller som PlaySation fra Sony og Xbox fra Microsoft. Spill skal ifølge Flurry representere 37% av inntektene til App Store på 1,36 milliarder dollar i 2009, skriver TechCrunch.

I markedet for bærbare videospillkonsoller har Apple enda mer å skryte av. Spill til iPhone og iPod touch økte fra 5 prosent av inntektene i 2008, til 19 prosent i 2009. Plattformen tok 9 prosentpoeng fra PSP i markedsandelen på inntjening (som gikk fra 20% til 11%), og 5 prosentpoeng fra Nintendo DS (75% til 70%). Den mobile spillplattformen til Apple fortsetter å spise opp andeler fra de andre etablerte konsollene.

iPhone share

Det skal være rundt 30,000 spill til iPhone og iPod touch i dag, og hver dag ser vi nye spill dukke opp. Mange skeptikere mente for noen år siden at spill til denne plattformen hadde for mange begrensninger til å kunne bli noe populær. Men flere spillselskap har heller sett de mange mulighetene som plattformen gir, og derfor har vi fått spill som Plants vs. Zombies, Grand Theft Auto: Chinatown Wars, Brothers in Arms 2 og The Settlers for å nevne noen.

Det blir gang på gang bevist at en iPhone egner seg meget bra som en liten spillmaskin i tillegg til alle de andre mulighetene. Nå som spillselskapene får se hvor mye penger det er å hente for dem i dette markedet, vil vi forhåpenglvis kunne fortsette å se fantastiske spill bli utviklet til plattformen.

For når vi først går rundt med en iPhone i lomma, er terskelen for å ta med seg en PSP eller Nintendo DS i tillegg veldig høy.