Opera Mini annonsert for iPhone

Opera Mini annonsert for iPhoneDet norske selskapet Opera har i en pressemelding i dag annonsert at deres nettleser Opera Mini er på vei til Apples iPhone. Opera lover å vise fram en tidlig utgave av nettleseren under årest Mobile World Congress som går av stabelen neste uke.

Opera Mini annonsert for iPhoneNettleseren Opera Mini har lenge vært en av de mest populære og beste nettleserne på mobiltelefoner, men det var før Apples iPhone og Mobile Safari.

I dag offentliggjorde Opera det mange har ventet på, de utvikler en iPhone-utgave av den populære nettleseren. Opera vil vise fram nettleseren under årets Mobile World Congress, men nettleseren er enda ikke tilgjengelig på Apples App Store. Om den blir tilgjengelig vites heller ikke, da Apples stort sett ikke godkjenner programvare som har samme funksjonalitet som eksisterende programvare på iPhonen - med andre ord Safari.

I en twittermelding hevder Opera at deres nettleser er opptil seks ganger raskere enn Apples innebygde Safari.

Opera er tilgjengelig på de fleste andre mobilplattformer, deriblant Googles Android.

Tags:

eisa01

Dette er kjempeflott! Nå blir det trygt å sjekke en nettside eller to mens man roamer i utlandet, uten at man blir flådd. På tide iPhonen min kan gjøre det samme som min gamle SE k600i ;)

Ttiger

Gleder meg! Å det er på tide… :D

industrialheads

Den bør være veldig bra om noen skal gidde å bruke den.

HenrikWL

Opera Mini har sugd vilt de gangene jeg har prøvd den. Nå er det riktignok noen år siden sist, så dette kan jo ha endret seg.

Skal bli moro å prøve den igjen, om ikke annet.

alexo89

Opera ahr kommet seg og de er raske. Men neppe om apple godkjenenr denne

turimblar

Enig med deg! Jeg holder ikke pusten for dette...
Men skulle aboslutt gjerne sett både Firefox og Opera på iPhone.

HenrikWL

[quote="alexo89"]Opera ahr kommet seg og de er raske. Men neppe om apple godkjenenr denne

Hvorfor skulle de ikke det? [url=http://www.topiphoneresource.info/mango-browser-safari-alternative/]Mango Browser og [url=http://www.topiphoneresource.info/iprivate-browser-aka-the-iphone-porn-app/]iPrivate er browsere som har vært godkjent i lang tid, så jeg ser ingen grunn til at Opera Mini ikke skulle bli godkjent. Forutsatt at den er laget i henhold til vilkårene for SDKen da, selvsagt.

vlekanger

Det finnes en drøss med nettlesere på Appstore allerede (mange dårlige). Bare søk på "browser", så det er ingen grunn til at denne ikke godkjennes... så fremt den tilfredsstiller alle andre krav.

thomhess

Har ikke jeg lest at Opera har laget en nettleser til iPhone tidligere, som Apple ikke godkjente?

vlekanger

Bare rykter :)
Fra vg.no:

Det har lenge gått rykter om at Opera tidligere har blitt avvist fra App Store. Blant annet fordi Apple ofte ikke godkjenner applikasjoner som overlapper funksjonalitet iPhone allerede har. For eksempel en Opera-nettleser til en telefon som allerede har en Apple-nettleser.

- Dette er ikke riktig, understreker kommunikasjonssjef Tor Odland i Opera.

- Dette er første gang vi viser frem Opera Mini til iPhone, og første gang vi skal levere den inn for godkjenning.

Odland mener problematikken tidligere har vært at Opera har fryktet at deres nettleser ikke blir godkjent. Uten å vite.
:-)

Borgen

Gode poeng fra tipb:

Of course, Opera announcing a browser for the iPhone and Apple approving it for the App Store are two very different things. Currently, you can only make a custom rapper around the built-in Mobile Safari/WebKit/Nitro rendering and JavaScript engines. With browsers being one of the primary attack vectors for malware and viruses, the prohibition against code-interpreting in the iPhone SDK, and Apple’s strong desire to control and be responsible for their own core technologies, it’s quite possible Opera Mini won’t get approved. Either way, Opera is likely to get a lot of publicity out of this, which is likely the intent.

HenrikWL

Så vidt jeg har forstått når det gjelder Opera Mini, så foretas selve browsingen på serverne til Opera - det som overføres til klienten (Opera Mini på telefonen din) er et proprietært binærformat. Således kan det altså tenkes at dette ikke er et brudd på Apples policy om å forby tredjeparts tolkning og kjøring av kode, avhengig av hva dette binærformatet inneholder og hvordan klienten bruker det.

Men det gjenstår jo å finne ut av. :)

Når det gjelder denne policyen til Apple, så mener jeg personlig at fordelene oppveier ulempene. Men det blir jo en annen diskusjon igjen.

Borgen

Problemet er jo at det gjør en sikker tilkobling usikker i og med at det går via operas servere. Så ville nok ikke brukt det til nettbank og liknende

Magnusmags

Gleder meg til å prøve noe annet enn safari!