Nordea med app for sine nettsider

NordeaDet er ikke bare Diesel som har lansert en reklameapplikasjon i dag. Nordea prøver seg nå også med en foreløpig relativt uforståelig applikasjon.

Hva skal vi egentlig med en applikasjon for å vise mobilnettsiden til Nordea eller ringe deres telefonbank?

Da vi først hørte om Nordeas iPhone-applikasjon ble vi svært interessert. Kanskje hadde en av Norges største banker forstått iPhone og ville utvikle en skikkelig bankapplikasjon til oss? Når vi i tillegg fikk med oss at det var Shortcut, som tidligere har utviklet gode applikasjoner som MatPrat og Trafikanten, ble forventningene satt høyt.

Nå har Nordea sin nye applikasjon dukket opp i App Store og vi må dessverre si at vi er noe skuffet over hva Nordea og Shortcut har fått til. Applikasjonen består foreløpig av en mobilbank tilpasset iPhone, en enkel lånekalkulator, en valutakalkulator, samt informasjon om Telefonbanken.

Funksjonene for valutakalkulator og lånekalkulator fungerer godt og har et godt og relativtbrukervennlig grensesnitt, men her stopper også det positive for denne applikasjonen i våre øyne. Nordea sin applikasjon er en typisk "reklameapplikasjon" hvor utviklerene har laget en applikasjon vi absolutt ikke trenger.

Nordea Nordea

Nordea Nordea

Valutakalkulatoren og lånekalkulatoren er fin, men er det nødvendig å lage en applikasjon som inneholder en ringeknapp til bankens telefonbank? Trenger vi en applikasjon for å finne fram til Nordea sin mobilenettside?

Vi har sett en stor etterspørsel etter gode bank- og finansapplikasjoner til iPhone og touch-telefoner i det norske markedet. Nordea har valgt å gjøre noe med dette ved å lansere den mest komplette bankapplikasjon til iPhone

forteller Informasjonssjef i Nordea, Thomas Sevang.

Nordea bør lære av Mint

Nordea skal ha ros for å ha tatt et steg i riktig retning, men foreløpig ser jeg ingen grunn til å benytte denne applikasjonen. Skal jeg bruke mobilbanken kan jeg heller gå direkte til deres nettside og dermed slippe å installere en egen applikasjon. Nordea og Shortcut burde tatt en titt på Mint og deres medfølgende iPhone-applikasjon.

Mint er en glimrende amerikansk tjeneste som kommuniserer med banken, kredittkortene dine, lån, investeringer og viser deg dermed alle transaksjoner. Med alle denne informasjonen inne i Mint, gir tjenesten deg muligheten til svært enkelt å sette opp budsjetter, analysere ditt pengebruk (alle transaksjoner kategoriseres automatisk slik at dette blir enklest mulig) og bli advart når budsjettene dine overskrides. Mint hjelper deg med andre ord å bruke penger smartere og alt dette får de til i USA, et land hvor mange fortsatt bruker sjekker.

Denne lanseringen er veldig spennende for Nordea. Den er begynnelsen på en spennende satsing fra vår side på mobile og nettbaserte tjenester. Applikasjonen vil allerede om kort tid bli oppdatert med nye funksjoner

sier heldigvis Sevang i en pressemelding fra Nordea.

Vi håper de vil utvide tjenesten til å faktisk lage en iPhone bankapplikasjon med en masse avanserte funksjoner, fremfor en applikasjon som med en innebygd nettleser skal vise deres vanlige mobilnettside.

Nordea sin applikasjon kan lastes ned gratis fra App Store.

kenvelox

Tanken er god, men noe tilsvarende Mint blir vel kanskje litt vanskelig å få til i Norge, i og med at innlogging krever engangskoder i hver bank i Norge.

herm

Journalistisken på mac1 er _ofte_ bedre enn flere nettaviser (vg, db, aftenposten...)!
Fin artikkel, bra med bilder, argumentasjon og informasjon!

Håper alle banker kan begynne en utvikling på dette markedet!

HenrikWL

[quote="kenvelox"]Tanken er god, men noe tilsvarende Mint blir vel kanskje litt vanskelig å få til i Norge, i og med at innlogging krever engangskoder i hver bank i Norge.

Det ser ut til at bankene i Norge har gått for «security by exhaustion» prinsippet. Tanken er da å gjøre innlogging så komplisert og irriterende at det kun er så vidt en legitim bruker kommer seg inn - illegitime brukere vil da fort møte veggen og gi opp.

Snøkreps

Har ikke Nordea, men liker gratis valutakalkulator :)

nils.j

Hei HenrikWL.
Hvis du synes norske banker gjør innloggingen vanskelig, kan du være glad du ikke er kunde i SEB i Sverige! Der er det virkelig komplisert og spennende hver gang du logger deg inn for å sjekke eller betale en regning.
Så selv om enkelte synes det burde vært enklere - noen har det verre enn oss!

HenrikWL

Tenk så mye enklere ting ville vært dersom myndighetene utstedte vanlige X.509 sertifikater til oss. All infrastruktur ligger allerede der, og all kommunikasjon ville foregått kryptert. Sertifikatene kunne også blitt embedded i bankkort, installert på mobiltelefoner, laptopper, alt sammen. Det er helt standard.

Gawd!

ErlendB

En skikkelig bankapplikasjon som lar meg bruke nettbank, men på en måte som er enklere og ser bedre ut enn nettbank. Har Skandiabanken, og mobilbanken deres er helt grei. Men det er stress å logge inn fordi jeg må gå til siden deres, få engangskode på SMS som må kopieres, og da må jeg åpne SMS. Grensesnittet er heller ikke så alt for pent. Bare tektst, og overføring er litt kronglete.

En native applikasjon som gjorde alt kjappere, lettere og fikk ting til å se bedre ut hadde jeg likt veldig godt! :)

supermax

likte denne appen meget bra! ja, du kan gjøre det samme på websidene til nordea, men er jo MYE mer brukervennlig med denne appen, hvis du er på farta og trenger enkle banktjenester. Er jo veldig mange apper man ikke trenger, når man har internett, bl. a 1881, valutakalkulatorer, tv-guide, radio, converter, google earth +++. Men er jo veldig greit å ha apps som er tilpasset iphonen alikevel?

nitron

ErlendB: EDB Business Partner som er nettbankleverandøren til bl.a Skandiabanken holder på å utvikle programvare til iPhone, så det er bare å smøre seg med litt tålmodighet!

Skal visstnok komme våren 2010. Gleder meg!

http://www.dagensit.no/article1830824.ece

Den som ikke har tatt seg vann over hodet, den har bare sett toppen av isfjellet!

turimblar

Noen som har fått noe mer info om løsning fra Skandiabanken?

poca

Jepp, ny mobilbank fra Skandiabanken er lansert http://www.dinside.no/845617/ny-mobilbank-fra-skandiabanken