Kan HTC Touch HD gi iPhone konkurranse?

HTC logoVG Nett melder i dag at HTC nå har annonsert arvtakeren til HTC Diamond, en telefon som var skapt for å konkurrere mot Apples iPhone. Nå prøver HTC på nytt med HTC Touch HD. Vil de lykkes bedre denne gangen?

HTC Touch HD

Den største endringen fra HTC Touch Diamond til HTC Touch HD er uten tvil skjermen. På Touch HD har HTC presset inn en vesentlig større skjerm (3.8") enn på Touch Diamond (2.8") og skjermen er også større enn iPhonens 3.5". Oppløsningen på skjermen er 480x800 piksler, igjen vesentlig bedre enn Apples iPhone.

HTC Touch HD har i motsetning til iPhone kun 512MB innebygd minne, men minnet kan utvides opptil 8GB med eksterne minnekort. Telefonen har stort sett ellers det man kan forvente seg av en smartelefon i dag, deriblant GPS, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth med A2DP, radio og 5 megapikslers kamera. Per spesifikasjon er telefonen absolutt bedre utrystet enn Apples iPhone, men det er igjen programvaren som er telefonens svakhet.

HTC Touch HD kjører som sin forgjenger Windows Mobile 6.1 med HTCs "Touch Flow" grafiske grensesnitt på toppen. Sammenlignet med Apples iPhone er dette langt mindre brukervennlig og elegant. Selv om telefonen på papiret har spesifikasjonen som overgår Apples iPhone, tviler vi på at denne telefonen vil kunne konkurrere nevneverdig med iPhone. Det er i stor grad programvaren som selger Apples iPhone, ikke dens funksjoner.

BatO

Blir nok å vurdere denne :)

staander

HALLO. Windows.. er det i det hele tatt sammenlignbart??

superape

Jeg har akkurat kjøpt iPhone, og er sjokkerende fornøyd.

Når det er sagt er nok denne en veldig verdig utfordrer. Den har jo trossalt bedre skjermbilde og kamera enn iPhone.

simba

Min erfaring er at windows er sjanseløse. Min "gamle" HTC ga meg stadig raseriutbrudd. Ikke fordi HTC var dårlig, snarere tvertom. Det var windows som nok engang tok livet av et ellers godt produkt. ...med andre ord som windows i større og større grad pleier å gjøre.

ALDRI mer windows på meg. Bill Gates har dessverre spikret sin egen kiste!

BazookaAce

Denne skal jeg nok ha. Det at det er WM 6.1 på den stopper ikke meg. Pluss at WM7 snart blir lansert er ingen minus heller, for da er det bare å oppgradere =)

EagleSaint

Diamond nådde ikke engang opp til iPhone's fotsåle.
Kanskje denne vil komme opp til ankelen?

syntetisk

Så lenge OSet (Windows Mobile 6.1) på telefonene til HTC er det samme er det en ting å si... same shit, different wrapping..

RissEh

Er denne trykk eller berøringsfølsom ? Prøvde en HTC Diamond her forleden, det var faen meg som å vasse i sirup, eller veldig viskøs myr. Slitsomt å holde på med den pennen hele tiden også; ja, jeg vet man kan bruke fingrene på diamond, men det gjør ikke samme nytten som på iPhone som er berøringsfølsom, større ikoner, mer beregnet for fingeren..

anmgra

Android i på den blir bra tenker jeg :-)

magnar

Det er vel Microsoft dette, er det ikke? Er ikke spørsmålet besvart? :p

kajac2

Sammenlignet med Apples iPhone er dette langt mindre brukervennlig og elegant. Selv om telefonen på papiret har spesifikasjonen som overgår Apples iPhone, tviler vi på at denne telefonen vil kunne konkurrere nevneverdig med iPhone. Det er i stor grad programvaren som selger Apples iPhone, ikke dens funksjoner.

Og det er slike uttalelser som gjør at jeg liker i1-nettverket mindre og mindre. Dette lukter dårlig patriotisme lang vei. Jeg kan vedde på at Admin ikke har testet HTC Diamond nevneverdig. Trodde i1 skulle være en uavhengig portal, men dette lukter ITavisen lang vei...

svar

Og den kommentaren der lukter kajac2 av lang vei :p
Hørt/kjenner en del som har hatt diamond for så å konvertere til iPhone, så det er vell noe i det for enkelte.

admin

@kajac2

Jeg har faktisk testet HTC Diamond i lang tid. Det er ingen tvil i min sjel om at HTC Diamonds TouchFlow grensesnitt på toppen av Windows Mobile 6 er dårligere og mindre brukervennlig enn Apples iPhone.

HTCs telefoner har svært bra specs, men brukervennlighet er i mine øyne et lavmål pga. Windows Mobile. Jeg har skrevet artikkelen og jeg tviler fortsatt på at denne HTCen vil utfordre Apples iPhone på noen som helst måte. Det er programvaren og brukervennlighet som selger Apples iPhone, på akkurat samme måte som det er programvaren, brukervennligheten og integrasjonen mot datamaskinen som selgers Apples iPod.

Jeg gleder meg til å se HTCs telefoner med Googles Android. Først da vil du se det fulle potensialet til HTC. I dag blir det dessverre totalt ødelagt med Windows Mobile.

MartinApple

Den eneste telefonen som er bedre enn iPhone er iPhone 3g ;)
HTC er grusomt og ekkelt. Og Windows er enda verre

Max Harry

Var selv en innbitt Windows Mobile skeptiker, etter jeg hadde en Qtek for en del år tilbake. Knotete og klønete lagt opp. iPhone er jo designmessig suveren og veldig brukervennlig, men den har i mine øyne en masse mangler. iPhone selger på brukervennlighet og ikke specs, Windows mobile mobiler er igjen det motsatte.

Men etter å ha gjort litt research så har jeg sett at det er en mengde tredjeparts leverandører som leverer skall (Mobile Shell) til Windows Mobile 5.0 eller senere. Etter å ha sett en del på disse tredjeparts programmene sitter jeg igjen med et intrykk at man faktisk kan få en meny som nærmest har ubegrensete muligheter og kan tilpasses akkurat slik man ønsker. Andre programmer kan igjen tilby ting som Windows Mobile ikke har fra fabrikk, smarte applikasjoner man feks er vant med fra Nokia telefoner i gjennom en årekke. Ikke nok med det, men en del av av grensesnittene var jo designmessig helt råe. Disse får man da altså for mellom NOK 50 og NOK 200.

Til tross for dette har jeg ikke sett dette nevnt som en mulighet i noen artikler jeg har lest. Man må jo ikke bruke oppsettet slik det kommer fra leverandør.

Er disse tredjeparts programmene så bra som jeg tror så hadde jeg kjøpt en Touch HD allerede i dag, hvis den var tilgjengelig.

Er det jeg som har gått glipp av noe her eller har det folk rett og slett ikke fått med seg at Windows Mobile i dag er fleksibelt? Jeg var en av dem for et par dager siden, men det er jo snart ikke noen artikler igjen å finne på nett, med mindre det er om iPhone.

Noen her som har erfaringer med slike skall, fra nyere tid?